orcnakyldrm

Gelişen
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 5800X3D işlemciye sıcaklık problemlerinden dolayı Curve Optimizer yaptığımda ciddi bir güç kaybı yaşıyorum.

Hiçbir ayarı değiştirmeden önce Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde 4.20 Ghzleri geçen işlemci Cinebench Testinde 90 derecelere dayanıyordu ve League Of Legends'ta 500 fpsleri geçiyordu. MSI Pro B550M-P gen3 anakart üzerinden yaptığım Curve Optimizer ayarlarında "Curve Optimizer -30 PPT: 100 TDC: 70 EDC: 100" yaptım. Şu an işlemci hiçbir şekilde 3.29 GHz'i geçmiyor, Cinebench R23 testinde 55 dereceleri geçmiyor :D Ve League of Legends testinde 300 FPS'i geçemiyorum. YouTube'da izlediğim bir videoda BIOS üzerinden bu ayarları yaptıktan sonra "Ryzen Master" uygulaması üzerinden Overclock yapıyor. Fakat ben Ryzen Master uygulamasını indirip girdiğimde Overclock ve Curve Optimizer ayarları kapalı olduğu için hiçbir şey yapamıyorum. Şu anki sıcaklık değerleri çok mutlu etse de çok ciddi bir güç kaybı yaşıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

• CPU: R7 5800X3D
  • CPU cooling: MSI MAG CoreLiquid 360r V2
  • Mobo: MSI Pro B550M-P Gen3
  • RAM: Kingston 3600 MHz DDR4
  • GPU: Zotac 3070 Ti OC
  • PSU: Gigabyte Aorus 750W Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
PPT, TDC ve EDC değerlerini değiştirme, varsayılanda bırak. (Auto oluyor) Yine -30 Negatif kalsın. Throttle Limit ile sıcaklığı dizginle. Tavsiyem 75 ya da 80 derecedir.

PPT, TDC ve EDC değerlerini değiştirme, varsayılanda bırak. (Auto oluyor) Yine -30 Negatif kalsın. Throttle Limit ile sıcaklığı dizginle. Tavsiyem 75 ya da 80 derecedir.
Tamam hocam deneyeceğim. Teşekkürler.

Dediğiniz gibi yaptım hocam,throttle limit ile sıcaklğı 90 derece yaptım fakat tuhaftır önceden 90 derecelere dayanan işlemci şu an en fazla çekirdek sıcaklığı 82 oldu. HWMonitor CPUTIN sıcaklığı ise en fazla 79 derecede kaldı. Baya işe yaradı Cinebench'te 13600 dü puan şu an 14063 oldu. League Of Legends'ta en fazla 300 fps iken şu an 650-750 fps arasında geziyorum. Alakası var mı bilmiyorum ama öncesinde ping 30 üstüydü şu an 20'lere düşmüş durumda. Şu an tam istediğim gibi oldu. Teşekkürler. Belki ilerleyen süreçte Throttle limiti 80 e kısarım.

Son düzenleme: