Bütçe
65000

6ix9ine

Çalışkan
* ANAKART : MSI veya ASUS B650 AM5, DDR5
* İŞLEMCİ : 7700X - 7600X - 7600 (7800X3D için bütçemi çok zorlamam gerekiyor sanırım)
* EKRAN KARTI : ASUS / MSI RTX 4070Super
* RAM : CL34 veya daha düşük CORSAIR, KINGSTON, GSKILL 5000mHz'den yüksek 2x16 RAM
* SSD : 1 veya 2 TB SAMSUNG, CORSAIR, GSKILL, KINGSTON 6000 ve üzeri okuma-yazma hızı olan ssd
* SOĞUTUCU : 240mm MSI, DEEPCOOL, COOLER MASTER sogutucu
* KASA FAN : COOLER MASTER RGB KASA FAN
* KASA : ORTA BOY MID TOWER MESH KASA
* POWERSUPPLY : Min 750W ASUS, MSI powersupply

Yukarıdaki sistemi veya neredeyse bu özelliklerde bir sistem toplamak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla sistemi bu şekle getirdim ancak bu konuda uzman olduğumu veya bu konulardan müthiş anladığımı söyleyemem. İsteğim 2K çözünürlükte rahat performans alabileceğim, kaliteli parçalardan oluşan, soğutmasıyla alakalı sorun yaşamayacağım bir sistem toplamak. İşimin bir parçası olarak RAM'leri ve SSD'yi ne yazıkki fazla kısamam. Pek bilmediğim için genelde bilindik markalardan ilerledim. Açıkçası marka kurbanı da çok olmak istemiyorum ancak soru işaretli bir markaya da gitmek benim içime sinmez. Bu konuda ne yapabilirim bilemiyorum. Recep Bey'i uzun yıllardır takip ederim. Ancak forumuna ilk kez üye olmak şimdi nasip oldu.
Kafamda kurguladığım rakam 60 - 65 bin lira idi. Ancak hiçbir şekilde daha uyguna bu sistemi denk getiremedim. Hazır sistem olarak araştırdığımda da diğer beklentilerimi sisteme ekleyince bütçenin çok üzerine çıktığını gördüm. açıkçası bu bütçelere çıkınca hazır sistem yerine tek tek toplamak istedim. görerek, test ederek almak istediğimden ise vatan ve itopya dışında bir alternatif bulamadım.

Ekran kartını 4070 Ti Super'e yükseltebileceğiniz versiyonu da atarım şimdi. Bütçenin tamamını kullanmaya çalıştım.

Şöyle de 67K oluyor. Hazır sistem olarak ESPOR 4070 TIS dışında bu bütçede bildiğim F/P sistem yok şu an. Toplama daha mantıklı olacaktır.

Konunun 2. ve 3. sayfalarını inceleyin. Anakart indirimi bitmiş olabilir ben attığımda 4049TL idi.

7800x3D'ye Peerless gayet yeterli olur. 7600 seçerim, ekran kartı 4070 Ti Super olsun derseniz farklı bir kombinasyon dizerim.

Markalara bu kadar takılmayın. Önemli olan modeldir çoğu zaman. Örneğin 4070 Ti Super'de MSI Ventus tercih ettiğiniz bir senaryoda tamamen boşa para vermiş olacaksınız. Çünkü Galax EX Gamer, Ventus'u F/P anlamında tokatlıyor.
@Smmmhunter Başka bir şey var mı aklında hocam?

Anladım hocam. Yani aslında bakarsan Asus, Msi ile Galax arasında ciddi farklar olmadığını söylüyorsunuz. Bu durum diğer bileşenler için de geçerlidir sanırım:

Açıkçası daha önce hep laptop veya mini pc kullandım. Tak çalıştır sistemlerdi hepsi. Benim için de toplama bir deneyim olacak. Belki ücreti ile bir mağazadan veya bilgisayarcıdan destek isterim.

Teşekkürler yanıtınız için.

Anladım hocam. Yani aslında bakarsan Asus, Msi ile Galax arasında ciddi farklar olmadığını söylüyorsunuz. Bu durum diğer bileşenler için de geçerlidir sanırım:

Açıkçası daha önce hep laptop veya mini pc kullandım. Tak çalıştır sistemlerdi hepsi. Benim için de toplama bir deneyim olacak. Belki ücreti ile bir mağazadan veya bilgisayarcıdan destek isterim.

Teşekkürler yanıtınız için.
Bilgisayarcılardan destek almayın. Size çok kolay ve eğlenceli bir işi yaptıklarından binlerce lira fatura çıkarırlar. Kendiniz sakin sakin bir rehber açıp yapabilirsiniz. Korkulacak bir şey yok.

Konunun 2. ve 3. sayfalarını inceleyin. Anakart indirimi bitmiş olabilir ben attığımda 4049TL idi.

7800x3D'ye Peerless gayet yeterli olur. 7600 seçerim, ekran kartı 4070 Ti Super olsun derseniz farklı bir kombinasyon dizerim.

Markalara bu kadar takılmayın. Önemli olan modeldir çoğu zaman. Örneğin 4070 Ti Super'de MSI Ventus tercih ettiğiniz bir senaryoda tamamen boşa para vermiş olacaksınız. Çünkü Galax EX Gamer, Ventus'u F/P anlamında tokatlıyor.
@Smmmhunter Başka bir şey var mı aklında hocam?
C750 tek kablo üzerinden 2 kabloya güç aktarıyor. Ondan dolayı Cratos daha sağlıklı olur. B650M-K'da ise M.2 Heatsink'i geliyor ve fiyat farkı çok az.

Ayrıca Peerless Assassin 7800X3D'ye yeni özelliklerle vs yetmeyecektir. Bunu veya Frost Commander eklenebilir.

Bilgisayarcılardan destek almayın. Size çok kolay ve eğlenceli bir işi yaptıklarından binlerce lira fatura çıkarırlar. Kendiniz sakin sakin bir rehber açıp yapabilirsiniz. Korkulacak bir şey yok.

C750 tek kablo üzerinden 2 kabloya güç aktarıyor. Ondan dolayı Cratos daha sağlıklı olur. B650M-K'da ise M.2 Heatsink'i geliyor ve fiyat farkı çok az.

Ayrıca Peerless Assassin 7800X3D'ye yeni özelliklerle vs yetmeyecektir. Bunu veya Frost Commander eklenebilir.
FC140 onerecektim orada da en basta P360A onermistim ya ona sigmiyordu. Oradan Peerless diye kalmis. B650M-R'da ilk attigimda 4049TL'ydi. Evden cikarken ativerdim direkt alintiyi duzenleyip. :D Az fark varken aslinda B650M Plus V14'te gülücük atıyor bi taraftan.

FC140 onerecektim orada da en basta P360A onermistim ya ona sigmiyordu. Oradan Peerless diye kalmis. B650M-R'da ilk attigimda 4049TL'ydi. Evden cikarken ativerdim direkt alintiyi duzenleyip. :D Az fark varken aslinda B650M Plus V14'te gülücük atıyor bi taraftan.
Asus bilmeyen bir kullanıcı için daha sağlıklı olacaktır. Colorful sorun çıkarırsa çözümü internetten bulması çok daha zor olur.

Teşekkür ederim. Muhtemelen daha önce denemediğim için onu cesaret edemedim. Ama detaylıca rehber izleyerek hazırlanayım ona.