Yarın test ederim hocam. Ben de şaşırdım nasıl çalıştığına. BIOS Clevo veya Insyde değil, eski bildiğimiz AMI/Aptio tip. Ben 3200MHz'yi tek slota takıp sadece acaba çalışır mı diye denedim. 3-5 dakika herhangi bir sorun çıkartmadı ama yük altında bilmiyorum tabi denemek lazım. Belki single channel olduğu içindir bilemedim ben de açıkçası. Ama BIOS'ta RAM için frekans ayarı vs. yok. Bu BIOS çok kısıtlı. Aldığım zaman 3200MHz'de hata alırsam nasıl frekansı düşüreceğim onu bilmiyorum.
Monster'ın aynı kasayı birebir satan diğer firmaları ekleyeyim hocam belki bir fikir edinebiliriz.
- Kasa Modeli: Tongfang GK5CP6V
- Monster Modeli: Tulpar T5 V19.1.2 (V19.1 ile aynı sadece ekran farklı.)
- Diğer Markalar:
- XMG CORE 15 (M19) (ID: XCO15M19)
Hocam ben riske atmayın en iyisi 2666MHz alayım. 3200MHz'de stabil çalışmıyor diyen kişiler olmuş. Sana son olarak model soracağım.
- KVR26S19S8/16
- KVR26S19D8/16
Tek farkları Single/Dual Rank olmaları. Single'ın da, Dual'in de farklı iyi yönleri var kararsız kaldım.
- Crucial CT16G4SFD82666
- Crucial CB16GS2666 (Basics)
Bunlar arasındaki farkı net açıklayan hiçbir veri yok. Gemini, Reddit vb. üzerinden yaptığım araştırma kadarıyla Basics olan Single Rank, diğeri Dual Rank. Garanti süreleri farklı. Basics daha düşük kaliteli anladığım kadarıyla. Sence hangisini almalıyım? Başka model önerin olursa da seve seve değerlendiririm. Kit olarak hiçbir yerde yok herhangi bir model. 5000'den çok da vermek istemiyorum slot başına.