Bütçe
70.000 TL

Platon

Yetkin
OLED monitörle 2K, son grafiklerde akıcı bir şekilde oynayacak bir sistem toplamak istiyorum, 5 sene rahat götürmesi lazım, sık sık sistem güncelleyemem. Öneriniz var mı acaba? Yazdığım bütçe OLED hariç bu arada, siz sistemi keyfinize göre toplayabilirsiniz, ne kadar ucuz olursa o kadar iyi ama bütçeye uyacağım diye de kısıtlamaya gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu paraya 9700X 9070XT toplanır gibi hocam bence.
Zor. Eğer 9070 XT istiyorsa işlemciden kısması gerekir. Hazır sistem olarak bu fena değil.

Özelleştirilmiş şekilde attım.

Zor. Eğer 9070 XT istiyorsa işlemciden kısması gerekir. Hazır sistem olarak bu fena değil.

2K olacağı icin 9600X bile götürür ama 9700X daha garanti gözüyle bakıyorum 8 çekirdek olduğundan dolayı.

Toplama istiyorsunuz değil mi?
Ağırlıklı olarak ne tarz oyun oynayacaksınız?
Toplama derken masaüstü bilgisayar, fark etmez nasıl olduğu. Hazır da olur. Güncel hikayeli oyunlar ve FPS oyunları. Kısaca her şey diyebilirim.

Orası öyle ama işlemci, RAM ve ekran kartı zaten 58 yapıyor. 70'e zor sığar.
Tam performans sistem istiyorum hocam, bütçeyi aşacaksa aşabilir hiç sorun değil. Ben ortalama bir fiyat olarak verdim bütceyi. Aşırı kaçılmadığı sürece sorun yok.

Toplama derken masaüstü bilgisayar, fark etmez nasıl olduğu. Hazır da olur. Güncel hikayeli oyunlar ve FPS oyunları. Kısaca her şey diyebilirim.

Tam performans sistem istiyorum hocam, bütçeyi aşacaksa aşabilir hiç sorun değil. Ben ortalama bir fiyat olarak verdim bütceyi. Aşırı kaçılmadığı sürece sorun yok.

Bütçe sorun değilse en mantıklı seçim Ryzen 7 9700X veya R7 7800X3D işlemciler olacaktır. Soğutucu olarak kaliteli bir kule tipi soğutma işinizi rahatlıkla görür. PSU tarafında ise 850W bir güç kaynağının fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyorum. Anakart olarak B850 Micro-ATX bir model tercih edilebilir.
RAM tarafında ise AMD sistemlerin performansını düşürmemek adına kesinlikle çift kanal (Dual channel) ilerlemek gerekiyor. Bu yüzden duruma göre direkt 2x16 GB (32 GB) set alabilir ya da bütçeyi bölmek isterseniz şimdilik Single 16 GB alıp kısa süre içinde yanına bir 16 GB daha ekleyerek çift kanala geçiş yapabilirsiniz ama bir diğer seçenek 32 stick alıp sonra 64'e tamamlamak olur. Kasa, SSD ve spesifik donanım modeli önerilerini ise, son zamanlarda piyasada çok güzel indirimler yakalayan ve güncel stok durumunu daha sıkı takip eden diğer arkadaşlara bırakıyorum.

Benden daha deneyimli ve bilgili kişiler bilgilerimi düzeltebilir bunlar benim yorumlarım.