anonymuss0
Uzman
1 TB M.2 SSD lazım. Uzun götürsün, zaten fiyatlar fırladı. PCI-Express 4.0. Öneri var mıdır?
Buna bakabilirsiniz. Bütçe çıkmazsa da bunu öneririm.
Daha yüksek ömürlü diskler mevcut ama o rakamlara çok takılmamak lazım. 2 yıldır kullandığım SSD'de daha 9 TB olmadı yazdığım veri. İlk attığımı alırsanız daha iyi olur ama.
İlk attığınızı göz önünde bulundururum ama Crucial yerine Lexar NM710 ya da Hiksemi Future Lite nasıldır?Daha yüksek ömürlü diskler mevcut ama o rakamlara çok takılmamak lazım. 2 yıldır kullandığım SSD'de daha 9 TB olmadı yazdığım veri. İlk attığımı alırsanız daha iyi olur ama.
9 TB olmadı dediğiniz oyun için aktif kullanılan bir disk miydi?Daha yüksek ömürlü diskler mevcut ama o rakamlara çok takılmamak lazım. 2 yıldır kullandığım SSD'de daha 9 TB olmadı yazdığım veri. İlk attığımı alırsanız daha iyi olur ama.
Crucial E100'de Silicon Motion SM2268XT kontrolcü yer alırken Lexar NM710 modelinde Maxio MAP1602A yer alıyor. Crucial'da Micron üretimi B58R TLC NAND yer alırken Lexar modelinde değişkenlik göstermekle beraber ya YMTC ya da Kioxia (Toshiba) BiCS6 denk gelir.Crucial E100 ile Lexar NM710 farkı nedir tam olarak?
Ben de garanti ve TBW çok daha iyi olduğu için sormuştum, acaba bir iş mi var diye. Teşekkür ederim.Crucial E100'de Silicon Motion SM2268XT kontrolcü yer alırken Lexar NM710 modelinde Maxio MAP1602A yer alıyor. Crucial'da Micron üretimi B58R TLC NAND yer alırken Lexar modelinde değişkenlik göstermekle beraber ya YMTC ya da Kioxia (Toshiba) BiCS6 denk gelir.
Her ikisinde de DRAM bulunmuyor. Bunun dışında Lexar'da 5 sene üretici garantisi sunulurken Crucial'da 3 sene sunuluyor ve TBW değeri de bir o kadar düşük tutulmuş.
Lexar'ın pSLC önbellek dolumu sonrası yazma hızı gayet iyi. 1 TB modelinde disk boşken ~150 GB veriyi ~4 GB/sn hızında yazmış, ardından 700 GB'a kadar 1 GB/sn civarında yazmaya devam etmiş. Crucial'ın bir incelemesi yok, yorum yapamam ancak kötü değildir; NAND'ı iyi seviye.
Ekstra olarak günlük kullanım ve oyun sırasında hissedebileceğin bir fark yaratmayacak her iki disk de. Minimal detaylara inmeye gerek yok. Ben 5 yıl garantiyi önemserdim.