YusufEymen

Becerikli
Selam,

Sistemime PSU arıyorum, birkaç şey buldum ama emin değilim. Bütçe yok ama overkill bir şeyler almam, 6.500 falan diyebiliriz.

Sistemim şöyle:
  • Red Devil 9070 XT
  • 7800X3D
  • B650 ASUS TUF ya da Tomahawk
  • O11 Vision compact
  • Kioxia Exceria Pro
  • XPG Caster CL30 RAM
  • Lian Li Galahad II Lite Performance.
Aklımda şunlar var:
  • FSP Vita GM 850W= 6.200TL ve B+ Tier.
  • ENERMAX Revolution 1200W= 5.700 TL ve B Tier.
  • Rajintek Cratos= A Tier ve 6.000 civarı.
En iyi FSP ya da ENERMAX gibi. FSP daha güvenilir geliyor nedense. Siz ne düşünüyorsunuz ya da ne önerirsiniz? İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, sistemime PSU arıyorum birkaç şey buldum ama emin değilim. Bütçe yok ama overkill bir şeyler almam, 6500 falan diyebiliriz.

Sistemim şöyle:
  • Red Devil 9070 XT
  • 7800X3D
  • B650 ASUS TUF'ya da Tomahawk
  • O11 vision compact
  • Kioxia Exceria Pro
  • XPG caster CL30 RAM
  • Lian Li galahad II Lite performance.
Aklımda şunlar var:
  • FSP vita GM 850W= 6200TL ve B+
  • ENERMAX revolution 1200W 5700TL ve B
  • Rajintek cratos= A ve 6000 civarı
En iyi FSP'ya da ENERMAX gibi FSP daha güvenilir geliyor nedense. Siz ne düşünüyorsunuz ya da ne önerirsiniz? İyi Sosyaller.

Enermax ya da Cratos.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, sistemime PSU arıyorum birkaç şey buldum ama emin değilim. Bütçe yok ama overkill bir şeyler almam, 6500 falan diyebiliriz.

Sistemim şöyle:
  • Red Devil 9070 XT
  • 7800X3D
  • B650 ASUS TUF'ya da Tomahawk
  • O11 vision compact
  • Kioxia Exceria Pro
  • XPG caster CL30 RAM
  • Lian Li galahad II Lite performance.
Aklımda şunlar var:
  • FSP vita GM 850W= 6200TL ve B+
  • ENERMAX revolution 1200W 5700TL ve B
  • Rajintek cratos= A ve 6000 civarı
En iyi FSP'ya da ENERMAX gibi FSP daha güvenilir geliyor nedense. Siz ne düşünüyorsunuz ya da ne önerirsiniz? İyi Sosyaller.
Modüler takıntın yoksa High Power 850w ATX 3.1 PCIE 5.1 de tercih edebilirsin, arkadaşım kullanıyor uzun süredir, RTX 5080 ile birlikte + 9800X3D. Hiçbir problem yok.

Müşteri hizmetleri kısmını bilmiyorum ama kablo olayını hiç duymadım. Enermax en alınası model. FSP pahalı. Ama performansı iyi.

FSP daha iyi geliyor nedense. A olmama nedeni fanıymış. 500TL fazlaya değecek bir performans mı aradaki? 5 yıl en az kullanmayı planlıyorum.

Bu tarz sistemlere 1200W vesaire aşırı yüksek kaçıyor, 850W F/P modellere yönelebilirsin, Enermax fiyatı nedeniyle çok cazip sadece. @YusufEymen

Ne önerirsiniz? Enermax hem F/P hem yüksek volt. 5 yıl kullanacağım sorun istemiyorum kesinlikle.

Enermax yapıştır geç. Baktığın tierlist tahmin ettiğim ise eksikle olduğu söyleniyordu bilgin olsun.

SPL's tierlist gibi bir şeydi.

FSP daha iyi geliyor nedense. A olmama nedeni fanıymış. 500TL fazlaya değecek bir performans mı aradaki? 5 yıl en az kullanmayı planlıyorum.
Tier kısmını çok takıyorsunuz bence, Tier kısmında çok çok farklı etkenler var, sadece verimlilik Platinum, Titanium olması bile yetmiyor bazen.

Modüler takıntın yoksa High Power 850W ATX 3.1 PCI-e 5.1 de tercih edebilirsin, arkadaşım kullanıyor uzun süredir, RTX 5080 ile birlikte + 9800X3D. Hiçbir problem yok.

Modüler olması tabii ki daha iyi.

Tier kısmını çok takıyorsunuz bence, Tier kısmında çok çok farklı etkenler var, sadece verimlilik Platinum, Titanium olması bile yetmiyor bazen.

Yani Gold falan önemli değil de B altı almak istemem tabii ki böyle bir sisteme.