6.000-6.500 TL'ye 1000 Mbps internet için modem önerisi

Bütçe
6.000-6.500 TL

n3t4

Uzman
Yakın bir zamanda binamıza TTNET fiber geldi ve 1000/50 pakete geçiş yaptık. Firmanın kendi cihazını kullanırken telefon(iPhone 13Pro) ile Wi-Fi kopmaları yaşıyorum. Uzun suredir duvardan gelen hat ile tek bir modem kullanarak bağlantı sağladığım için zaman içerisinde gelişen ağ teknolojilerinden uzak kaldım. Günümüzde VPN kullanımı artık kaçınılmaz oldu ve GoodbyeDPI kullanarak Discord'a erişiyor olmak biraz yormaya başladı. YouTube ve internet üzerinde gördüğüm kadarıyla OpenWrt kurularak sanırım bu yasaklamaları ve engellemeleri aşabiliyoruz.

Konu ile alakalı olarak;

Modem ve router cihazları arasındaki fark nedir?
Cihazdan bilgisayara kablolu bağlantı kullanarak düşük gecikme ile tam hız alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
GoodbyeDPI veya herhangi bir üçüncü taraf VPN yazılımı kullanmadan internete nasıl erişebilirim?
6000-6500TL gibi bir bütçe belirledim bu bütçe ile nasıl bir cihaz veya cihazlar kombinasyonu(ONT, modem, router) tercih etmeliyim?

Not: Rekabetçi oyunlar oynuyor olmanın yanı sıra kripto para piyasalarında da işlem yaptığım için biraz hız ve gecikmeye de dikkat etmek istiyorum.
Not2: Evde tek yaşıyorum ve internete sadece 1 masaüstü bilgisayar ve 1 telefon bağlı.

Yukarıda belirtmiş olduğum sorular neticesinde yol, yordam ve cihaz önerilerine ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam sorunuza geçikmeden başlayalım bufferbloat testi yapıp sonucu buraya atar mısın?

Gecikmeniz iyi ama a+ almak isterseniz mini PC router alman gerekiyor onlarda 8.000 TL'den başlıyor ama bana göre a skoru çok iyi.
2 cihaz için aşırı pahalı bir cihaza ihtiyacın yok eğer cihazı evin en uç kısmına koymayacaksan ve zapret kullanmak istiyorsan sana Xiaomi AX3000t yeterli olacaktır OpenWrt kurulumu çok kolaydır onun yerine daha pahalı ve iyi seçenek olarak da mercusys MR90X almanı öneririm ama OpenWrt kurulumu Xiaomi AX3000T'den biraz daha zordur ve örnek video ya da rehberi mevcut değil sadece OpenWrt sayfasındaki talimatlar ile MR90X e kurulum yapabilirsin.

Son düzenleme:
onerilerinizi inceleyecegim, zapret ve openwrt arasindaki farklar nelerdir peki?

Onerilerinizi inceleyecegim, zapret ve OpenWrt arasindaki farklar nelerdir? Peki?

OpenWrt bir ağ işletim sistemidir zaten cihazı alınca onu kuracaksın zapret ise OpenWrt kurulu routera kuracağın GoodbyeDPI gibi çalışan bir anti DPI uygulamasıdır.

@Recep Baltaş MR90X OpenWRT kurulum rehberi çekmek ister misiniz? Cihazı satın aldıktan sonra sizinle paylaşabilirim

OpenWrt bir ağ işletim sistemidir zaten cihazı alınca onu kuracaksın zapret ise OpenWrt kurulu routera kuracağın GoodbyeDPI gibi çalışan bir anti DPI uygulamasıdır.
konuyu biraz hortlatiyorum gibi olacak fakat;
MR90X routera bugun OpenWRT sonrasi zapret kurulumu da yaptik. fakat bufferbloat testinde isler biraz degisti. Test sonucu linkini asagiya birakiyorum. Konu hakkinda varsa yorumlarinizi paylasabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…