Detaylar
Kim cevapladı?Hocam 800 serisi 9000 işlemciler için çıkacak. Ben zaten 7800X3D alacağım. Gerek var mı 800 anakarta? Sadece şeyi düşünüyorum. İlerleyen süreçte sistemi güncellemeye kalkarsam 600 serisi anakartı 2. Elde satarken sıkıntı yaşar mıyım acaba. Sırf bu yüzden 800 serisi daha mantıklı gibi geliyor.
redemir
Başarılı
Budget bir sistem yapacak olsan sana b650 önerirdim 4000 liraya fakat sistemin üst seviye. x670e seçmişsin zaten. 870e modelleri zorunlu usb 4 desteği. pcie gen 5 gibi bir sürü avantajları var. İleri dönük bir yatırım olur. 600 serisine asla 20000 lira vermem şu an.Hocam 800 serisi 9000 işlemciler için çıkacak. Ben zaten 7800X3D alacağım. Gerek var mı 800 anakarta? Sadece şeyi düşünüyorum. İlerleyen süreçte sistemi güncellemeye kalkarsam 600 serisi anakartı 2. Elde satarken sıkıntı yaşar mıyım acaba. Sırf bu yüzden 800 serisi daha mantıklı gibi geliyor.
Budget bir sistem yapacak olsan sana B650 önerirdim 4000 liraya fakat sistemin üst seviye. X670e seçmişsin zaten. 870e modelleri zorunlu USB 4 desteği. PCI-e gen 5 gibi bir sürü avantajları var. İleri dönük bir yatırım olur. 600 serisine asla 20000 lira vermem şu an.
Hocam USB 4 ne oluyor tam bilmiyorum fakat 600 serisinde de PCI-e gen 5 var zaten. İleriye yönelik oluyor zaten bu da fakat 800 serisi daha yeni teknoloji olacak. 600 olana 20 bin vermek bana da saçma geliyor. Fakat 800 serisi 30 binden falan çıkarsa o kadar bütçe ayıramam hocam alt tarafı bir anakarta. Sizce ne yapmalıyım? Kaliteli b650 falan mı alıp geçsem acaba kafam çok karışık.
Son düzenleme:
redemir
Başarılı
40 gigabit hız sunuyor usb 4. Type c üzerinden.Hocam USB 4 ne oluyor tam bilmiyorum fakat 600 serisinde de PCI-e gen 5 var zaten. İleriye yönelik oluyor zaten bu da fakat 800 serisi daha yeni teknoloji olacak. 600 olana 20 bin vermek bana da saçma geliyor. Fakat 800 serisi 30 binden falan çıkarsa o kadar bütçe ayıramam hocam alt tarafı bir anakarta.
Baya iyiymiş hocam. Bu arada son mesajımı düzenledim tekrar bakar mısınız ?
redemir
Başarılı
Bilgisayarı ne için kullanacağınıza göre değişir. Böyle bir sistemi oyun için kuracaksanız 4000 liralık benim de kullandığım biostar b650 bile yeterli. Fakat 4k video edit yapacaksanız yüksek hacimde dosyalarla çalışacaksanız en yeni ve iyisi tercih edilir. İsteklerinize göre değişir. x870e için detaylı bilgi için buraya link bırakıyorum. İçerik üreticileri için kesinlikle x870e daha iyi. 40 gbit port hayat kurtarır. Oyun için kullanacağım. Yine de marka olsun kaliteli olsun diyorsanız B650 wifi modellerinden birini alabilirsiniz.Baya iyiymiş hocam. Bu arada son mesajımı düzenledim tekrar bakar mısınız ?
Bilgisayarı ne için kullanacağınıza göre değişir. Böyle bir sistemi oyun için kuracaksanız 4000 liralık benim de kullandığım biostar b650 bile yeterli. Fakat 4k video edit yapacaksanız yüksek hacimde dosyalarla çalışacaksanız en yeni ve iyisi tercih edilir. İsteklerinize göre değişir. x870e için detaylı bilgi için buraya link bırakıyorum. İçerik üreticileri için kesinlikle x870e daha iyi. 40 gbit port hayat kurtarır.
Hocam içerik üretmekle edit yapmakla hiç işim yok benim. 4K monitörüm var ve sadece oyun oynuyorum. 7800x3d aldıktan sonra da ocak ayı gibi 5090 ekran kartı alacam. Anakart olarak kafam karışık sadece. Bu senaryoda 'x' serisi almak şart mı yoksa 'b' serisi yeterli gelir mi bilmiyorum.
redemir
Başarılı
B yeterli. B650 alın geçin.Hocam içerik üretmekle edit yapmakla hiç işim yok benim. 4K monitörüm var ve sadece oyun oynuyorum. 7800x3d aldıktan sonra da ocak ayı gibi 5090 ekran kartı alacam. Anakart olarak kafam karışık sadece. Bu senaryoda 'x' serisi almak şart mı yoksa 'b' serisi yeterli gelir mi bilmiyorum.
O halde konu detayındaki rog strix b650e-e'yi sipariş geçeyim. Önerir misiniz onu ?