Ekonomik olarak 7900XTX çok mantıklı saf güç açısından iyi. RTX 5080'in fiyatları düşer 55-60k çok iddialı fiyatlandırma. Sadece oyun ve kayıt için kullanılacaksa 7900XTX öneririm hatta biraz piyasa iyileşip 9070XT falan da bakılabilir elinizdeki kartla idare edip indirimde 5080 falan da düşebilir beklemekte zarar olacağını düşünmüyorum.

Öyle demeyin hocam 4070 Super üst çizgiymiş :D:D:D

Boş yere? Kibrinizde çürümeniz dileğimle.

Boş yere boş bir amaçla bomboş bir cümle kurup alakasız bir şekilde beni etiketleyip tam olarak ne düşündünüz? Ah pardon üst sınır 4070 Super'di değil mi? :D:D:D:D:D:D

2k için 5700x3D sınırı 4070S veya muadilidir. Üstü çok zorlama kartlar olur.
Niye sınır olsun ki hocam bu düşünceye sizi ne itiyor? %5 performans kayıpları bazen kabul edilebilir. 4070S ile tam verim almak mı 4080S ile %5 kaybı göz ardı etmek mi? İleride daha güçlü GPU gerektiren oyunlar çıktıkça zaten pek sorun olmaz. 6800XT ile 720P'de 2 ay Ryzen 5 5600 kullandım bir sorun olmadı insanların ölüp kalktığı kadar abartı durum yoktu. 4090'la bile QHD kullanan var 5800X3D ve 5700X3D'yi %1 low değerleri düşmediği sürece sorun yok oyun keyfi zedelenmiyor çok absürt FPS değerleri alıyorsunuz zaten. Sürekli Benchmark kanalları gibi FPS falan takip ettiğinizi de düşünmüyorum.

Niye sınır olsun ki hocam bu düşünceye sizi ne itiyor? %5 performans kayıpları bazen kabul edilebilir. 4070s ile tam verim almak mı 4080s ile %5 kaybı göz ardı etmek mi? İleride daha güçlü GPU gerektiren oyunlar çıktıkça zaten pek sorun olmaz. 6800XT ile 720P'de 2 ay Ryzen 5 5600 kullandım bir sorun olmadı insanların ölüp kalktığı kadar abartı durum yoktu. 4090'la bile QHD kullanan var 5800X3D ve 5700X3D'yi %1 Low değerleri düşmediği sürece sorun yok oyun keyfi zedelenmiyor çok absürt FPS değerleri alıyorsunuz zaten. Sürekli benchmark kanalları gibi FPS falan takip ettiğinizi de düşünmüyorum.

Hocam sizce 4070 Super üst sınır diyen birisi bu dediklerinizden bir şey anlayabilir mi? Bırakın FPS'i PC'den dahi anlamadığı belli. Boş verin kendi boş zihninde takılsın.

Niye sınır olsun ki hocam bu düşünceye sizi ne itiyor? %5 performans kayıpları bazen kabul edilebilir. 4070S ile tam verim almak mı 4080S ile %5 kaybı göz ardı etmek mi? İleride daha güçlü GPU gerektiren oyunlar çıktıkça zaten pek sorun olmaz. 6800XT ile 720P'de 2 ay Ryzen 5 5600 kullandım bir sorun olmadı insanların ölüp kalktığı kadar abartı durum yoktu. 4090'la bile QHD kullanan var 5800X3D ve 5700X3D'yi %1 Low değerleri düşmediği sürece sorun yok oyun keyfi zedelenmiyor çok absürt FPS değerleri alıyorsunuz zaten. Sürekli Benchmark kanalları gibi FPS falan takip ettiğinizi de düşünmüyorum.

Normal şartlarda ben her zaman işlemcide tolerans boşluğu kalacak şekilde ekran kartı tercih etmeye yönelirim. 7500F ile 4070 Ti Super kullanılabilir fakat işlemci adı üstünde merkezi işlem birimi olduğundan her şeyi üstlenir. Mouse girdisi, klavye girdisi, sistem işlemleri ve hizmetleri vs. bir sürü şeyle meşguldür. Üstüne kullanıcının yüklediği ve kullandığı yazılımlarda bulunuyor. O yüzden bu şekilde daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim. Misal 15K'ya 4070 Ti Super bulup, 7500F ile kullanmak ayrı mesele tabii, burada fiyat ön planda olur. İsmini söylemek istemediğim arkadaş neden diye sormak yerine başka şeyler... Neyse, düşüncem bu şekilde.

Son düzenleme:
Normal şartlarda ben her zaman işlemcide tolerans boşluğu kalacak şekilde ekran kartı tercih etmeye yönelirim. 7500F ile 4070 Ti super kullanılabilir fakat işlemci adı üstünde merkezi işlem birimi olduğundan her şeyi üstlenir. Mouse girdisi, klavye girdisi, sistem işlemleri ve hizmetleri vs. bir sürü şeyle meşguldür. Üstüne kullanıcının yüklediği ve kullandığı yazılımlarda bulunuyor. O yüzden bu şekilde daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim. Misal 15K'ya 4070 Ti super bulup, 7500F ile kullanmak ayrı mesele tabii, burada fiyat ön planda olur. İsmini söylemek istemediğim arkadaş neden diye sormak yerine başka şeyler... Neyse, düşüncem bu şekilde.

Haksızım, yanlış bilgi söylediğim için kusura bakmayın demek bu kadar zor olmamalı.