Bütçe
55.000 TL

Techh

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba,

Alacağım modelin; hikaye bazlı oyunları yüksek kalitede oynatabilmesini, bazı mühendislik uygulamalarını (Ansys Fluent, SolidWorks vb.) rahatça kullandırabilmesini ve beni uzun süreler (3-4 yıl) idare etmesini istiyorum. Bütçede esneme yapabilirim.

Lenovo'ya yakın olmakla birlikte düşündüğüm iki model:

(Depolama açısından sıkıntım yok.)

Not: Öneriler Hepsiburada sitesinden olmak zorunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Alacağım modelin; hikaye bazlı oyunları yüksek kalitede oynatabilmesini, bazı mühendislik uygulamalarını (Ansys Fluent, SolidWorks vb.) rahatça kullandırabilmesini ve beni uzun süreler (3-4 yıl) idare etmesini istiyorum. Bütçede esneme yapabilirim.

Lenovo'ya yakın olmakla birlikte düşündüğüm iki model:

(Depolama açısından sıkıntım yok.)

Not: Öneriler Hepsiburada sitesinden olmak zorunda.
Erazer alınmaz, kasasının tasarımı gereği ısınıyor. Bağımsız kullanıcı testlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca teknik servis konusunda büyük soru işaretleri var.

Lenovo LOQ konusuna gelirsek, önceki serisi problemli daha probleminin önüne geçilmeden yeni seri çıkartıldığı için önermiyorum. Her ne kadar anakart dizaynı değişti dense de, ben almayacağım cihazı öneremem.

Valla kanka attığın laptopları tek tek bilmiyorum ama senin saydığın işler öyle her makineyle olacak işler değil. Hikaye bazlı oyunlar yüksek ayarda akacak diyorsan güçlü ekran kartı şart zaten, mühendislik tarafında iş daha ciddi. SolidWorks tek çekirdek performansını sever, saat hızı düşük işlemci iyi olmaz. ANSYS/Fluent tarafında ise olay çekirdek sayısı + RAM; 16 GB artık giriş seviyesi, rahat çalışayım diyorsan 32 GB minimum, ideali 64. GPU'da da RTX şart, hem oyun hem CAD sürücü uyumu için. SSD tarafı NVMe olacak, 1 TB altı uzun vadede sıkıntı. bu programlar oyun laptopu diye satılan zayıf makineleri döver geçer 3–4 yıl kafam rahat olsun diyorsan üst seviye CPU, güçlü RTX ve bol RAM'den kaçış yok.

Tabii bütçen 55k olduğu için biraz daha iyi denge kurmak gerekiyor olidWorks/ANSYS tarafı güçlü CPU, RTX ekran kartı ve en az 32 GB RAM istiyor ama bu bütçede her şeyi en üstten almak zor tabii.

Erazer alınmaz, kasasının tasarımı gereği ısınıyor. Bağımsız kullanıcı testlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca teknik servis konusunda büyük soru işaretleri var.

Lenovo LOQ konusuna gelirsek, önceki serisi problemli daha probleminin önüne geçilmeden yeni seri çıkartıldığı için önermiyorum. Her ne kadar anakart dizaynı değişti dense de, ben almayacağım cihazı öneremem.

Bu bütçede, 5050 bir cihaz satın almak istemiyorum.
Lenovo konusunda riski göze alıyorum. Anakart konusunda, aynı hataya düşeceklerine pek inanmıyorum.

Tabii bütçen 55k olduğu için biraz daha iyi denge kurmak gerekiyor olidWorks/ANSYS tarafı güçlü CPU, RTX ekran kartı ve en az 32 GB RAM istiyor ama bu bütçede her şeyi en üstten almak zor tabii.
Beklentilerimi içeren kısımda kendimi doğru ifade edememiş olabilirim ancak bu bütçede alacağım cihazın bana ne verebileceğin farkındayım. Bu bütçede, bu isteklerimi karşılayacak optimum cihazı arıyorum.

Son düzenleme: