Bütçe
50.000-55.000 TL
Makaleler
3
Yer
Ordu
Sadece kasa için 54.000 TL civarı bütçem var. Duruma göre bütçemi 60.000 TL'ye esnetirim ancak mümkünse daha uygun varsa çok daha iyi olur. Elimde halihazırda sıvı soğutucu ve SSD mevcut. RAM gibi sorun çıkartmayacak parçaları 2. el olarak tercih edebilirim. Beklenti olarak sistemin hem kompakt olması hem de görünüm bakımından güzel olması. Gigabyte C201 minvalinde kasalar tercihim olur çünkü alan sorunum var. Alanım dar olduğu için mümkünse kompakt bir kasa olmalı. Bu noktada öneriniz nedir?

9600X, Colorful B850ı, Patriot Viper Venom 16 GB 6000MHz CL30 bu parçalara bir bakın. Hangi sıvı soğutma? GPU olarak 9060XT Pulse. C201'in mATX olduğunu şimdi fark ettim. Dilerseniz B850M Force alabilirsiniz. PSU olarak da öneri gelir. RAM'i 2. el almanın manası yok şu an çünkü sınırına çok yakın satıyorlar. Ben ITX olacak diye 9600X önerdi ama 7500F de takabilirsiniz. Artan bütçe RAM'e gider.

9600X, Colorful B850ı, Patriot Viper Venom 16 GB 6000MHz CL30 bu parçalara bir bakın. Hangi sıvı soğutma? GPU olarak 9060XT Pulse. C201'in mATX olduğunu şimdi fark ettim. Dilerseniz B850M Force alabilirsiniz. PSU olarak da öneri gelir. RAM'i 2. el almanın manası yok şu an çünkü sınırına çok yakın satıyorlar. Ben ITX olacak diye 9600X önerdi ama 7500F de takabilirsiniz. Artan bütçe RAM'e gider.
Önerin için öncelikle teşekkür ederim hocam. Ocypus Sigma L24 Pro soğutucu tercih ettim. B850M ile 9600X uyumlu olur mu acaba? Bir de kart olarak AMD tercihim değil pek.

Evet uyumlu olur. Tercihin olsun. Olmazsa 5060 8 GB'a mahkûm kalırsın. CUDA'ya ihtiyacın var mı?
Kafamda 5060Ti almak vardı hocam. Çünkü özellikle Nvidia'nın DLSS ve RTX teknolojilerine ihtiyacım var. Malum günümüz oyunlarında DLSS oldukça elzem bir şey çünkü.

5060 Ti fiyatı çok fahiş, alınmaz. Siz bilirsiniz yine de. Karşılaştırma videolarını inceledikten sonra karar verin.

5060 Ti fiyatı çok fahiş, alınmaz. Siz bilirsiniz yine de. Karşılaştırma videolarını inceledikten sonra karar verin.
Dediğim gibi DLSS ve RTX teknolojisine ihtiyacım olduğundan ötürü 5060Ti seçtim. AMD'yi bir ara uzunca düşündüm ancak dediğim gibi sonda Nvidia'nın DLSS ve RTX teknolojilerine ihtiyacım olduğunu anladım. Ben de pek fiyatını düzgün bulmuyorum ama napayım ki hocam?

Şimdi kendinizi kandırmayın hocam. İhtiyacınız yok. Daha iyi framegen performansı isteyebilirsiniz, normaldir. Fiyat konusundaysa önerim indirimde 5070 kovalamanız.