Detaylar
Kim cevapladı?Guilty Conscience
Üstün
Bast markasının kılıfları ise alınmaz, bir süre sonra çizilip bollaşıyor. (eğer dediğim marka ise)
zabazaba
Çalışkan
bu hocamBast markasının kılıfları ise alınmaz, bir süre sonra çizilip bollaşıyor. (eğer dediğim marka ise)
Dosya Ekleri
Guilty Conscience
Üstün
Bu marka hakkında bilgim yok. Dediğim marka değil.
dewberry
Üstün
Alınmaz, MacBook M4 Pro'ma Mosisso (sözde kaliteli) kılıf almıştım. Amacım klavye kılıfı almaktı ama sadece klavye klıfına 350tl istenince full seti 500tlye aldım.Çok kötü yorum görüyorum çizik yaptı, içeride toz bıraktı, ekran tam kapanmıyor (ekran kapanmazsa üsteki kapağı kullanmam), takınca çok zor çıkıyor vs.
Alınır mı? Ne dersiniz?
Eki Görüntüle 222225
Normalde aluminyum kasalı cihazlarda kılıf almam, araya sıkışan toz içinden geçer kasanın. Bir haftalığına denemeye taktım kılıfı, sonuç değişmedi bolca toz. Güzel bir kumaş ile kaplamayı dusunuyorum, olmazsa yurtdışından Andar Helm'in koyu kahve rengini alacağım.
Ekran tam kapanıyor ama kucakta vs. kullanırken azcık hareket ile ekran sallanıyor ağırlıktan dolayı. Benim gibi Space Black ise cihazınız çıkartırken tutma yerlerinde cihazı çiziyor, nazarlık bir nokta bıraktı benim cihazımda. Kılıf alıncaksa deri gibi daha yumuşak veya kumaş kaplama gibi yumuşatılmış bir malzeme almak lazım.
- Makaleler
- 4
Macbook'a kılıf almak nerden çıktı? Bu bilgisayarın en büyük özelliği zaten tüm kasanın bir pasif soğutucu gibi davranması. Kaplama ya da kılıf gibi şeyler bu mühendislik detayını yok edecek ayrıca Macbook zaten öyle aman aman çizilen bir kasa değil ki düşürünce yamuluyor her anodize aliminyum gibi o kadar onu da hangi bilgisayarı düşürsen ona olur. Girmeyin bence böyle şeylere.
- Makaleler
- 43
Gece Yarısı rengini falan kullanmıyorsanız zaten kolay kolay çizilecek, boyası atacak cihazlar değiller. Bırakın parmak izi tutsun o kadar da olacak. @GIRD4P'ın dediği gibi kılıf kullanmanız sadece cihazınızı ısıtır pek bir işe yaramaz. Binlerce TL'lik makineleri ucuz, kötü bir kılıf mı kurtaracak, telefon mu bu? Mac'inizin tadını çıkartın yeter, ileride satmayı düşünmüyorsanız da bu kadar dert etmeyin kozmetiği.
dewberry
Üstün
Eger atölye veya sanayi gibi bir ortamda kullanılıyorsa bal gibi gerek olur.Gece Yarısı rengini falan kullanmıyorsanız zaten kolay kolay çizilecek, boyası atacak cihazlar değiller. Bırakın parmak izi tutsun o kadar da olacak. @GIRD4P'ın dediği gibi kılıf kullanmanız sadece cihazınızı ısıtır pek bir işe yaramaz. Binlerce TL'lik makineleri ucuz, kötü bir kılıf mı kurtaracak, telefon mu bu? Mac'inizin tadını çıkartın yeter, ileride satmayı düşünmüyorsanız da bu kadar dert etmeyin kozmetiği.
Arkadaşımın sanayide kullandığı MBP ve X1 Carbonlar çizik ve ezik dolu.
Araya termal ped koymadığınız sürece aluminyum kasa tam anlamıyla pasif soğutucu gibi çalışmıyor, işlemci kasaya ısı aktaramıyor çünkü. En fazla batarya ve logic boardın ısısını veriyor. Termal ped modlu Airler bu şekilde Prolara yaklaşıyor.Macbook'a kılıf almak nerden çıktı? Bu bilgisayarın en büyük özelliği zaten tüm kasanın bir pasif soğutucu gibi davranması. Kaplama ya da kılıf gibi şeyler bu mühendislik detayını yok edecek ayrıca Macbook zaten öyle aman aman çizilen bir kasa değil ki düşürünce yamuluyor her anodize aliminyum gibi o kadar onu da hangi bilgisayarı düşürsen ona olur. Girmeyin bence böyle şeylere.
- Makaleler
- 4
Sanayi ekstrem bir mevzu. Araya termal ped koyunca bir şeyler iyileşiyorsa demek ki orada önceden de pasif soğutma vardı. Sen sadece temas yüzeyini arttırdın daha iyi sonuç aldın. Sırf bundan ötürü pasif soğutucu gibi çalışmıyor demek doğru değil. Her şey kasaya ısıyı vermek de değil. Air modeller konveksiyon prensibini kullanarak kasadan gelen soğuk ile içerideki sıcağı menteşeden kovma tarzı bir mühendislikle çalışıyordu böylece kullanıcının ellediği yerler değil de kasanın arkası ekranın altı gibi yerler ısınıyordu. Şimdi müsait değilim patentini sonra bulursam bilare konuya eklerim.Eger atölye veya sanayi gibi bir ortamda kullanılıyorsa bal gibi gerek olur.
Arkadaşımın sanayide kullandığı MBP ve X1 Carbonlar çizik ve ezik dolu.
Araya termal ped koymadığınız sürece aluminyum kasa tam anlamıyla pasif soğutucu gibi çalışmıyor, işlemci kasaya ısı aktaramıyor çünkü. En fazla batarya ve logic boardın ısısını veriyor. Termal ped modlu Airler bu şekilde Prolara yaklaşıyor.
dewberry
Üstün
Pasif soğutma ile çalışıyor zaten, metal heatsink oluyordu Intel modellerde. Benim demek istediğim tam anlamıyla iletmediği için pek önemsemeye gerek yoktu.Sanayi ekstrem bir mevzu. Araya termal ped koyunca bir şeyler iyileşiyorsa demek ki orada önceden de pasif soğutma vardı. Sen sadece temas yüzeyini arttırdın daha iyi sonuç aldın. Sırf bundan ötürü pasif soğutucu gibi çalışmıyor demek doğru değil. Her şey kasaya ısıyı vermek de değil. Air modeller konveksiyon prensibini kullanarak kasadan gelen soğuk ile içerideki sıcağı menteşeden kovma tarzı bir mühendislikle çalışıyordu böylece kullanıcının ellediği yerler değil de kasanın arkası ekranın altı gibi yerler ısınıyordu. Şimdi müsait değilim patentini sonra bulursam bilare konuya eklerim.