55.000 TL ZBrush, Blender ve oyun için laptop önerisi

Bütçe
55.000
maalesef attığınız ürünün de stokları tükenmiş...
Şaka gibi hocam ya. Çok bir seçenek kalmadı o zaman.

58 59k liraları zorlamaktayım şu an. Eğer bu bantta güzel bir seçeneğimiz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok uğraştırdım sizleri de kusura bakmayın lütfen.

58 59k liraları zorlamaktayım şu an. Eğer bu bantta güzel bir seçeneğimiz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok uğraştırdım sizleri de kusura bakmayın lütfen.
Attığım modelden başka kalmadı maalesef hocam hiçbir şeyin stoğu kalmamış maalesef.
Attığım model kafi farka değecek 71K'ya cihaz var o da biraz panel olarak zayıf yani kısacası çok bir seçenek kalmamış.

Hocam ilgin için çok teşekkürler uzun uğraşlar sonunda önerdiğin gigabyte modelini bugün itopya mağazasından alımını gerçekleştirdim. Heyecan içerisinde mağazaya ulaşmasını ve kutu açılımını yapmayı bekliyorum. Şimdilik önerdiğiniz çelik laptop yükselticisini alacağım fakat 2k lira bandında kesinlikle almalısın diyebileceğiniz bir soğutucu varsa ona da yönelebilirim.

Aliexpressten kaliteli soğutucular geliyordu artık yeni düzenleme dolayısıyla mantıklı değil gümrükten absürt fiyatla geçiyor. Türkiye içinde ise dandik ışıklı hava akışını bozan soğutucular var. Laptop standı almanız yeterlidir. Gigabyte 16X modeli ısınmıyor öyle bir derdiniz olacağını düşünmüyorum hayırlı olsun. Geri bildirimlerinizi ve boş olursanız incelemenizi bekliyorum uzun ömürlü sorunsuz kullanım dilerim.

Daha önce herhangi bir gaming laptop deneyimim olmamasına rağmen net bir karşılaştırma yapamayacağım. Fakat şu ana kadar kullandığım en iyi ekran olduğunu söylemeden geçemem. Sıcaklık ve ısınma konusunda gerçekten bir yorumum yok; ancak dış görünüşü ve kasada kullanılan materyaller için bir yorum yapacak olursam, gerçekten şahane bir ürün ortaya çıkmış. İlk başta klavyenin küçüklüğü ve İngilizce klavyeden Türkçe klavyeye geçememden ötürü biraz zorlandım, ancak bunun haricinde başka bir sorun yaşamadım.

Sadece tek bir oyun deneyimim oldu; o da pek fazla değil, Valorant. En düşük ayarlarla, 1920x1080 çözünürlükte, Gigabyte yapay zeka modu açıkken (performans modu kapalı) 350-400 FPS arasında bir değer aldım. Tek hoşuma gitmeyen şey, Gigabyte Controller uygulamasında RAM'lerimin 5600 MHz değerinde olduğu gözükürken, aslında RAM'lerin 4800 MHz’de çalışmasıydı. Maalesef bu RAM’leri XMP ile değerlerini yükseltememem ve BIOS'a girdiğimde XMP ile alakalı hiçbir şey görememem de bir sorun.

Uzun bir kullanım sonrasında yaptığım tüm testleri artı ve eksileriyle birlikte tekrar yazacağım.

Ekstra konu olarak açarsınız buradan çok fazla kullanıcıya artık ulaşmaz. Bios üzerinden XMP nasıl göremediniz pek anlayamadım olması lazım. İncehesap üzerinden 4800MHz gözüküyor belki desteklemiyor olabilir.

Youtube üzerinden herhangi bir bilgiye ulaşamadım maalesef BİOS'a girdiğim zaman değiştirebileceğim herhangi bir kısım bulunmuyor normal gigabyte anakartlarının xmp değişim videolarını izlediğim zaman gördüğüm bios'dan farklı pek anlam veremedim ürün incelemesini @Recep Baltaş hocam yapmıştı eğer bir bilgisi varsa umarım görüp yardımcı olabilir

RAM'lerinin XMP destekledigine emin misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…