Çok kötü maalesef attığın şekli. Asıl sizin anlamadığınız aşikar.Bilgisayardan anlamadığınızı anlayarak bunu tolere ediyorum. İşlemcilere bir bakın; zaten benim attığım sistemin SSD’si çöp falan değil, gayet güzel bir SSD.
Detaylar
Kim cevapladı?Bilgisayardan anlamadığınızı anlayarak bunu tolere ediyorum. İşlemcilere bir bakın; zaten benim attığım sistemin SSD’si çöp falan değil, gayet güzel bir SSD.
@LH44, Hocam, anakart gayet idare eder bir anakart. SSD kötü değil. Sizin attığınız sistemin soğutucusu berbat. Bu anakartta performans düşüklüğü olmaz. Bu işlemci, attığınız sistemin işlemcisinden %10 daha güçlü.
İşlemciye bir şey demedim zaten.
MV3, iyi bir SSD değil. (QLC - HMB)
Segotep, R5 7500F'i tutacak düzeyde yeterli bir soğutucu. O sistemin özelleştirmelerinde de Cougar mevcut, seçilebilir. Çok bir fark yok zaten.
Anakartı eleştirme sebebim BIOS'u. Daha 40 fırın ekmek yemeleri lazım adam etmek için. Colorful'u donanım olarak ben de seviyorum, ama bir yerde "dur" demek gerekiyor.
Overclock yapılmadıkça sistemde bu anakart ile düşüş olmaz. SSD ise berbat, çok kötü, taşımaz bir SSD değil. Sizin sistemin bir tek SSD’si önde, bir de lüks olarak anakart önde. https://www.incehesap.com/emakin-oe...81707,2664024,2664027,2664030,2664234,2930946 şu şekilde de alınır, hiç bir problem yaratmaz. RAM’ler zaten aynı.
@LH44, Yani BIOS olarak bir şey demedim, ama kesinlikle bir performans kaybı olmaz. He bir de, bir tek SSD iyi diye o sistemde alınmaz. SSD de öyle çok kötü, berbat, alınmaz değil tabii. Sizin attığınız iyi, ama konu sahibi abartıyor.
@LH44, Yani BIOS olarak bir şey demedim, ama kesinlikle bir performans kaybı olmaz. He bir de, bir tek SSD iyi diye o sistemde alınmaz. SSD de öyle çok kötü, berbat, alınmaz değil tabii. Sizin attığınız iyi, ama konu sahibi abartıyor.
Overclock yapılmadıkça sistemde bu anakart ile düşüş olmaz. SSD ise berbat, çok kötü, taşımaz bir SSD değil. Sizin sistemin bir tek SSD’si önde, bir de lüks olarak anakart önde. https://www.incehesap.com/emakin-oe...81707,2664024,2664027,2664030,2664234,2930946 şu şekilde de alınır, hiç bir problem yaratmaz. RAM’ler zaten aynı.
İlettiğiniz sistemde Endura Pro+'ya bütçe ayırmaya gerek yok. VG3400S şeklinde bırakılıp SSD olarak SN7100 veya Renegade zorlanabilir.
Oyun içinde tabii ki performans kaybı yaşanmaz, yaşansa bile çözümü basit. Ya termal pad koyulur ya da fan üfletilir VRM'lere.
İşlemcinin daha iyi olduğunu daha önceli mesajlarımda belirttim zaten.
@LH44,
Hocam, o zaten ayarlanır. Ben onu fikir olarak attım. Arkadaş zaten biraz daha sakin tepki verseydi, ona sistemi teker teker anlatmak için yazı yazıyordum. Ama o direkt dislike attı. Sana yardımcı olan birine diss atmak büyük saygısızlık. Ben arka tarafta tüm iyi-kötü yanlarını yazıp kararı ona bırakacaktım.
Hocam, o zaten ayarlanır. Ben onu fikir olarak attım. Arkadaş zaten biraz daha sakin tepki verseydi, ona sistemi teker teker anlatmak için yazı yazıyordum. Ama o direkt dislike attı. Sana yardımcı olan birine diss atmak büyük saygısızlık. Ben arka tarafta tüm iyi-kötü yanlarını yazıp kararı ona bırakacaktım.
Ne hocam şimdi son kararınız? Kasaya bütçe ayıracağız mecbur kardeşimin de gönlü olsun diye.İlettiğiniz sistemde Endura Pro+'ya bütçe ayırmaya gerek yok. VG3400S şeklinde bırakılıp SSD olarak SN7100 veya Renegade zorlanabilir.
Oyun içinde tabii ki performans kaybı yaşanmaz, yaşansa bile çözümü basit. Ya termal pad koyulur ya da fan üfletilir VRM'lere.
İşlemcinin daha iyi olduğunu daha önceli mesajlarımda belirttim zaten.
Sadece dislike attım beğenmediğimi belirtmek adına ne yapabilirim başka?@LH44,
Sizin attığınız anakartta M.2 slotu var mıydı hocam? Şu an 500 alacağım çünkü sonra yükseltmeyi düşünürüz.
Son düzenleme:
Ne hocam şimdi son kararınız? Kasaya bütçe ayıracağız mecbur kardeşimin de gönlü olsun diye.
1080p oynayacaksanız R5 9600X + RX 9060 XT, yazdığım mini detaylarla alınır.
2-4k oynayacaksanız hangisini aldığınız pek fark etmez. İlk sistemde işlemci parası anakart ve SSD'ye gidiyor, 2. sistemde ise oralardan kırpılıp işlemciye gidiyor.
2-4k çözünürlükte işlemci farkını pek hissetmezsiniz.
@OMFA, B850M-K anakart 2 slota sahip.
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-