Daha önce herhangi bir gaming laptop deneyimim olmamasına rağmen net bir karşılaştırma yapamayacağım. Fakat şu ana kadar kullandığım en iyi ekran olduğunu söylemeden geçemem. Sıcaklık ve ısınma konusunda gerçekten bir yorumum yok; ancak dış görünüşü ve kasada kullanılan materyaller için bir yorum yapacak olursam, gerçekten şahane bir ürün ortaya çıkmış. İlk başta klavyenin küçüklüğü ve İngilizce klavyeden Türkçe klavyeye geçememden ötürü biraz zorlandım, ancak bunun haricinde başka bir sorun yaşamadım.
Sadece tek bir oyun deneyimim oldu; o da pek fazla değil, Valorant. En düşük ayarlarla, 1920x1080 çözünürlükte, Gigabyte yapay zeka modu açıkken (performans modu kapalı) 350-400 FPS arasında bir değer aldım. Tek hoşuma gitmeyen şey, Gigabyte Controller uygulamasında RAM'lerimin 5600 MHz değerinde olduğu gözükürken, aslında RAM'lerin 4800 MHz’de çalışmasıydı. Maalesef bu RAM’leri XMP ile değerlerini yükseltememem ve BIOS'a girdiğimde XMP ile alakalı hiçbir şey görememem de bir sorun.
Uzun bir kullanım sonrasında yaptığım tüm testleri artı ve eksileriyle birlikte tekrar yazacağım.