Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Buna bakabilirsiniz bir tanıdığımda var memnun.
OLED almak istemiyorum hocam.
Buna bakabilirsiniz bir tanıdığımda var memnun.
mete01
Üstün
Hocam bu televizyonda arka plan aydınlatması var mı? Mesela izlediğimiz videoda kırmızı yoğunluğu varsa televizyonun arkasında kırmızı ışık çıkıyor mu ambiyansa göre?
Klavye ve mouse takıp kullanabilir miyim?
mete01
Üstün
Hocam bu televizyonda arka plan aydınlatması var mı? Mesela izlediğimiz videoda kırmızı yoğunluğu varsa televizyonun arkasında kırmızı ışık çıkıyor mu ambiyansa göre?
Klavye ve mouse takıp kullanabilir miyim?
Hocam o özellik Philips Ambilight TV'lerde olur. Onları önermem. Görüntü kalitesi çok iyi olsa da kumanda sorunları ve yazılım problemleri nedeniyle.
O özelliği istiyorsanız HDMI ile bağlanan LED'ler var. Biraz pahalı da yine de aynı deneyimi elde edersiniz.
Klavye mouse takabilirsiniz. Ben taktım, kullanıyorum. Sıkıntı yok.
Hocam klavye ve mouse'u USB üzerinden mi bağlıyorsunuz?Hocam o özellik Philips Ambilight TV'lerde olur. Onları önermem. Görüntü kalitesi çok iyi olsa da kumanda sorunları ve yazılım problemleri nedeniyle.
O özelliği istiyorsanız HDMI ile bağlanan LED'ler var. Biraz pahalı da yine de aynı deneyimi elde edersiniz.
Klavye mouse takabilirsiniz. Ben taktım, kullanıyorum. Sıkıntı yok.
Bu önerdiğiniz ürünün artıları ve eksileri nelerdir biraz bahseder misiniz?
mete01
Üstün
Hocam klavye ve fareyi USB üzerinden mi bağlıyorsunuz?
Bu önerdiğiniz ürünün artıları ve eksileri nelerdir? Biraz bahseder misiniz?
Hocam artıları;
OLED panele göre daha iyi renkler.
QLED, VA... Panellere göre daha iyi siyahlar ve renkler.
Diğer panellere kıyasla daha yüksek parlaklık.
Dolby Atmos sayesinde çevresel sesin yanı sıra AKG hoparlörler ile sağlam basslar.
Samsung harici hoparlörlere kablosuz uyum desteği, kısaca ekosistem desteği.
HDMI-Arc çıkışı ile harici hoparlörlere sağlayabilirsiniz.
Fabrika çıkış kalibrasyonu yanında iPhone ve Samsung S20 üstü cihazlar için kalibrasyon desteği.
Smart things ile kamera deneyimi, kumanda ve birçok özellik desteği.
AMD FreeSync Pro sayesinde Xbox ve PlayStation için gecikme azaltma.
HDR teknolojileri ve kalitesi sayesinde muazzam film-dizi deneyimi.
USB-C ve diğer USB çıkışları sayesinde kablolu veya kablosuz kulaklık, mouse, klavye takıp kullanabilirsiniz.
Samsung universal remote ile TV box, PlayStation, Xbox'ı tek kumanda ile kullanabilme imkanı.
Samsung universal remote sayesinde akıllı monitörünüz varsa onda da kullanabilme.
Samsung universal remotenin pil ile değil USB-C ile şarj olması.(%70 şarj ile 6 ay gitti.)
Işık sensörü her cihazda olsa da ses sensörü sayesinde sesli bir ortamdaysanız otomatik ses artırıyor.
Telefon-tabletteki DeX modu ile PC vari deneyim.
Tizen işletim sistemi Android'e göre hızlı çalışıyor.
Eksileri:
Garanti süreci ve denetimi kötü. O yüzden mutlaka teknik servis kurulum yapmalı. Asla kendiniz yapmayın. (ki Türkiye'de Apple hariç garantisi güzel bir servis bence yok.)
Samsung veya Apple kullanmıyorsanız televizyona ekran yansıtamıyorsunuz.
Samsung olmasına rağmen ekran yansıtma işlevleri Apple'de daha iyi çalışıyor.
Tizen işletim sistemi nedeniyle APK kurulmuyor. Uygulama mağazasında her istediğinizi bulamıyorsunuz.(ancak çok kullanılan uygulamalar TV+, Puhu TV, mubi falan var. IPTV'ler genellikle çalışmıyor.)
Kısaca bence fiyat gamında Neo QLED üstüne yok. Alınır.
Bir ekleme yapmak istiyorum. Kumanda sade bir sürü gereksiz tuş yok.
Son düzenleme:
@mete01, hocam öncelikle teşekkür ederim bu detaylı açıklama için. Bu ürün veya QN85F/QN85C ile TCL 55Q7C'yi kıyaslayabilir misiniz? Görüntü kalitesi nasıl 55Q7C'nin? GoogleTV olması işletim sistemi açısından daha mı avantajlı olur TizenOS veya webOS'a göre? İstediğimiz telefonun ekranını yansıtabilir miyiz?
mete01
Üstün
Hocam öncelikle 55Q7C VA panel olduğu için bu bütçede hiçbir şekilde önermem. Her ne kadar Google TV olsa da görüntü kalitesi açısından geri kalacak.
Diğer ikili için de büyük olacağı için önermedim ama alınabilir.
Tizenos ve webOS arasında çok bir fark yok. Biri LG biri Samsung. Ama Samsung GalaxyAI getirmesi nedeniyle biraz daha üstün.
Diğer ikili için de büyük olacağı için önermedim ama alınabilir.
Tizenos ve webOS arasında çok bir fark yok. Biri LG biri Samsung. Ama Samsung GalaxyAI getirmesi nedeniyle biraz daha üstün.