Bütçe
50.000-60.000 TL
Bütçeyi aşağıda tutmak isterseniz bu modeller işinizi görür, 2 farklı varyant bırakayım AMD ve Intel olarak. Tercihi siz yaparsınız. İkisi de güzel işlemciler.

Bu model düz 50.000 TL şu an kupon ile:

ASUS TUF Gaming A16-FA608UM-RV016 Gaming Dizüstü Bilgisayarı | NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 Laptop GPU 8GB GDDR7 | AMD Ryzen™ 7 260 Processor 3.8GHz | 16GB DDR5 RAM | 512 GB SSD | 16" FHD | FreeDoS : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Intel varyantı:

Bütçe 60 dolaylarında seyredecekse de bu modele bakabilirsiniz:

İlk attığınız ASUS'un sorunu var mı hiç? Sıkıntı çıkarır mı?

Bir SSD alıp güvendiğiniz birine taktırmanız veya teknik servise taktırmanız bile daha karlı gözüküyor. Tabii Asus'un servis fiyatları fırlamadıysa yine ucuza denk gelecektir muhtemelen. Benim yorumum bu yönde.
Düşüneceğim hocam sağ olun. Başka model öneriniz var mı yoksa diğer hocamın attığı model gayet yeterli midir?

Herhangi bir kronik sorunu vesaire var mıdır? Ve sistem FreeDOS galiba, şuanki bilgisayarımda olan windows lisansını ona kurabilir miyim?
Ucuza Windows lisansı bulup halledersiniz Windows'u. Onun harici bilinen bir kronik sorunu yok. Orta segmentin yıldızı şu an Asus TUF modelleri.

Neden olduğunu ve dayanağınızı söyler misiniz?
CS 2 her ne kadar eski sürüme göre ekran kartı kullansa da, hâlâ işlemci olarak güçlü çekirdek ve L3 istiyor.
Resim eklerim, ek detaylara bakabilirsin.
Intel i7, AMD R7 versiyondan 2 kata kadar büyük bir L3 taşıyor; ayrıca 8 performans, 16 verimlilik çekirdeği kullanıyor. AMD ise 8 çekirdek. Hikayeli oyunlarda 2-3 FPS fark edilmez ama CS 2'de fark edecektir.
%1 gibi durumlar da fark edecektir.

Dakikaları paylaştım, bakabilirsiniz. CS 2 ağırlıklı kullanım ise i7 iyi olur. Haftada 3-4 saat oynuyorum dersen A16 Ryzen al, geç hikayeli oyunda fark etmez.

@TANTUNICIK @mortem.dll
Hocam bu nasıl?
HP victus ,omen serisi eskisi kadar tutulan cihazlar değil, servisi de en kötüsü.