Bütçe
55.000 TL
Öneri için sağ olun hocam, TUF panelleri bana hep kötü gelmiştir ama bunun %100 sRGB olması şaşırttı.

Ben ASUS cihaz kullandığımdan beri sırf ekran kalitesinden dolayı diğer markalardan tamamen vazgeçtim. Piyasada ekranı çok iyi olan taşınabilir bilgisayarlar sanırım sadece ASUS ve Apple cihazlar.

Ben ASUS cihaz kullandığımdan beri sırf ekran kalitesinden dolayı diğer markalardan tamamen vazgeçtim. Piyasada ekranı çok iyi olan taşınabilir bilgisayarlar sanırım sadece ASUS ve Apple cihazlar.

Benim kullandığım ASUS laptopların hepsi %40–60 sRGB idi, siyahları gri olan panellerdi. Bu yüzden biraz ön yargım var :D

Benim kullandığım ASUS laptopların hepsi %40–60 sRGB idi, siyahları gri olan panellerdi. Bu yüzden biraz ön yargım var :D
Ben şimdiye kadar ekran kalitesi kötü olan hiçbir TUF veya ROG cihazla karşılaşmadım. İlginç. 2023 ve sonrası gördüğüm tüm cihazların ekran renk kalitesi aşırı iyi. Artık diğer laptop ekranlarına bakarken sanki POS cihazlarına bakıyormuşum gibi hissediyorum.

Ben şimdiye kadar ekran kalitesi kötü olan hiçbir TUF veya ROG cihazla karşılaşmadım. İlginç. 2023 ve sonrası gördüğüm tüm cihazların ekran renk kalitesi aşırı iyi. Artık diğer laptop ekranlarına bakarken sanki POS cihazlarına bakıyormuşum gibi hissediyorum.
Benim kullandıklarım genellikle 2023 öncesi, RTX 2000 serisi modellerdi. TUF’un soğutması iyi olabilir ama maalesef bütçemi aşıyor. Bu yüzden sanırım şansımı Lenovo LOQ’tan yana kullanacağım. Aslında kafamda başka bir model daha vardı ancak sayfayı yenilediğim anda modele 15.000 TL zam geldi.

@EmirhanRadicus, TUF soğutma olarak daha iyi. Loq'da alınabilir.
LOQ soğutma olarak üzer mi? Anakart yanma sorunlarını ben hep 15IRX9 modellerinde görmüştüm. 15IRX10’larda da bu sorun var mı? Sonuçta yaşanıp yaşanmayacağı kesin değil ama merakımdan soruyorum.

Son düzenleme:
Sanmam.

Anakart komple değiştirildi. Şu an bilinen bir sorunu yok.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

Kendi attığım LOQ cihazı aldım. Neredeyse 1 haftadır kullanıyorum. Performans olarak çok başarılı olduğunu söyleyebilirim; 4x FG ile açamayacağı oyun yok zaten. Lenovo Vantage eskiden daha güzel bir yazılımdı, şu an görünüşü berbat ve işlevselliği sıfır. O yüzden Legion Space diye bir program indirdim, o daha başarılı ancak fan eğrisi sistemi rezalet.

Isı ve Performans:

FurMark 2 testinde 100W çekerken ortalama 150 FPS gördü. Sıcaklık genel olarak 78–80 derece arasında gezdi, 80’in üstüne pek çıkmadı.

OCCT CPU testinde işlemci genelde 75–90W arasına takılıyor. Sıcaklık olarak maksimum 87 derece gördüm. Arada sırada işlemci yine 100W üstüne çıkıyor ama 100W’ı geçtiği anda 85 derece olan sıcaklık 95’e fırlıyor ve doğal olarak termal throttle yapıyor. Ardından 100W’a çıktığı hızda tekrar 60–70W seviyesine düşüyor. İstenirse uygulama üzerinden 100W üstüne çıkmasını engelleyebilirim ama şimdilik sınırı 160W’tan 110W’a düşürdüm. İleride muhtemelen 95W’a düşürürüm. Oyun oynarken tabii ki bu kadar güç harcamıyor; PUBG, Valorant, R6 gibi oyunlarda genel olarak 40–60W arasında gidip geliyor.

Eksi diyebileceğim tek bir şey var:

Laptopun ekranı genel olarak canlı ve güzel. Ancak şahsi görüşüm ghosting çok yüksek. Bu zamana kadar kullandığım monitörlerde ghosting yok denecek kadar az olduğu için bu durum gözüme battı. Oyunda kafamı çevirdiğimde sanki motion blur açıkmış gibi hissediliyor. Uygulamada da ekran için herhangi bir overdrive ayarı göremedim maalesef.

Son düzenleme: