Az önce Hepsiburada'dan (Techburada satıcısından) 2 adet Hiksemi HS-HUB-MDC1 USB 3.2 Gen 2 M.2 NVMe SSD kutusu sipariş ettim. Elimde şu anda 1 adet Samsung PM991 2242 128 GB SSD mevcut, kutulardan birine bu SSD'yi takacağım.
Diğer kutu için ise 1 TB'lık bir NVMe SSD almak istiyorum. Burada ana önceliğim nispeten düşük güç tüketimine sahip SSD'lere yönelmek. DRAM barındıran SSD'ler genel olarak daha yüksek güç tükettiği için özellikle DRAM'siz SSD'lere yöneleceğim. SSD'de TLC NAND olması çok daha iyi olur fakat eğer başka bir alternatif yoksa QLC NAND da alabilirim.
6.700 TL bütçe ile hangi 1 TB NVMe SSD'leri önerirsiniz?
SSD hızlarına da takılmaya gerek yok, kutu ile kullanacağınız için hız USB 3.2 Gen 2 desteği kadar olacak.
Bütçeye uygun WD Blue SN5000 var. Bence yeterlidir. 1.000 TL daha ucuza Crucial E100 de var ama 3 sene garantili ve TBW oranı ciddi derecede düşük, en azından 5 sene kafan rahat olsun isterim.
Onun dışında ucuz alternatif bakarsan Lexar'ın diskleri ucuz, TLC/QLC karışık gelebiliyor da bence çok önemi yok kutuda.
SSD hızlarına da takılmaya gerek yok, kutu ile kullanacağınız için hız USB 3.2 Gen 2 desteği kadar olacak.
Bütçeye uygun WD Blue SN5000 var. Bence yeterlidir. 1.000 TL daha ucuza Crucial E100 de var ama 3 sene garantili ve TBW oranı ciddi derecede düşük, en azından 5 sene kafan rahat olsun isterim.
Onun dışında ucuz alternatif bakarsan Lexar'ın diskleri ucuz, TLC/QLC karışık gelebiliyor da bence çok önemi yok kutuda.
SN5000'de DRAM olmaması benim için büyük avantaj. Maksimum güç tüketimi 6.3W, ortalama ise 3.5W imiş. Ki harici kutuda 1000 MB/s hızlarla limitli olacağı için en ağır yükte bile hiç 5-6W'ı bile göreceğini sanmıyorum.
Benim sistemimdeki ana SSD olan Kingston Renegade 2 TB ise tam bir mini trafo gibi, 10W'tan fazla güç tüketimi var.