Shadow00 64
Uzman
Şaka mı? AAA oyunlarda böyle bir sistem 2K'da darboğazın D'sini bile göstermez. Kendim benzer sistemler yapmasam inanırım.
1080P'de evet darboğaz yapacaktır ancak 2K'da cs/valo vb. işlemci sömüren oyunlar hariç AAA oyunlarda mümkün değil darboğaza düşsün bu makine. Videosu da var. Ki zaten 3080 Ti cebe para kalsın uygun fiyatlı olsun diye önerilen bir şey, diğerleriyle benzer performansı daha uyguna veriyor. Yoksa böyle bir sisteme 7800XT veya 7900GRE akardı amma neyse.
İleriye dönük olmasın, AM5 fiyatları makulleştiğinde geçiş yapılır her türlü. Bütçe kısıtlı, bu bütçede de 2K için güçlü bir kart lazım.
AM5 bakalım ayıpsın.
2.el 7500F 4K bandı.
2.el B560 5K bandı (VRM soğutması olan modellerden + 4kanal RAM)
2.el 2x8 16 GB RAM 10k bandı (artık bulabilirsen)
2.el 1TB NVMe SSD 4K.
Aynı şekilde bir kasayı da 4K bandına düşürsen.
RAM'e 2K, diğerlerine 1K fazla koyarak hesap ettim eder sana 33 hadi daha fazla olsun 35. en iyi ihtimalle 27 en kötü 35 desen birinde kalır 28k öbüründe kalır 20k bütçe.
35'e patlarsa 3080 Ti sokmaktan başka çaren yok AMD istemiyorsun o da 18/20k bandında ortalama. Öbür türlü gruplardan falan 4070 Ti veya 5070 kovalarsın maksimum onu da yakalayabilirsen tabii.
İşlemci güçlü olsun diye ekran kartını kısmanın hiçbir mantığı yok. Tekrardan söylüyorum çözünürlük yükseldiği sürece işlemcinin ahım şahım bir model olmasına ihtiyacı yok 7500F kesecektir. Yani ben hard Valorant CS oynamıyorum AAA oyunlarda akıcam diyorsan X3D'ye ihtiyaıcn yok. Ama ben FPS akacağım diyorsan mecbursun, yine atla eşek değil ama daha iyi olur en azından.
Hocam, 3000 serisi mining dönemine denk geldiği için girişmek istemiyorum. Her ay veya belirli sürelerde olmak koşuluyla tek tek alsam, RTX 5070 herhangi bir X3D için mantıklı veya kârlı olur mu? Şundan soruyorum: Her ay parça alındığı takdirde uzun bir aradan sonra anca sistem çıkıyor. Ben sistemi topladıktan 6 ay sonra NVIDIA "RAM krizi bitti" diye açıklama yaparsa büyük pişman olurum.
İşlemci de arkadaşın dediği 7500F'e çek diyeceğim ama ileride yine yükseltme isteyecek sistem. Dediğim gibi nereden kısarsan diğer tarafı iyi alman lazım gibi. 70 k olsa bütçen sorun kalmayacak aslında. Bekleyebiliyorsan 1-2 ay bekle istersen biraz daha biriktir. Almışken tam al sistemi.
Hocam, elimde monitör, mouse, klavye vs. olmadığından o bütçelere çıkarsam 100.000 veya belki daha fazla para PC için gidiyor.
Ben bir şeyler anlatıyorum da sen ne anlıyorsun? 4060 Ti ve 5070'in 2K kartı olduğunu düşünüyorsan sende bir daha düşün.
Hocam, sizce hangi GPU'lar 2K için yeterli?