Bütçe
6.300 TL
AMD Ryzen 7 5700X ve RTX 3070 Ti kombinasyonuyla PSU seçimi yapacağım. En rahat PSU yükü 1000W civarı 80+Gold sertifikalı PSU bakıyorum. Bazı ucuz modellerde bobin cızırtısı adı adı verilen, aşırı hızlı fan dönmesi aşırı voltaj vs. gibi durumlar oluyormuş. Sizin bildiğiniz güvenilir kaliteli markalar var mı? Bu tarz şikayetleri nadir olan bir marka bakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o PSU'da bobin cızırtısı fan sorunu ile karşılaşan insanları gördüm. Ne kadar güvenilir hiç bilmiyorum. :/
Bobin cızırtısı (coil whine) zararsız bir ses hocam, çoğu PSU'da ve ekran kartında, hatta bazen anakartta bile bulunur bu ses. Bu fiyata alabileceğiniz en iyi seçeneklerden biridir attığım model.

Bobin cızırtısı (coil whine) zararsız bir ses hocam, çoğu PSU'da ve ekran kartında, hatta bazen anakartta bile bulunur bu ses. Bu fiyata alabileceğiniz en iyi seçeneklerden biridir attığım model.
Hocam bobin cızırtısını geçtim de peki bu fan gürültülü çalıştığını filan söylüyorlar, düşük yükte bile sorun yaşayan kullanıcılar var mış. Eğer deneyimlediyseniz bana söyler misiniz, cidden memnun musunuz?

Hocam bobin cızırtısını geçtim de peki bu fan gürültülü çalıştığını filan söylüyorlar, düşük yükte bile sorun yaşayan kullanıcılar var mış. Eğer deneyimlediyseniz bana söyler misiniz, cidden memnun musunuz?
Ben şahsen kullanmadım, Cooler Master GX Bronze 750W kullanıyorum.

En güçlü 3070Ti 350 watt çeker işlemcin de max 110 120 çeker, 1000 watt abartı olmaz mı?