Bütçe
5.000
Bu kadar yuksek noktalarda, kişisel kararlardan ziyade veriler işin içine giriyor. Herhangi bir kanaldaki ripple değeri 10mV üzerine çok da çıkmayan bir model ile 10 mV altında değere sahip olmayan bir modelin tercih edilmesindeki ayrım nedir?
1- 12 yıl vs 10 yıl garanti.
2- PX-1600 ve TX-1600, AX1600i den daha güncel bir PSU.
3- Seasonic'e PSU konusunda Corsair'e güvendiğimden daha fazla güveniyorum.:)
Şuan ihtiyacım olsa alacağım PSU: PRIME TX-1600 Noctua Edition
Yarışmacı arkadaşlara başarılar.

Dikkatli okursan en fazla 5000 liram var demiş, yani daha az fiyattaki bir ürünü de alabilirim sorun yok demiş.
Üzgünüm, görmemişim.

@except, Madde 2 daha güncel olması? AC taraf topolojisi tam köprü ve LLC olan daha yeni bir PSU'yu (PX1600), köprüsüz totem-pole AC/DC çevrime sahip(AX1600i), "çağının ötesinde" bir PSU ile kıyaslıyorsunuz ya, bundaki ısrarınız ilginç.

Elektronik hakkında bilginiz olduğu vakit tekrar konuşalım.

Son düzenleme:
@except, Madde 2 daha güncel olması? AC taraf topolojisi tam köprü ve LLC olan daha yeni bir PSU'yu, köprüsüz totem-pole AC/DC çevirime sahip, çağının ötesinde bir PSU ile kıyaslıyorsunuz ya, bundaki ısrarınız ilginç.
Totem-pole PFC olması % kaç verimlilik kazandırdı hocam? Mevzu buradaki 0.241 lik fark mı?
En belirgin fark düşük güçteki verimlilik. Boşta bizim sistemler 20W falan tüketiyor da benim mi haberim yok? :rofl:
1737341206401.webp

Veri olarak AX1600i TX-1600 den daha iyi bir PSU. Fakat yukarıdaki saydığım sebeplerden tekrar olsa tekrar Seasonic tercih ederdim :)
Güncellik derken ATX 3.1 den bahsediyordum hocam.

Dostum kişisel zevk işine girersek işin içine EVGA 1600T2 ve Seasonic Noctua edition da girer ancak unutmayalim ki hala AX1600I gibi bir PSU üretilmedi.
1737342463321.webp

Sadece pin boyunun değişimini PSUyapısıyla ilişkilendirenlere tane tane anlatmak lazım sanırım.
Belki ben native olarak 12v2x6 kablo istiyorum yeni satın aldığım PSU'dan? External olarak satın almak zorunda mıyım?
Corsair yerine Seasonic tercih etmem sizi neden bu kadar rahatsız etti? 0.241 verimliliğinizle mutluluklar diliyorum hocam.:rofl:
Siz tane tane çocuklarınıza anlatırsınız :) Bana anlatmanıza gerek yok.