Ashloth

Başarılı
Rakibi RX 9060 XT 18'e, RTX 5060 Ti ise 25k fiyatına bulunabiliyor. NVIDIA teknolojileri için farkı ödedik diyelim bu sefer RTX 5060 Ti ile RTX 5070 arasında 3K fiyat farkı ve performans farkı ciddi seviyede. Sizce bu kart gereksiz mi pahalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 9060 XT'den RTX 5060 Ti ekran kartına geçmiş birisi olarak fiyat farkını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Dersen ki bütçem az daha çıkıyor tabii ki RTX 5070 alırsın. Bende o an için çıkmıyordu o yüzden bu tercihte bulundum. Bu arada aradaki fiyat farkı 4-5K oluyor, 3K fazlasına hiç denk gelmedim.

RX 9060 XT'den 5060 Ti ekran kartına geçmiş birisi olarak fiyat farkını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Dersen ki bütçem az daha çıkıyor tabii ki 5070 alırsın. Bende o an için çıkmıyordu o yüzden bu tercihte bulundum.

Ne gibi bir fark yaşadın? RTX 5070 benim için 12 GB VRAM olmasıyla tercihten düşüyor gibi. VRAM ihtiyacım olan işlerim oluyor ya da oyun modladığım vakit çok gerekli kalıyor.

RTX 5060 Ti 16 GB anlık piyasa ile çok zor bir kart.

Az farkla RX 9070 düştüğünü gördüm. Eli yüzü düzgün RTX 5060 Ti'lar da RTX 5070 parası. Keza bu fiyatlara RTX 4070-RTX 4070 Super de vardı bir ara.

Fiyat performans oranı şansa tutan bir model. En fazla 25k eder-ki o da Gaming OC tarzı kalıplı bir model ise. Yoksa Inno3D de gayet iyi tutuyor.

Ne gibi bir fark yaşadın? RTX 5070 benim için 12 GB VRAM olmasıyla tercihten düşüyor gibi. VRAM ihtiyacım olan işlerim oluyor ya da oyun modladığım vakit çok gerekli kalıyor.
RTX 5070 %20-30 daha iyi performans veriyor. Eğer ki bütçe çıkıyorsa ve biraz daha yüksek FPS hedefliyorsan RTX 5070 daha mantıklı olur.

AMD tarafı yazılımsal anlamda beni çok yordu. AMD Radeon uygulamasında ReLive kayıt uygulamasını getirebilmek için iki üç kere DDU ile aynı sürümü silip geri yüklemem gerekmişti. Onun dışında oyunlarda mikro tekleme, FPS drop yaşatıyordu. Stabil sayılabilecek bir iki oyun vardı haliyle kart arızalı da diyemiyorum. Bu tarz sorunları yaşadıktan sonra fiyat farkını önemsemeyecek hale geliyorsun.

AMD tarafı yazılımsal anlamda beni çok yordu. AMD Radeon uygulamasında ReLive kayıt uygulamasını getirebilmek için iki üç kere DDU ile aynı sürümü silip geri yüklemem gerekmişti. Onun dışında oyunlarda mikro tekleme, FPS drop yaşatıyordu. Stabil sayılabilecek bir iki oyun vardı haliyle kart arızalı da diyemiyorum. Bu tarz sorunları yaşadıktan sonra fiyat farkını önemsemeyecek hale geliyorsun.

Uzun yıllardır AMD ekran kartı kullandığım için seni anlıyorum. Öyle bunaltan şeylerle uğraştırdı ki 60Ti fiyatına değer mi demem 60XT ucuzluğundan değil RTX 5070 ile arasındaki fiyat farkı yakınlığından.

16 GB olan versiyonun parasını hak ettiğini düşünmüyorum. 2-3 daha koyunca RTX 5070-RX 9070 seviyesine çıkılıyor ve aralarında dağ gibi fark var. Bu kartı alacak adam ucuzluk istediği için alıyor. Rakibi olan RX 9060 XT 17K olan fiyatıyla bu ucuzluğu karşılıyor.

Uzun yıllardır AMD ekran kartı kullandığım için seni anlıyorum. Öyle bunaltan şeylerle uğraştırdı ki 60Ti fiyatına değer mi demem 60XT ucuzluğundan değil RTX 5070 ile arasındaki fiyat farkı yakınlığından.
Hikâyeli oyun ağırlıklı oynuyor olsam muhtemelen bütçeyi arttırıp RTX 5070 almaya çalışırdım, malum 90 FPS'den 120 FPS'ye çıkmak ciddi fark yaratır. Fakat benim gibi rekabetçi ağırlıklı oynuyorsan alacağın fazladan 50 FPS gözle görülür bir fark yaratmayacaktır. Kullanım şekline göre karar verebilirsin. Zaten DLSS quality, MFG gibi teknolojileri düzgün kullandıktan sonra hikâyeli oyunları da gayet keyifle oynarsın.

Hayır alınmaz. Vatan Bilgisayar'da aynı paraya RX 9070 fiyatı düşüyor git ondan al daha iyidir. Ya da aynı şekilde RX 9070 XT 29'a düşüyor ekle onu al.

Ha diyorsanız ille de NVIDIA alacağım kazıklanacağım neden olmasın. Yani aynı paraya 2/2, 5 katı olan bir kartı almak varken NVIDIA diye buna para vermek fazlasıyla saçma olur.

AMD şöyle sıkıntı böyle sıkıntı diyenlere de belirteyim aynı fikirlere sahiptim ta ki RX 9070 XT'ye geçene kadar. Allah'ın NVIDIA'sı masaüstünde bile drop yediriyordu saygılar.