Thanos

Üstün
5000 serisi bu sene çıkacak PCI-e 6.0 teknolojisi ile gelme ihtimali var. Aşağıda kaynak belirttim. Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz dostlarım? NVIDIA bu sene 5000 serisinde büyük bir devrim yaratacak gibi görünüyor. GDDR7 bellekli kartlar, PCI-e 6.0 teknolojisi, DLSS 4.0 ve benim fikrime göre 5000 serisinde yeni teknolojiler gelecek. Ne kadar yenilikçi ve büyük teknoloji ile gelse de, 5000 serisi 4000 serisinden iki kat daha fazla cep yakacak gibi görünüyor. 5090, 130 bin bantlarını görebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 serisi çıktığında artık 4000 serisi ikinci elde güzel alıcı bulur. DLSS 4.0'ı 4000 serisine sunmazlar ise bak o zaman göreceğim 4000 serisi diye tutturanları.

5000 serisi çıktığında artık 4000 serisi ikinci elde güzel alıcı bulur. DLSS 4.0'ı 4000 serisine sunmazlar ise bak o zaman göreceğim 4000 serisi diye tutturanları.

Sunmayacaklar zaten reis sunarlarsa 5000 serisinin anlamı mı kalır belki şöyle olur 4.0 4000 serisine verilir ama 5000 serisine 5.0 verilir mesela tabii dedim ama kesinlikle bazı teknolojiler 5000 serisine özel olacak.

DLSS'in yeni surumunde daha ne ekleyebilirler acikcasi pek dusunemiyorum. Frame Generation'in yeni surumu gelebilir belki, ancak Frame Generation'in bence daha pismesi lazim, hala cok gecikme yapan bir teknoloji. GDDR7 ve PCI-E 6.0 gelirse de guzel teknoloji, tabii gidip sonra o guzelim bandwith'i 4060 Ti'da yaptiklari gibi karti x8 yapip hirpalamazlarsa.

Buna ek olarak Nvidia'nin amiral gemisi GPU'larda guc yonetimini bu kadar sallamamasi oldukca can sikiyor. AMD ve Intel'e sovuyoruz bosta guc tuketimleri rezalet, duzeltin diye ama bu adamlarin kartlarinin guc tuketim degerlerine kimse bir sey demiyor. İlginc.

Nvidia'nin bir diger can sikan davranisi da ozellikle dusuk-orta sinifini cok boslamasi ve fiyatlandirma konusunda da gun gectikce daha fazla paraya daha az kofte satmasi. 60 class GPU'lar vaktinde 200 dolari bile gecmezdi, artik ne fiyatta olursa olsun millet sanki 60 class GPU almaya muhtacmis gibi her fiyattan yiyorlar. 50 class zaten direkt olmus durumda gibi bir sey, masaustunde guncel ve rekabetci bir 50 class Nvidia GPU gormeyeli oldu bayagi. Artan fiyat ile alinan performans da uyusmuyor, enflasyon ile alakali desem tamamen onla da degil, cidden Nvidia'nin artik bu ''Nvidia vergisi'' olayini bir dizginlemesi lazim. 30 serisi ile cok guzel performans artisi vardi diye fiyatlari goz ardi ettik ama 40 serisi ile ahim sahim bir sey de getirmediler masaya. Su an bu yuzden en fazla umdugum sey, AMD'nin FSR oyununu artik daha ciddi oynamasi veya Intel'in guzel hamleler yapmasi, bu tekel piyasa yoruyor insani.

DLSS'in yeni surumunde daha ne ekleyebilirler açıkçası pek dusunemiyorum. Frame Generation'in yeni surumu gelebilir belki, ancak frame Generation'in bence daha pismesi lazim, hala cok gecikme yapan bir teknoloji. GDDR7 ve PCI-e 6.0 gelirse de guzel teknoloji, tabii gidip sonra o guzelim Bandwith'i 4060 Ti'da yaptiklari gibi karti X8 yapip hirpalamazlarsa.

Buna ek olarak NVIDIA'nin amiral gemisi GPU'larda guc yonetimini bu kadar sallamamasi oldukca can sikiyor. AMD ve Intel'e sovuyoruz bosta guc tuketimleri rezalet, duzeltin diye ama bu adamlarin kartlarinin guc tuketim degerlerine kimse bir şey demiyor. İlginc.

NVIDIA'nin bir diger can sikan davranisi da ozellikle dusuk-orta sinifini cok boslamasi ve fiyatlandirma konusunda da gun gectikce daha fazla paraya daha az kofte satmasi. 60 class GPU'lar vaktinde 200 dolari bile gecmezdi, artik ne fiyatta olursa olsun millet sanki 60 class GPU almaya muhtacmis gibi her fiyattan yiyorlar. 50 class zaten direkt olmus durumda gibi bir şey, masaustunde guncel ve rekabetci bir 50 class NVIDIA GPU gormeyeli oldu bayagi. Artan fiyat ile alinan performans da uyusmuyor, enflasyon ile alakali desem tamamen onunla da degil, cidden NVIDIA'nin artik bu "NVIDIA vergisi" olayini bir dizginlemesi lazim. 30 serisi ile cok guzel performans artisi vardi diye fiyatlari goz ardi ettik ama 40 serisi ile ahim sahim bir şey de getirmediler masaya. Su an bu yuzden en fazla umdugum şey, AMD'nin FSR oyununu artik daha ciddi oynamasi veya Intel'in guzel hamleler yapmasi, bu tekel piyasa yoruyor insani.

Intel ve AMD boş duracak gibi durmuyor Intel bu sene ekran kartı piyasasına çok odaklanmış durumda.

GDDR7 demek en az 2.5 kat performans artışı demek. Yeni teknoloji sonuçta. Ayrıca 1.2V ile çalışacağı söyleniyor. Bu da daha az ısı oluşması ve enerji harcanması demek.