Bütçe
55.000-63.000 TL

MysLL

Çalışkan
Merhaba,

Yeni bir bilgisayar almaya karar verdim ve şehir dışında okumam gerektiği için laptop almam gerekiyor. Bütçem 55-60 bin, çok zorlarsam 62-63 bin civarına çıkabilir. İnternette gezerken birkaç model arasında kaldım:
2K monitöre sahibim ve alacağım laptopu bu monitör ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Genel olarak FPS oyunları, Rocket League, FC 25 tarzı oyunlar oynuyorum ama son zamanlarda hikayeli oyunlara sardım ve AAA oyunları da 2K monitörüm ile 60 FPS oynamak istiyorum.

Ayrıca alacağım bilgisayarın 5-6 yıl idare etmesi gerekiyor. Bu modellerden hangisini almalıyım veya farklı bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
"GameGaraj" firmasına güvenemiyorum. Yoksa dediğinize katılıyorum, F/P canavarı. Ama "Ya bir problem çıkarsa, ya garantiye ihtiyacım olursa" endişelerim var. "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" derler ya, o durum. Lenovo için de pili beğenilmemişti. Ondan dolayı listeden çıkartmıştım. Piline rağmen lenovo alınır mı?

"GameGaraj" firmasına güvenemiyorum. Yoksa dediğinize katılıyorum, F/P canavarı. Ama "Ya bir problem çıkarsa, ya garantiye ihtiyacım olursa" endişelerim var. "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" derler ya, o durum. Lenovo için de pili beğenilmemişti. Ondan dolayı listeden çıkartmıştım. Piline rağmen lenovo alınır mı?
Endise konusunda haklisin cunku global degil Game Garaj ve aksi bir durumda sen ve Game Garaj disinda kimse yok ortada. Lenovo olan iGPU'ya sahip bu sayede bataryasi iyi ve islemcisi fiyatinin en iyisi. Lenovo olani alirsan 20 bin TL cebinde kalir.

Endişe konusunda haklisin cunku global degil GameGaraj ve aksi bir durumda sen ve GameGaraj disinda kimse yok ortada. Lenovo olan IGPU'ya sahip bu sayede bataryasi iyi ve islemcisi fiyatinin en iyisi. Lenovo olani alirsan 20 bin TL cebinde kalir.

Pil ömrü için 1-2 saat diye okudum, biraz daha uzun pil ömrüne sahip bir öneriniz var mı acaba? Şehir dışında okuyacağım; okulda, kütüphanede vs. lazım olacak ve sürekli priz bakmak istemiyorum.

Pil ömrü için 1-2 saat diye okudum, biraz daha uzun pil ömrüne sahip bir öneriniz var mı acaba? Şehir dışında okuyacağım; okulda, kütüphanede vs. lazım olacak ve sürekli priz bakmak istemiyorum.
Bu modelin pil omru 3-4 saat. Ekstra onerim bu MSI olur.

Sana şöyle tavsiye verebilirim, bazı gaming laptoplar type c'den şarj oluyor. Arkadaşımda acer'ın bir modeli vardı, 65w telefon adaptörü ile lol oynuyordu. Bu ne işime yarayacak dersen ortalama telefon adaptörü boyutunda şarj ile kolayca taşıyabilirsin avantaj olur senin için. Uzun ve ağır kablo derdinden kurtarır. Onun haricinde pil gücünde neredeyse hiçbir gaming laptop tatmin edici değil bence. Bir yere kadar idare eder sadece.

Sana şöyle tavsiye verebilirim, bazı gaming laptoplar type c'den şarj oluyor. Arkadaşımda acer'ın bir modeli vardı, 65w telefon adaptörü ile lol oynuyordu. Bu ne işime yarayacak dersen ortalama telefon adaptörü boyutunda şarj ile kolayca taşıyabilirsin avantaj olur senin için. Uzun ve ağır kablo derdinden kurtarır. Onun haricinde pil gücünde neredeyse hiçbir gaming laptop tatmin edici değil bence. Bir yere kadar idare eder sadece.
Teşekkürler, bakayım biraz daha.

Gaming Laptoplarda pil ömrü uzun olmaz. Zaten bir çoğu yüksek Watt çeken adaptör ile geliyor, Fişe takılı iken donanım GPU/CPU tam performans çalışyor, diğer türlü performans çok düşüyor (pil durumunda) Bende Legion 5 15ACH6H var. 2022 model. Pil sağlığı, %95'de 4-5 senedir laptopu acımadan kullandım hiçbir problemi olmadı.. Sağlam model iyiki bunu almışım. Hatta şuan eGPU RTX 4060Ti bağladm laptopa.

Tavsiyem anakart'a upgrade'i sağlam olan bir model alman. Lenovo Legion serisi bu konuda iyi. İlerleyen zamanlarda benim gibi yapabilirsin. eGPU yaptım, güncel oyunları en yüksek ayarlarda yüksek fps oynuyorum. Ve cihaz yükte iken aşırı sessiz çalışıyor, çünkü tüm yük eGPU da olunca laptop sessiz çalışıyor. Yani özetle Legion serisi portlarıyla ve ram, m.2 upgrade konusunda iyi avantaj sağlıyor. Soğutması da iyi. (eGPU ileriye dönük bir yatırım ama aklında bulunsun diye bilgi verdim.)

@MysLL Yukarıda attığın MSI Katana A17'yi kullanıyorum her türlü sorunu yanıtlarım. Monitörün olmasaydı alma derdim ama monitörün olması çok büyük avantaj çünkü paneli bir tık kötü. Bu paraya alabileceğin en iyi modellerden hem de 4060 değil 4070.