• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

60.000-90.000 TL arasına laptop önerisi

Bütçe
60-90 Arası

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Aklımda linkini atacağım ürünler var. Bu ürünlerin arasından hangisi daha iyidir? Veya aynı fiyat bandında ama bu ürünlerden daha iyi bir ürün mevcut mudur? Dizüstülerde bazı modellerde kronik sorunlar olabiliyormuş. Onlar hangi model bilmiyorum ama seçtiğim veya alacağım modellerin o kronik sorunlu modellerden olsun istemiyorum.

4 adet link attım şu anda bunlara bakıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

LİNK 1

LİNK 2

LİNK 3

LİNK 4

Atılan cihazlardan sadece MSI Vector kasa alınır. Diğerleri hep sorunlu modeller. Benim de önereceğim cihaz o olur.

Cihaz, donanımı güzel ancak bir MSI Vector kasa kadar soğutması yeterli değil.

Şu an GameGaraj önermiyorum.

MSI cihazlara gelince, genellikle kronik menteşe sorunu oluyor. Kırılırsa tamiri uğraştıracak şekilde kırılıyor.

G915/920 modelinde bilinen bir kronik arıza henüz yok.

Katana için dediğine katılıyorum, Vector serisi soğutması da kasa kalitesi de iyi cihazlar.

Excalibur bir cihaza o paralar kesinlikle verilmez. İlla bir yerlerin de sorun çıkıyor. Hazır bütçesi de varken en azından "düzgün" bir cihaz alsın.

MSI cihazların menteşe kısımları genel olarak zayıf oluyor. Reddit'te Vector serisinin de menteşe kırdığını gördüm. Sıkıntı şu kırınca ya kasayı dağıtıp kırıyor ya da metal yüzeyi yamultarak kırıyor. Vaktinde MSI kasa cihaz aldıran biri olarak söylüyorum. MSI menteşelerinde genel bir tasarım sıkıntısı var. Normalden daha erken sıkışmaya başlayıp kasayı patlatıyorlar.

Düzenleme:Arkadaşlar size gidin Casper Excalibur alın demiyorum ama ne biliyorsam onu söylüyorum. G770 ve G870'deki zayıf soğutma sistemi ve fan dizilimi G911/915/920 serisi ile değişti. Sanki ürünü satan benmişim gibi davranmayın.

Son düzenleme:
Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Bu söyledikleriniz dahilinde o zaman Hem vector hem de katana tercih etmemeliyim ? Yani bilinen bir marka olsun istiyorum bir yandan. Yani gamegaraj falan istemiyorum (Ne kadar güvenilir olduğunu söyleseniz de tercih etmeyeceğim.) Eğer bu attıklarım kötüyse ve bu fiyat bandında daha iyi, kronik sorunu olmayan bir model önerirseniz çok sevineceğim.

Bu fiyat bandında ROG cihazlar yok mu? ASUS da çok sevdiğim marka değil ama Legion veya ROG olabilir. Cehaletime verin, elimde laptop yok, serviste. Telefondan bakmak da zor oluyor.

Bu fiyat bandında ROG cihazlar yok mu? ASUS da çok sevdiğim marka değil ama Legion veya ROG olabilir. Cehaletime verin, elimde laptop yok, serviste. Telefondan bakmak da zor oluyor.

ROG alınabilecek bir seri değil. Isınma ve stuttering sorunları, ekranda ghosting sorunları yaşanıyor. Legion olabilir ama. Kasası dışında güzel bir seri.

ROG alınabilecek bir seri değil. Isınma ve stuttering sorunları, ekranda ghosting sorunları yaşanıyor. Legion olabilir ama. Kasası dışında güzel bir seri.

Zaten ASUS'u pek sevmediğimi söylemiştim. Legion cihazların mevcut fiyatını bilmediğim için aklıma en son tercih olarak ROG geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…