Bütçe
55.000 TL
Mi'nin yazılı vasat demeyi artık bırakmamız gerek, bloatware için konuşuyorsak Samsung da bir sürü uygulama yüklü geliyor. Reklam konusunda sistem uygulamalarında reklam filan yok. Bizzat kendim 17 Ultra kullanıyorum.
Hocam batarya süreleri nedir? Yoğun kullanımda sorun çıkarıyor mu? Çok seyahat ve çok kullanımım olduğu senaryo var? Şu an kullandığım telefonda ısınma dolayısıyla yaptığı hatalardan bıktım da.

Hocam batarya süreleri nedir? Yoğun kullanımda sorun çıkarıyor mu? Çok seyahat ve çok kullanımım olduğu senaryo var? Şu an kullandığım telefonda ısınma dolayısıyla yaptığı hatalardan bıktım da.

Hocam sabah şarjdan çektim, 1 saat 20 dakika ekran açık şekilde kullanmışım ve %88 pilim var. Bu hesapla aşağı yukarı 8-10 saat civarı ekran açık süresi alabiliyorum. Beni rahatlıkla 1,5 gün götürüyor. Ama dediğim gibi ben Xiaomi 17 Ultra kullanıyorum sizin alacağınız cihazda mutlaka bu süre değişecektir. Ha şunu da ekleyeyim yeni gelecek HyperOS 4 ile birlikte bu süre iyileşecek. Eski kodların çoğunu silip yeniden yazmışlar. Optimizasyon konusunda artık HyperOS'ta sıkıntı yok kafanız rahat olsun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-07-07-12-41-57-474_com.google.android.apps.wellbeing.webp
    Screenshot_2026-07-07-12-41-57-474_com.google.android.apps.wellbeing.webp
    509,5 KB · Görüntüleme: 25
Telefonumda ortalama 7-8-9 GB RAM kullanımı mevcut. S25 Ultra kullanırken de bu şekildeydi. Hatta HyperOS daha agresif RAM yönetimi yapıyor. Kullanım alışkanlıklarınıza göre bazı uygulamaları arka planda çalıştırmıyor ve belleği temizliyor. Ben her yıl 6-7 telefon değiştiriyorum ve bu telefonlar Apple Samsung ve Xiaomi'nin amiral gemileri oluyor dolaysıyla karşılaştırma fırsatım oluyor. HyperOS konusunda tek şikayetim widgetlar. Onun dışına şikayetim yok.

Tabii amiral gemisi olduğundan şikayetin pek olmaması normal. Ancak kesinlikle HyperOS'i fazla cihazlarda deneyimlemiş biri olarak vasat kalıyor diğer UI lara göre. Zaten vasat demek kötü demek değil.

Tabii amiral gemisi olduğundan şikayetin pek olmaması normal. Ancak kesinlikle HyperOS'i fazla cihazlarda deneyimlemiş biri olarak vasat kalıyor diğer UI lara göre. Zaten vasat demek kötü demek değil.

Biz zaten amiral gemisi karşılaştırması yapmıyor muyuz? Arkadaş redmi cihaz almayacak benim yaşadığım deneyime yakın deneyim yaşayacak. O zaman ben de Samsung Galaxy Tab A8 de yaşadığım kötü One UI deneyimini anlatayım da midemiz bulansın.

Biz zaten amiral gemisi karşılaştırması yapmıyor muyuz? Arkadaş Redmi cihaz almayacak benim yaşadığım deneyime yakın deneyim yaşayacak. O zaman ben de Samsung Galaxy Tab A8 de yaşadığım kötü One UI deneyimini anlatayım da midemiz bulansın.

HyperOS'i amiral de de deneyimledim. Sadece HyperOS vs One UI karşılaştırması yapmıyoruz, genel UI'lar arasında HyperOS vasat kalıyor sadece. Sırf para ödediğiniz cihaz HyperOS kullanıyor diye çok iyi yorumu yapmanıza gerek yok. Zaten amiral olduğu için bir zahmet sorun çıkarmasın.

HyperOS'i amiral de de deneyimledim. Sadece HyperOS vs One UI karşılaştırması yapmıyoruz, genel UI'lar arasında HyperOS vasat kalıyor sadece. Sırf para ödediğiniz cihaz HyperOS kullanıyor diye çok iyi yorumu yapmanıza gerek yok. Zaten amiral olduğu için bir zahmet sorun çıkarmasın.

İnanın bana ben Xiaomi'yi övmüyorum, sadece sizin gömdüğünüz kadar kötü değil diyorum. Ben bu cihaza iPhone 17 Pro Max'ten geçtim ve beğenmesem anında geri iPhone a dönebilirim. En son ne zaman hangi yazılımla hangi hangi Xiaomi'yi kullandınız bilmiyorum ama siz direkt markadan soğumuşsunuz belli.

Bu arada 17 Ultradan önce 14 ve 15 Ultra da kullanmıştım ve onlardan bu kadar memnun değildim. HyperOS 2'den 3'e geçince bayağı bir toparlamışlar yazılımı. Onların özellikle batarya ve bildirim yönetimi çok kötüydü ve en fazla 1'er ay kullanabilmiştim. Ancak şu an deneyimlediğim kadarıyla HyperOS'in bayağı temiz olduğunu söyleyebilirim.

İnanın bana ben Xiaomi'yi övmüyorum, sadece sizin gömdüğünüz kadar kötü değil diyorum. Ben bu cihaza iPhone 17 Pro Max'ten geçtim ve beğenmesem anında geri iPhone a dönebilirim. En son ne zaman hangi yazılımla hangi hangi Xiaomi'yi kullandınız bilmiyorum ama siz direkt markadan soğumuşsunuz belli.

Dediğim gibi amiralde herhangi bir yazılım iyi gelir. Nedeni zaten kullanılan çip iyi yazılımı rahatlıkla kaldırıyor.
Ancak HyperOS çok ağır UI. Umarım uzun vadede sorun yaşamazsınız diyeyim ne diyeyim.

@mete01 hoca bu kadar bütçen varken Xiaomi falan geç onları. Exynos 2600 - S26 falan da hikaye.

Senin için en mantıklısı ya iPhone 17 ya da iPhone 18 serisini beklemek.

Eğer bütçeyi çok arttırmak istemiyorum diyorsan 17e de bir seçenek...

Dediğim gibi amiralde herhangi bir yazılım iyi gelir. Nedeni zaten kullanılan çip iyi yazılımı rahatlıkla kaldırıyor.
Ancak HyperOS çok ağır UI. Umarım uzun vadede sorun yaşamazsınız diyeyim ne diyeyim.

Unutmadan RAM yönetimi konusunda da şunu paylaşayım belki tahmin ettiğinizden farklıdır.

S25 Ultra kullanırken hiçbir uygulama açık olmadığı halde 9GB'yı görüyordum, aslında ne kadar gerekli bilmiyorum ama hepimiz Android'in gereksiz fazla RAM kullandığını zaten biliyoruz. Günümüzde 8 GB RAM'li androidlerin vay haline.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-07-07-12-53-31-568_com.miui.home.webp
    Screenshot_2026-07-07-12-53-31-568_com.miui.home.webp
    984,3 KB · Görüntüleme: 19
Unutmadan RAM yönetimi konusunda da şunu paylaşayım belki tahmin ettiğinizden farklıdır.

S25 Ultra kullanırken hiçbir uygulama açık olmadığı halde 9GB'yı görüyordum, aslında ne kadar gerekli bilmiyorum ama hepimiz Android'in gereksiz fazla RAM kullandığını zaten biliyoruz. Günümüzde 8 GB RAM'li androidlerin vay haline.

Ben 8 GB RAM'li Android telefon kullanıyorum ve RAM tüketiminin 4,5 GB ı geçtiğini asla görmedim. Ortalama 3,5-4 GB arasında.