Bütçe
6.000-7.000 TL

BixiBlake

Başarılı
Bazı modeller bulunmadığından veya aşırı uçuk olduğundan ikinci el almayı planlıyorum. Aradığım özellikler 5K veya üstü yazma okuma ve serin çalışan, kolay kolay ısınmayan bir model olması.

Bu dediğim şeylerle hangi model önerirsiniz?

Bu bütçede ikinci elde çok rahat üst segment DRAM'li Gen4 SSD'ler bulunabilir aslında ancak laptop için sıcaklık bir tık yüksek olabiliyor bu tarz modellerde.

Daha orta segmente yönelik modeller istiyorsanız HMB'li WD Blue SN5000 gibi modellere bakabilirsiniz aslında. Göz attığınız ilanlar var mı?

Bu bütçede ikinci elde çok rahat üst segment DRAM'li gen4 SSD'ler bulunabilir aslında ancak laptop için sıcaklık bir tık yüksek olabiliyor bu tarz modellerde.

Daha orta segmente yönelik modeller istiyorsanız HMB'li WD Blue SN5000 gibi modellere bakabilirsiniz aslında. Göz attığınız ilanlar var mı?

Bakır soğutucum var zaten. Trendyol'dan jeyi graphene heatsink aldım, beğenmedim; bakır bloğa tekrar geçtim. Laptopta 512 GB WD SN810 sdcpnry vardı önceden, kolay kolay ısınmıyordu. Acaba yine WD mi alsam?

Bakır soğutucum var zaten. Trendyol'dan jeyi graphene heatsink aldım, beğenmedim; bakır bloğa tekrar geçtim. Laptopta 512 GB WD SN810 sdcpnry vardı önceden, kolay kolay ısınmıyordu. Acaba yine WD mi alsam?
Alınabilir. WD diskler iyi ama model olarak da bakalım yine. İkinci el alacağınız için kafanızda belli başlı ilanlar varsa atın, ona göre bakalım bence. Yoksa spesifik model önermem doğru olmaz, ikinci elde yelpaze çok geniş.