Yakın bir zamanda binamıza TTNET fiber geldi ve 1000/50 pakete geçiş yaptık. Firmanın kendi cihazını kullanırken telefon(iPhone 13Pro) ile Wi-Fi kopmaları yaşıyorum. Uzun suredir duvardan gelen hat ile tek bir modem kullanarak bağlantı sağladığım için zaman içerisinde gelişen ağ teknolojilerinden uzak kaldım. Günümüzde VPN kullanımı artık kaçınılmaz oldu ve GoodbyeDPI kullanarak Discord'a erişiyor olmak biraz yormaya başladı. YouTube ve internet üzerinde gördüğüm kadarıyla OpenWrt kurularak sanırım bu yasaklamaları ve engellemeleri aşabiliyoruz.
Konu ile alakalı olarak;
Modem ve router cihazları arasındaki fark nedir?
Cihazdan bilgisayara kablolu bağlantı kullanarak düşük gecikme ile tam hız alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
GoodbyeDPI veya herhangi bir üçüncü taraf VPN yazılımı kullanmadan internete nasıl erişebilirim?
6000-6500TL gibi bir bütçe belirledim bu bütçe ile nasıl bir cihaz veya cihazlar kombinasyonu(ONT, modem, router) tercih etmeliyim?
Not: Rekabetçi oyunlar oynuyor olmanın yanı sıra kripto para piyasalarında da işlem yaptığım için biraz hız ve gecikmeye de dikkat etmek istiyorum.
Not2: Evde tek yaşıyorum ve internete sadece 1 masaüstü bilgisayar ve 1 telefon bağlı.
Yukarıda belirtmiş olduğum sorular neticesinde yol, yordam ve cihaz önerilerine ihtiyacım var.
Konu ile alakalı olarak;
Modem ve router cihazları arasındaki fark nedir?
Cihazdan bilgisayara kablolu bağlantı kullanarak düşük gecikme ile tam hız alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
GoodbyeDPI veya herhangi bir üçüncü taraf VPN yazılımı kullanmadan internete nasıl erişebilirim?
6000-6500TL gibi bir bütçe belirledim bu bütçe ile nasıl bir cihaz veya cihazlar kombinasyonu(ONT, modem, router) tercih etmeliyim?
Not: Rekabetçi oyunlar oynuyor olmanın yanı sıra kripto para piyasalarında da işlem yaptığım için biraz hız ve gecikmeye de dikkat etmek istiyorum.
Not2: Evde tek yaşıyorum ve internete sadece 1 masaüstü bilgisayar ve 1 telefon bağlı.
Yukarıda belirtmiş olduğum sorular neticesinde yol, yordam ve cihaz önerilerine ihtiyacım var.
Son düzenleyen: Moderatör: