Bütçe
6.000-8.000 TL

nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam, artık kaçak Redmi'den gına geldi. Bugün geziye gittik, herkeste iPhone 15 Pro, 13 falan vardı. Çok güzel fotoğraflar, videolar çektiler; ben hiçbir şey çekemedim. Kameram hiç güzel değil, bu yüzden ana amacım kamera olacak. Kamerası iyi olsun, akıcı olsun, yeterli yani. Tek odak kamera olacak şekilde 6.000 TL'ye kadar ikinci el iPhone istiyorum. Daha sonra satıp bir üst modele geçmek istiyorum, 11 ya da XR gibi vs.

Alırken nelere dikkat etmeliyim? iCloud vs. ne, nasıl açılır, neye bakmalıyım bilmiyorum. İlk defa iPhone kullanacağım, bilmem gerekenleri de söyler misiniz? Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bütçe en fazla 6-7 bin TL, çok iyiyse 8 bin olabilir.

Selam, artık kaçak Redmi'den gına geldi. Bugün geziye gittik, herkeste iPhone 15 Pro, 13 falan vardı. Çok güzel fotoğraflar, videolar çektiler; ben hiçbir şey çekemedim. Kameram hiç güzel değil, bu yüzden ana amacım kamera olacak. Kamerası iyi olsun, akıcı olsun, yeterli yani. Tek odak kamera olacak şekilde 6.000 TL'ye kadar ikinci el iPhone istiyorum. Daha sonra satıp bir üst modele geçmek istiyorum, 11 ya da XR gibi vs.

Alırken nelere dikkat etmeliyim? iCloud vs. ne, nasıl açılır, neye bakmalıyım bilmiyorum. İlk defa iPhone kullanacağım, bilmem gerekenleri de söyler misiniz? Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.

En az 11 tercih edin. Bu bütçelere bulmanız zor olabilir. Mümkünse IOS 26'ya güncellemeyin ama yüksek ihtimal zorunlu tutacaktır. Bu bütçede 64GB bulabilirsiniz ancak, iCloud üyeliğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Genel kullanımı basit. 1-2 hafta içinde alışırsınız. Bu bütçede temiz XR bulunur ancak kamerası pek iyi değil, ekranında küçük leke bulunan, yada hafif çizikleri olan bir 11 bulabilirsiniz. Kurulum ekranında yönlendirecektir sizi. IOS'a taşı uygulaması ile de rahat geçiş sağlarsınız. Ama tavsiyem en az 11 bakmanız.
Kendim güncel olarak 11 kullanıyorum, IOS 26 ile biraz kasma donma başladı ancak Liquid Glass ayarını kapatınca düzeldi. Google One üyeliği ile kullanıyorum, yedekleme yapıp arada bir sıfırlama yapıyorum. Genel olarak memnunum. Eskidiğini hissetmiyor değilim kendim, hatta arada değiştirmeyi düşünmüyor değilim, piyasası düştü fiyatları düştü şuan alıcaksanız en mantıklı zaman, satılması zor eğer al-sat yapıcaksanız. İlana koymuştum, satılmadı bile birkaç ay ilanda durdu, ancak bu bütçede sizin için en mantıklısı bu.

Son düzenleme:

Yani güncellik önemli değilse XS 11'den daha mantıklı.
Cihazınızı seçin, nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleriz.

Bütçeyi zorlayıp iPhone 11 bakacağım o halde. 64 GB geliyor bu fiyata ama arkadaşlarım asla alma 128 al zorla bütçeni diyor ne yapacağım bilmiyorum.

İkinci elde A24'ler 6.5 civarından başlıyor temiz olarak, daha sağlıklı olur. Bu bütçedeki neredeyse tüm iPhone'ların pil ölü olur genelde.

İkinci elde A24'ler 6.5 civarından başlıyor temiz olarak, daha sağlıklı olur. Bu bütçedeki neredeyse tüm iPhone'ların pil ölü olur genelde.

iPhone alacağım kararlıyım, maalesef.

Yani güncellik önemli değilse XS 11'den daha mantıklı.
Cihazınızı seçin, nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleriz.

Xs/Xs Max'in kamerası daha mı iyi hocam? Güncellik hiç önemli değil.