6 ay içerisinde arızalanan ürünün 0 ile değişimi mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 578

seeraddar

Üstün
İnternette bazı videolar gördüm. Bu videoları çeken insanlar ise genelde avukattı. Şöyle diyorlardı "eğer aldığın ürün ilk 6 ay içerisinde arızalanırsa, ilk aldığın gün arızalıymış gibi sayılır. İsterseniz ürünün para iadesini, aynı ürün ile değişimini aynısı yoksa bir üst model ile değişimi, ücretsiz onarımını sağlayabilirsiniz." diyorlardı. Benim Samsung akıllı saatim arıza yaptı. Teknik destek ekibi beni telefonla aradılar, çözemediler. Bana kargo kodu ve yetkili servisin adresini attılar. "orada kendileri deneyip bu sorunu onlarda yaşarsa onarım yapılacak" dediler. Ürünün sıfırı ile değişim hakkım var mı?

O sizin karar vereceğiniz bir şey değil. Yetkili servis tamir edebilirse tamir edip yollar edemezse yenisini yollayabilirler ancak kullanıcı hatasına girmemiş olması lazım. Yani siz herhangi bir şey yapıp bozduysanız garanti dışı kalabilir ve bozuk ürünü yollayabilirler.

Yine de şansınızı deneyin.

4 veyahut 5 ay sonra klavyemde çift tıklama problemi vardı servise gönderdiğim zaman ellerinde stok olmadıklarını söyleyip aldığım fiyattan fiyat iadesi kararı vermişlerdi. Servis kullanıcı hatası görmezse sizi mağdur edecek bir karar vermez.

tüketiciticaret.gov.tr adresinde "malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." diyor, yani ilk 6 ay içerisinde arızalı ise ilk gün arızalıymış gibi sayılıyor.

Bazı üretici ve satıcılarda bu süreç çok daha kolay işliyor. Faremde aldıktan birkaç ay sonra düzensiz kaydırma problemi olmuştu, Logitech servis raporu bile istemeden aldığım yer Amazon üzerinden değişim/iade imkanı sağlamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…