Bütçe
5500

dis6576

Uzman
Merhaba. Maksimum 5500 TL bütçem (bütçeyi daha düşük kullanırsak çok sevinirim) var, 2TB M.2 SSD istiyorum. Laptopum PCi5 destekliyor, ana SSD olarak kullanılacak. Windows ve oyunlar bu SSD'ye kurulacak, yardımcı olur musunuz?

Efendim, linkte attığım 100tl fazla olmasına karşın parasının hakkını veren bir ssddir.

-https://www.akakce.com/c/?z=125&v=786&s=1&p=250689700&c=18554&g=625153800&f=%2Fr%2F%3Fpr%3D250689700%26vd%3D786%26pg%3D625153800

Ek: Amazon da bulunan link pahalıymış.
Amazon germany den aldığım zaman garanti oluyormu peki efendim bilginiz varmi ve tavsiyeniz için çok tesekur ederim daha düşük fiyatlı bir ssd seçecek olsanız hangisi olur peki

Amazon Germany'den aldığım zaman garanti oluyor mu peki efendim bilginiz var mı ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim daha düşük fiyatlı bir SSD seçecek olsanız hangisi olur peki

Efendim, "Ek" olarak yazdığım kısımı okuyun lütfen. Fiyatı Amazon içerisinde pahalıymış. 3400TL bence çok iyi bir fiyat. Ayrıca 3. bir tercih daha buldum eğer anakartınızda soğutma bloğu yoksa kesin alınır.

Ek: Amazon Germany garantisi olur.

Efendim, "Ek" olarak yazdığım kısımı okuyun lütfen. Fiyatı Amazon içerisinde pahalıymış. 3400TL bence çok iyi bir fiyat. Ayrıca 3. bir tercih daha buldum eğer anakartınızda soğutma bloğu yoksa kesin alınır.

Ek: Amazon Germany garantisi olur.

Kusura bakmayın efendim forumda yeniyim tam olarak nasıl kullanıldığını bilmiyorum Kioxia'nin bu modelinde nadn bellek yok diye biliyorum bu sorun olur mu laptop kullanımında ve 3. Attığınız laptop için uyumlu mu? Teşekkürler

Önemsiz diyemem, performans ve ömür açısından DRAM bulundurması daha avantajlı olur.

5.500 TL bütçe belirtmişsiniz zaten, bu bütçede DRAM'li oldukça iyi SSD'ler mevcut. Aşağıda önerdiğim üç modelde de DRAM mevcut.

Bilgisayarın PCI-e 3.0 destekliyse ve uygun fiyatlı olsun dersen bunu alabilirsin:

PCI-e 4.0 destekliyorsa ve yüksek hızlara ihtiyacım var dersen bunlara yönel:

Üçü arasından Corsair MP600 PRO modelini tavsiye ederim. Soğutuculu olması avantajı var ancak dizüstünde kullanacaksanız soğutucu sığmayabilir, çıkartmak zorunda kalırsınız. Kolayca çıkıyor:

Önemsiz diyemem, performans ve ömür açısından DRAM bulundurması daha avantajlı olur.

5.500 TL bütçe belirtmişsiniz zaten, bu bütçede DRAM'li oldukça iyi SSD'ler mevcut.

Kioxia Exceria Pro 5500
Kioxia Exceria Plus G3 4500
Western Digital blue SN580 4300

Bu SSD'ler arasındayım hocam siz seçiminizi hangisinden yana kullanirdiniz ya da siralama yapma şansınız var mı acaba zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim

@dis6576 üstteki mesajıma ekleme yaparak tavsiyelerde bulundum. Tekrar kontrol edin lütfen. Saydığınız SSD'ler arasında en iyisi Kioxia Exceria PRO modeli, daha sonra WD Blue, daha sonra Kioxia Exceria Plus G3.

WD Blue ve Exceria G3 modellerinde DRAM bulunmuyor. Eğer bütçeniz 5.500'ye çıkıyorsa Corsair MP600 PRO ya da Kioxia Exceria PRO alın. Çıkmıyorsa 5.000 liraya Kioxia Exceria Plus G2 alın, G3 almayın.