Merhabalar oncelikle, arkadasimin kardesi icin monitor bakiyorum. Daha cok hikayeli oyunlar icin kullanacaklar. Olabildigince en az maliyetle cozmeye calisiyorlar ama butce de var. AOC, KTC, Lenovo'nun yapilan incelemelerine baktim fakat mevcut fiyatlarina degerler mi veya ~1100:1 ile ~1500:1 kontrast orani arasindaki fark anlasilir mi ve bu fiyat farki icin ne kadar fazla odenmesi gerekir tarzinda sorularin cevaplarini bilemedigim icin konu acma gereksinimi hissettim. 1080P icin 27 inc sikinti yaratmiyorsa 27, yaratiyorsa daha kucuk inc monitor onerebilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim. @2254 @BerkayZ87
Detaylar
Kim cevapladı?ProfesorGoktug
Becerikli
AOC, KTC ve Lenovo'nun hangi modeli?Merhabalar oncelikle, arkadasimin kardesi icin monitor bakiyorum. Daha cok hikayeli oyunlar icin kullanacaklar. Olabildigince en az maliyetle cozmeye calisiyorlar ama butce de var. AOC, KTC, Lenovo'nun yapilan incelemelerine baktim fakat mevcut fiyatlarina degerler mi veya ~1100:1 ile ~1500:1 kontrast orani arasindaki fark anlasilir mi ve bu fiyat farki icin ne kadar fazla odenmesi gerekir tarzinda sorularin cevaplarini bilemedigim icin konu acma gereksinimi hissettim. 1080P icin 27 inc sikinti yaratmiyorsa 27, yaratiyorsa daha kucuk inc monitor onerebilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim. @2254 @BerkayZ87
SunseTTime
Uzman
Hocam 27'' için 1080p baya kötü oluyor. 27'' 2k monitör aldım 1080p tabiri caizse çamur gibi oluyordu. Ben önermiyorum. Ki zaten daha çok FPS oyunu oynuyorsanız 24-25'' 1080p çok daha iyi bir tercih. Hem gözü yormuyor hem de daha akıcı hissediyorsunuz. Şu anda Asus Rog Strix XG259CS model monitör kullanıyorum. Sizin belirttiğiniz bütçenin az üstünde fiyatı var. O yüzden önermem yanlış olur. Ancak bütçeyi az arttırma şansınız varsa değerlendirebilirsiniz.Merhabalar oncelikle, arkadasimin kardesi icin monitor bakiyorum. Daha cok hikayeli oyunlar icin kullanacaklar. Olabildigince en az maliyetle cozmeye calisiyorlar ama butce de var. AOC, KTC, Lenovo'nun yapilan incelemelerine baktim fakat mevcut fiyatlarina degerler mi veya ~1100:1 ile ~1500:1 kontrast orani arasindaki fark anlasilir mi ve bu fiyat farki icin ne kadar fazla odenmesi gerekir tarzinda sorularin cevaplarini bilemedigim icin konu acma gereksinimi hissettim. 1080P icin 27 inc sikinti yaratmiyorsa 27, yaratiyorsa daha kucuk inc monitor onerebilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim. @2254 @BerkayZ87
Bir diğer önemli detay eğer mümkünse ürünü gidip test ederek alın. Online alışverişlerde ghosting, ölü piksel gibi bir sorun çıktığında süreci çok uzatıyorlar ve monitör iadeleri biraz zor olabiliyor. Bu arada LG'yi öneririm. İade noktasında iki üç gün içerisinde destek gördüğüm başka bir servis olmamıştı.
Son düzenleme:
Merhaba oncelikle, arkadasimin kardesi icin monitor bakiyorum. Daha cok hikayeli oyunlar icin kullanacaklar. Olabildigince en az maliyetle cozmeye calisiyorlar ama bütçe de var. AOC, ktc, Lenovo'nun yapilan incelemelerine baktim fakat mevcut fiyatlarina degerler mi veya ~1100:1 ile ~1500:1 kontrast orani arasindaki fark anlasilir mi ve bu fiyat farki icin ne kadar fazla odenmesi gerekir tarzinda sorularin cevaplarini bilemedigim icin konu acma gereksinimi hissettim. 1080p icin 27 inc sıkıntı yaratmiyorsa 27, yaratiyorsa daha kucuk inc monitor onerebilirseniz sevinirim. Simdiden teşekkür ederim. @2254 @BerkayZ87
2.5K'ya kadar Lenovo'ya çıkardım. Çünkü birazcık da olsa renklerde önde ve kontrast oranı hissedilir düzeyde daha iyi. Yükseklik ayarı ve pivot desteği de var. Ayrıca olası garanti durumunda Lenovo da işini daha kolay çözersin gibi geliyor. Satarkende Lenovo daha kolay satılır.
Aradaki fark 2.5k’yı geçiyorsa gerek yok. Devasa farklılıklar yok çünkü.
Büyük ihtimal H27t22C, R27qe ve Q27g4XF.
Markalari ornek olarak soyledim, spesifik olarak bir model onemli degil. Mevcut piyasayi, indirim oranlarini vs. bilmedigim icin hangi monitor fiyatina deger onu da bilmiyorum. Forumlarda en cok onerilen herhangi bir monitor icin dusunulebilir yazdiklarim: 24G42E, H25T7 vs.
@2254, 1080P 24 inc icin de onerebilir misiniz fiyatina deger diyebileceginiz?
Son düzenleme:
24g42e ve h25t7. Görüntü olarak aradaki farka değer.Markalari ornek olarak soyledim, spesifik olarak bir model onemli degil. Mevcut piyasayi, indirim oranlarini vs. bilmedigim icin hangi monitor fiyatina deger onu da bilmiyorum. Forumlarda en cok onerilen herhangi bir monitor icin dusunulebilir yazdiklarim: 24G42E, H25T7 vs.
@2254, 1080P 24 inc icin de onerebilir misiniz fiyatina deger diyebileceginiz?
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-