Bütçe
6.500 TL
Sıfır olarak 6.500 TL bütçede 1 TB, DRAM'li ve soğutuculu model bulmak imkansız denebilir şu an için.

Bütçeye en yakın Lexar NM710 var, fiyat/performans olarak tercih edilebilir.

Biraz daha çıkarım deme şansı varsa WD Blue SN5000 var. Bu da bir oyun sistemi için gayet iş görebilecek bir disk.

Her ikisi de DRAM'siz. Anakarttan ötürü zaten hız kısıtlanacak. Amaç genel kullanım ve oyun ise kâfi.

Sıfır olarak 6.500 TL bütçede 1 TB, DRAM'li ve soğutuculu model bulmak imkansız denebilir şu an için.

Bütçeye en yakın Lexar NM710 var, fiyat/performans olarak tercih edilebilir.

Biraz daha çıkarım deme şansı varsa WD Blue SN5000 var. Bu da bir oyun sistemi için gayet iş görebilecek bir disk.

Her ikisi de DRAM'siz. Anakarttan ötürü zaten hız kısıtlanacak. Amaç genel kullanım ve oyun ise kâfi.

Lexar iyi gibi. Soğutucu zorunlu değil. Ben soğuk çalışsın diye dedim.

Lexar iyi gibi. Soğutucu zorunlu değil. Ben soğuk çalışsın diye dedim.
Soğutucu işi basit, 200-300 liraya bile güzel şeyler var.

Fiyat/performans açısından Lexar tercih edilebilir ancak bir tık daha çıkma şansı varsa şahsen ben WD Blue SN5000'i alırdım. Çok büyük performans farkı yaratacağından falan değil. Zaten ikisini tak, hangisinin hangisi olduğunu bile anlamayacak performans olarak ancak WD kendi kontrolcüsünü kendi üretiyor. NAND'ı Kioxia/Toshiba ile ortak üretim. Lexar'ın son sürümünde de Kioxia BiCS6 TLC NAND gördüm, güncel olarak o gelir ki iyidir son derece. Kontrolcü kısmında Lexar genellikle Maxio tarafında kayıyor. Maxio daha çok giriş/orta kesime hitap eden HMB destekli kontrolcüler üreten bir üretici. Yani atıyorum Phison kadar büyük değiller.

Ucuz olsun, işimizi görsün yeter dersen Lexar gayet alınabilir. Bir tık daha vereyim daha büyük firma olsun dersen WD.

@Koneko Toujou bütçe biraz çıkarsa elimde kutusu açılmamış Lexar NM1090 Pro var 1 TB. İnce hesaptan almıştım. İade almadıkları için aldığım fiyata satıyorum. Bilginize.