Detaylar
Kim cevapladı?Jennifer
Üstün
Tabii ki tabana vereceğiniz akım düzgün olmazsa verim düşer (düzgün olsa bile kayıp her zaman olur), bu yüzden MOSFET var. IRL540N deneyebilirsiniz.
Jennifer
Üstün
5V/10mA için yeterli görünüyor, ileride bağlayacağınız yapıları arttırmak isterseniz önerdiğimi kullanabilirsiniz.
HDDKullanıyorum 40
Üstün
BC337'den daha fazla voltaj fakat daha az akımı sürebiliyor @Jennifer'in dediği gibi IRL540n daha iyi bir seçim olur.
Doge 7
Üstün
- Makaleler
- 1
2 adet 5V/10mA fanı HIGH/LOW yapacağım sadece. RC arabanın içinde ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi.
Attığım MOSFET 500mA zaten, neden tercih etmemeliyim?BC337'den daha fazla voltaj fakat daha az akımı sürebiliyor.
HDDKullanıyorum 40
Üstün
2 adet 5V/10mA fanı HIGH/LOW yapacağım sadece. RC arabanın içinde ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi.
BS170 alsanız'da fark olmayacak BC337'den devam edin o zaman.
Attığım MOSFET 500ma zaten, neden tercih etmemeliyim?
Tercih edilebilir fakat BC337'de 5V 10ma için oldukça yeterli çok fazla fark olacağını sanmıyorum.
Doge 7
Üstün
- Makaleler
- 1
Anlayamadım, transistörle neden fark olmuyor ki? Sonuçta IRL540N ve BS170 birer MOSFET değiller mi?BS170 alsanız'da fark olmayacak. BC337'den devam edin o zaman.
MOSFET almamın bir anlamı olmuyor mu yani?Tercih edilebilir fakat BC337'de 5V 10ma için oldukça yeterli çok fazla fark olacağını sanmıyorum.
HDDKullanıyorum 40
Üstün
Anlayamadım, transistörle neden fark olmuyor ki? Sonuçta ırl540n ve BS170 birer MOSFET değiller mi?
MOSFET almamın bir anlamı olmuyor mu yani?
BS170'in MOSFET olduğuna dikkat etmemişim benim hatam, görseli çok fazla transistöre benziyordu
Jennifer
Üstün
1.2 ohm için 20mA totalde 0.02V kayıp yaşatır, tamamıyla ihmal edilebilir bir düzeyde.2 adet 5V/10mA fanı HIGH/LOW yapacağım sadece. RC arabanın içinde ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi.