Thanos

Üstün
Dostlar bundan 4 ay önce Rotring'in iki tane kalemini Amazon'dan satın aldım fakat aldığım kalemler peş peşe 2 gün arayla bozuldu, servise gönderdim ikisini de tamir edip göndermişler. Daha yılını doldurmamış bir cihaza tamiri kabul etmek mantıklı gelmiyor. Yasal olarak DOA kapsamım diye bir şey var diye biliyorum, servise ürünü tekrar kendilerine göndereceğimi ürünü değişim yapmalarını aksi takdirde THH başvuracağımı bildirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar bundan 4 ay önce Rotring'in iki tane kalemini Amazon'dan satın aldım fakat aldığım kalemler peş peşe 2 gün arayla bozuldu, servise gönderdim ikisini de tamir edip göndermişler. Daha yılını doldurmamış bir cihaza tamiri kabul etmek mantıklı gelmiyor. Yasal olarak DOA kapsamım diye bir şey var diye biliyorum, servise ürünü tekrar kendilerine göndereceğimi ürünü değişim yapmalarını aksi takdirde THH başvuracağımı bildirdim.
- Ürününüzün bozulması ve tamir süreci ile ilgili olarak şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Garanti Şartlarını Gözden Geçirin:
- Ürününüzün garanti süresi dahilinde olduğunu ve durumunuzu kapsayıp kapsamadığını kontrol edin. Genellikle üretici veya satıcı garanti kapsamında ürün değişimi yapabilir.

2. DOA (Dead On Arrival - Varışta Arızalı) Kapsamını İnceleyin:
- Eğer ürün, satın aldıktan hemen sonra arızalı hale geldiyse, DOA kapsamına girip girmediğini araştırın. Her satıcının ve üreticinin DOA politikası farklılık gösterebilir.

3. Uygun Belgeleri Toplayın:
- Satın alma belgesi, garanti belgesi, tamir ile ilgili belgeler ve iletişimlerinizi içeren herhangi bir yazışmayı toplayın. Bu belgeler, talebinizi desteklemek için önemli olacaktır.

4. Satıcı ile İletişime Geçin:
- Amazon veya ilgili satıcı ile tekrar iletişime geçin. Durumu açık bir şekilde açıklayın ve ürün değişimi talep ettiğinizi belirtin. Eğer daha önce bildirdiğiniz gibi THH (Tüketici Hakları Hakem Heyeti) başvurusu yapmayı düşünüyor iseniz, bu durumu da kibar bir dille ifade edin.

5. Yasal Haklarınızı Anlayın:
- Eğer satıcı size yardımcı olmazsa, yasal haklarınızı anlayın. Türkiye’de Tüketici Kanunu çerçevesinde, arızalı ürünlerdeki değişim haklarınızı araştırın. Eğer ikna edici bir geri dönüş alamazsanız, THH başvurusunu düşünebilirsiniz.

6. Tüketici Hakları Kuruluşları ile İletişime Geçin:
- Başvuru yapmadan önce, yerel tüketici hakları kuruluşları ile de iletişime geçerek, benzer durumlarda nasıl bir yol izleyebileceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Başarılar dilerim!