Bütçe
500.000 TL

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Aynı gönderiyi 600-700 bin fiyat bandı için oluşturmuştum. Şimdi fikir değişikliği sebebiyle konuyu tekrar açmam gerekiyor. 400-500 bin lira arası (psikolojik sınır 530 bin lira) aile için araç önerisi arıyorum. Bu araç sadece bizi bir süre idare edecek, benim de acemiliği atacağım başlangıç aracı olacak. Daha sonrasında satıp çok daha iyi bir modele geçeceğiz. O yüzden şu anlık pek aradığım özellik yok. Bu fiyat bandına bulunabiliyorsa otomatik olması, az yakması çok iyi olur. Ama otomatik yoksa manuel'de bakabiliriz ve mümkünse hatchback istiyorum ama o da kesin şart değil. Bu fiyat bandına ikinci elde bulunabilecek en iyi araçlar nelerdir? Şu ana kadar baktığım Renault Symbol ve Fiat punto modelleri var. Aslında Renault Symbol bize uygun ama aracın çok hafif olması ve kolayca yana yatabilmesi yüzünden kafamda bir soru işareti var onun dışında gayet okey bir araba bizim için. Punto da zaten kendim için istediğim ve beğendiğim bir araba. Ama aile için uygun olur mu emin değilim. Bu fiyat bandına bu modellerden daha güvenlikli bir araç bulunabilir mi ondan da emin değilim. Önerilerinize açığız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chevrolet Cruze 1.6 veya Opel Astra olabilir. Biz 2011 model 1.6 LS Plus Cruze kullanıyoruz; iç konforu gayet iyi. Yaklaşık 2 yıldır iş–ev arasında aktif olarak kullanıyoruz ve rutin bakımlar dışında hiçbir masraf çıkarmadı. Bir kere annem bakımlara çok dikkat etmediği için bujiler yağlanmıştı, onun dışında sorunsuz. Gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir araç. Yalnız, dizel versiyonlarda fan açma derecesi biraz yüksek oluyor; genelde yazılım ile 90°C’ye düşürülmesi tavsiye ediliyor.

Aslında Renault Symbol bize uygun ama aracın çok hafif olması ve kolayca yana yatabilmesi yüzünden kafamda bir soru işareti var onun dışında gayet okey bir araba bizim için.

2013 sonrasını deneme fırsatı bulamadım ancak bende 2011 versiyonu var. Araç enine ufak (gerçekten ufak) ve yerden yüksek olduğundan viraj aracı değil ancak şehir içi pratikleştiriyor. 1.5 dCi motorlular az yakıyor ve iyi gidiyor. Otomatik seçeneği olmaması en büyük eksi.

Son düzenleyen: Moderatör:
2013 sonrasını deneme fırsatı bulamadım ancak bende 2011 versiyonu var. Araç enine ufak (gerçekten ufak) ve yerden yüksek olduğundan viraj aracı değil ancak şehir içi pratikleştiriyor. 1.5 dCi motorlular az yakıyor ve iyi gidiyor. Otomatik seçeneği olmaması en büyük eksi.

Symbol ihtimaller dahilinde. Bunu tercih etmemiz çok yüksek ihtimal. Çok teşekkürler.

Hocam hepsi çok güzel arabalar. Chevrolet cruze'yi de düşünmeye başladık. ama Ailede bir dacia sevdası var. Dacia diye tutturuyorlar. 500 civarına Dacia ilanları gördüm bu fiyata bu modeller alınabilir mi ? Bir bakabilir misiniz. Bu eski kasa dacia'lar nasıldır ? Motor şanzıman konusunda kronik problemleri var mıdır ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...gaj-boyasiz-1.5-dci-stepway-1273606074/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-yeni-kasa-kusursuz-extrali-1273027540/detay/

İlan örnek tabi. Çok aşırı detaylı seçmedim. Yani symbol yerine bu tercih edilebilir mi onu merak ediyorum.

Kesinlikle benzin ya da benzin+LPG tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu paraya alınacak dizel masrafsız olsa bile ilerleyen zamanda yavaş yavaş çıkartacaktır. Bu fiyat bandındaki dizeller minimum 160-180bin km yapmış araçlardan oluşuyor. Benzine yönelmekte çok fayda var. Şayet bazı (performans, çekiş) istisnalarınız yok ise benzin doğru tercih olur...

Symbol ihtimaller dahilinde. Bunu tercih etmemiz çok yüksek ihtimal. Çok teşekkürler.

Hocam hepsi çok güzel arabalar. Chevrolet cruze'yi de düşünmeye başladık. ama Ailede bir dacia sevdası var. Dacia diye tutturuyorlar. 500 civarına Dacia ilanları gördüm bu fiyata bu modeller alınabilir mi ? Bir bakabilir misiniz. Bu eski kasa dacia'lar nasıldır ? Motor şanzıman konusunda kronik problemleri var mıdır ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...gaj-boyasiz-1.5-dci-stepway-1273606074/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-yeni-kasa-kusursuz-extrali-1273027540/detay/

İlan örnek tabi. Çok aşırı detaylı seçmedim. Yani symbol yerine bu tercih edilebilir mi onu merak ediyorum.

Alınır neden alınmasın. Parçası ucuz, ikinci el hızlı, motor ve şanzımanı Renault, tutulan bir araç. Almamak için bir neden göremiyorum. Cruze benim çok tavsiye ettiğim modeller değildir. 1.5 dCi motor durumu iyiyse alınabilir. Çok güzel bir motordur. Tabi o bütçelerde benzine yönelseniz daha iyi olur. Symbol ile aralarında uçurum gibi farklar yok bu arada. Birbirlerine yakın araçlar, haberin olsun.

Alınır neden alınmasın. Parçası ucuz, ikinci el hızlı, motor ve şanzımanı Renault, tutulan bir araç. Almamak için bir neden göremiyorum. Cruze benim çok tavsiye ettiğim modeller değildir. 1.5 dCi motor durumu iyiyse alınabilir. Çok güzel bir motordur. Tabii o bütçelerde benzine yönelseniz daha iyi olur. Symbol ile aralarında uçurum gibi farklar yok bu arada. Birbirlerine yakın araçlar, haberin olsun.

Ne açıdan benzine yönelseniz iyi olur dediniz hocam. Az yakması için mi? Bu arada 1.5 değil de 1.2, 1.0 gibi modeller al gibi bir tavsiye aldım. Ama sonrasında araştırdığım kadarıyla bu yeni çıkan 1.0 motorların uzun ömürlülük konusunda sıkıntı yarattığını ve kimisinin 50bin Km'de kimisinin 120bin Km'de bittiğini söyleyen yorumlarla karşılaştım. 1.2 sanderolara mı baksam yoksa 1.5 sanderolara mı baksam bilemedim.
Bu arada attığım ilanların sandero için neden bu kadar uygun olduğunu anlayamadım. O fiyata puntolar var yani.

Ayriyeten bir sorum daha var. Arkadaşlar 2026 Mart-nisan gibi araba fiyatları ne kadar artar? Şu an 500 olan araba o zaman ne kadar olur?

Son düzenleme:
Ne açıdan benzine yönelseniz iyi olur dediniz hocam. Az yakması için mi? Bu arada 1.5 değil de 1.2, 1.0 gibi modeller al gibi bir tavsiye aldım. Ama sonrasında araştırdığım kadarıyla bu yeni çıkan 1.0 motorların uzun ömürlülük konusunda sıkıntı yarattığını ve kimisinin 50bin Km'de kimisinin 120bin Km'de bittiğini söyleyen yorumlarla karşılaştım. 1.2 sanderolara mı baksam yoksa 1.5 sanderolara mı baksam bilemedim.
Bu arada attığım ilanların sandero için neden bu kadar uygun olduğunu anlayamadım. O fiyata puntolar var yani.

Ayrıyeten bir sorum daha var. Arkadaşlar 2026 Mart-nisan gibi araba fiyatları ne kadar artar? Şu an 500 olan araba o zaman ne kadar olur?

Dacia ve Renault dizel motorları piyasada en az yakan motorlardan bir tanesidir. 3 silindirli motorların ömürleri, doğal olarak 4 silindirli kadar uzun değildir. İyi bir bakımla onlarda gider uzun süre ama. 3 silindirli motorların ömrü kesin şu kadar diyemeyiz.

Şu açıdan benzine yönelirsen iyi olur dedim turbo dertleri, pahalı bakım maliyetleri, enjektörler vs bunlar ile uğraşmazsın sorun çıkarsa. Benzin daha az yakmaz, aksine daha fazla yakar. Atmosferik benzinli motorlar 400 bin TL bütçelerde daha mantıklı. Temiz ve bakımlı ise dizel alınır. Ama sen şehir içi ağırlıkla kullanacaksan, sürekli dur kalk trafiğine gireceksen mantıklı değil. Dizel araba kısa mesafe sevmez. Şehir içi ağırlıkla kullanacaksan benzinlisi daha makul. Ayrıca sene de kaç km yapacaksınız? Sene de 10-15 civarında yapacaksan benzinli daha makul. Km fazla yapmayı düşünüyorsan dizel daha mantıklı.

Ayrıca verdiğin tarih skalasında kimse ne olacağını tahmin edemez. Fikir verirsek, yalan söylemiş oluruz sana. Araç piyasasında aşırı bir hareketlilik yok.

Son düzenleme:
Dacia ve Renault dizel motorları piyasada en az yakan motorlardan bir tanesidir. 3 silindirli motorların ömürleri, doğal olarak 4 silindirli kadar uzun değildir. İyi bir bakımla onlarda gider uzun süre ama. 3 silindirli motorların ömrü kesin şu kadar diyemeyiz.

Şu açıdan benzine yönelirsen iyi olur dedim Turbo dertleri, pahalı bakım maliyetleri, enjektörler vs bunlar ile uğraşmazsın sorun çıkarsa. Benzin daha az yakmaz, aksine daha fazla yakar. Atmosferik benzinli motorlar 400 bin TL bütçelerde daha mantıklı. Temiz ve bakımlı ise dizel alınır. Ama sen şehir içi ağırlıkla kullanacaksan, sürekli dur kalk trafiğine gireceksen mantıklı değil. Dizel araba kısa mesafe sevmez. Şehir içi ağırlıkla kullanacaksan benzinlisi daha makul. Ayrıca sene de kaç km yapacaksınız? Sene de 10-15 civarında yapacaksan benzinli daha makul. Km fazla yapmayı düşünüyorsan dizel daha mantıklı.

Ayrıca verdiğin tarih skalasında kimse ne olacağını tahmin edemez. Fikir verirsek, yalan söylemiş oluruz sana. Araç piyasasında aşırı bir hareketlilik yok.

Hocam genellikle şehir içi yapılacak. Ankara trafiğinde kullanılacak. O yüzden teredütteyim. Uzun yol da yapılacak ama şehir içine kıyasla çok nadir. Valla altı üstü bir araba alacağız diye neredeyse konunun uzmanı olacağız. Ne almayı düşünsek başka bir sorunu derdi var. Ama dediğim gibi bazı aksilikler nedeniyle mart-nisan gibi alabileceğiz. Umarım çok artmaz. Şu an 500 olan arabanın mart nisan gibi 700 800 lere çıkmasından korkuyorum.