6 Ekim'de Filistin için ülke genelinde yürüyüş yapılacak

Koskoca kıyımı ihanet ile vs ötekeleştiriyorlar aralarındanda 1000 yıl geçmiş doğruluk ve bağımsızlık için savaşan hamas var desteklediğimiz de saçma sapan bir şekilde eleştiriyorlar. Geniş bir tarih bilgisi olan birisi zaten İsrail'i desteklemez.

Zamanında dedelerimizi katletmiş insanları desteklemek, nereden baksan mantıklı bir hareket değil mi?

Zamanında dedelerini katletmiş kişilerin ürünlerini kullanıyosun belki de onların ülkesini seyahat edip ekonomilerine destek vermek istiyoorsun o zaman onları da destekleme. Aralarından 100 yıl geçmiş.

Gereksiz duygu sömürüsü yapılmasın lütfen yok şu çocuğun ölmesine sevinmeyin falan. Hiçbir şeye sevindiğimiz yok. Bu bizim savaşımız ya da davamız değil. Böyle gereksiz hareketlere hiç gerek yok. Kendimize bakmak lazım önce.

Zamanında dedelerini katletmiş kişilerin ürünlerini kullanıyosun belki de onların ülkesini seyahat edip ekonomilerine destek vermek istiyoorsun o zaman onları da destekleme. Aralarından 100 yıl geçmiş.

Yazdığın şeyden, yazım hataları ve noktalama işaretlerinin eksikliğinden dolayı hiçbir şey anlamadım. En az 2-3 kere okudum bu yazdığını anlamak için ama anladığım kadarıyla cevap vereyim.

2 taraf da benim kardeşim veya dostum değil ve olamaz da. Bu savaşta hiçbir tarafı desteklemiyorum ve o savaşta olanlar da ölenler de beni 1 gram bile ilgilendirmiyor. Değil arasından 100 yıl geçmesini 1000 sene bile geçse hiçbir arap ırkına mensup kişileri desteklemeyeceğim ve onların neler yaşadıkları beni hiç ama hiç ilgilendirmeyecek.

Şu anda önceki senelerden yaşattıkları şeyleri kendileri yaşıyor, bu yüzden araplarla ilgilenmiyorum.

Ben de katılacağım, coco cola içerken yürümeyi seviyorum.

Gerçekten çok komik geliyor, bunlar yürüyünce İsrail savaşı bitiriyor sanki

Ben Marksistim hocam. Bakış açım bütün "ezilenlerin" yanında olmak, koşulsuz. Üstelik bu kadar alçakça bir katliama karşı ideolojim olmadan da vicdanım razı değil. O yüzden Yaşar Kemal'den bir alıntı yapmak isterim; "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır…”

Bu yürüyüş büyük ihtimal topluma katliamı duyurmak için olacak. İlgi duyan bu sayede İsrail'in Filistin'i nasıl katlettiğini öğrenir. Başka bir işlevi yok
TV izleyen herkes veya elinde internet olan herkes Gaza/İsrael olaylarını zaten biliyor ki. Yani bu yürüyüşün bir açıklaması yok. Suudilerin bile umurumda değiller, yeni olaylar da değil.

TR ile İsrail, ilişkilerini normale döndürmeye başlamıştı, sonra bu olaylar patladı. Bütün olaylar bittikten sonra TR ile İsrail yine ilişkilerini normale döndürme evresine girdiğinde yine sokağa çıkılacaksa işimiz var.

Zamanında dedelerimizi katletmiş insanları desteklemek, nereden baksan mantıklı bir hareket değil mi?

Bu laf direkt bana carpiyor benim babamin babasi tarihi Arap ihaneti gazisi saklanarak kurtulmus. Herkesin kafalarini kesmisler.

Anlamak istemiyorsunuz ne demek istediğimi, ben duygu sömürüsü değil bir mesaj vermeye çalışıyorum. Hiçbir menfaat veya çıkarım olmadan içimden gelenleri yazıyorum. Farkındayım bu yürüyüşlerin hiçbir faydasının olmadığını, fakat görmezden gelmeyin. Dünya görüşün ne olursa olsun olaylara vicdanın ile hesaplaşarak bak. Arapları sevmek zorunda değilsin, ama küçük bir çocuğun arap olmak suçu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…