Bütçe
60.000 TL

hickimseymis

Gelişen
Gaming laptop almayı düşünüyorum. GTA 6 kaldırsın istiyorum. ChatGPT ile uzun süre konuştum, en iyi bunlar gözüküyor. Bütçem 60k, hangisi sizce daha iyi? Lenovo'da anakart yanma muhabbeti diyorlardı fakat onun artık geçtiğini yenilendiğini söylüyorlar. Acer ise anakart 75W imiş sitesinden baktım. Lenovo'nun ise anakart 100W. Of kafayı yiyeceğim ne yapacağım ya? Karar veremedim. 🫨 (1 TB SSD ve Windows 11 yüklü gelmesi benim için şart.)

IMG_2854.webp

IMG_2853.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming laptop almayı düşünüyorum. GTA 6 kaldırsın istiyorum. ChatGPT ile uzun süre konuştum, en iyi bunlar gözüküyor. Bütçem 60k, hangisi sizce daha iyi? Lenovo'da anakart yanma muhabbeti diyorlardı fakat onun artık geçtiğini yenilendiğini söylüyorlar. Acer ise anakart 75W imiş sitesinden baktım. Lenovo'nun ise anakart 100W. Of kafayı yiyeceğim ne yapacağım ya? Karar veremedim. 🫨 (1 TB SSD ve Windows 11 yüklü gelmesi benim için şart.)

Eki Görüntüle 226148

Eki Görüntüle 226149
Mesajı okudukça beynimde şimşekler çaktı. Öncelikle, GTA 6 daha çıkmadan onu kaldıracak donanımı bilemediğimiz için oyun çıkana kadar her sistem hem kaldırabilir hem de kaldırmayabilir. Biz en güncel donanımdan ilerleyelim. Anakart yanma problemleri 15XXX9 serisinde vardı ancak ben 15XXX10 serisini de alternatifi olduğu sürece önermiyorum. Ayrıca "anakart 75W" diye bir tabiri hayatımda ilk defa duydum, ekran kartı olmasın o? ChatGPT ile konuşacağınıza gelip buraya yazsaydınız çok daha kolay yardımcı olabilirdik. Yapay zeka insan beyni gibi hızlı gelişen piyasaya ayak uyduramıyor.

Şimdi, FreeDOS olarak gelmeyen cihaz sayısı o kadar az ki düzgün bir öneri yapmak zorlaşıyor. O yüzden hem FreeDOS hem de Windows 11 Home ile gelen cihazlar önereceğim. Dipnot: HP Omen serisini yine önermiyorum, ancak Excalibur, Monster almaktan iyidir.

2 gündür laptop bakıyorum beynim eridi 2 kelimeyi yanlış yazmışım siz zaten ne demek istediğimi anladınız … acerin 75w olması kötü değil mi? hp omen de kötü diyen var

2 gündür laptop bakıyorum beynim eridi 2 kelimeyi yanlış yazmışım siz zaten ne demek istediğimi anladınız … acerin 75w olması kötü değil mi? hp omen de kötü diyen var
Acer Nitro V15 serisi başlı başına kötü zaten. Geçmişte menteşe problemleri, sıcak havanın ekrana üflemesi yüzünden ekran sararması, ısınma problemleri ve düşük Watt GPU sorunları vardı. Yine tekrarlıyordur diye tahmin ediyorum. Oraya dipnot düşmüştüm; HP Omen serisini yine önermediğimi de belirtmişim. Windows 11 zorunlu değilse GameGaraj X5T en mantıklı seçenek. Yıl 2026, işletim sistemi kurmak artık çok kolay. Elinizde tonlarca kaynak var.

elimde şu an başka pc yok ordan indirip flash bellek vs yapılıyormuş sanırım ve uğraşmak istemiyorum açıkçası o yüzden direkt win11 ile gelen bir pc istedim. ama acer de kötüymüş dediğinize göre lenovo loq bakacağım o zaman win11 olduğu için ama i5 işlemci yeterli mi sizce?

elimde şu an başka pc yok ordan indirip flash bellek vs yapılıyormuş sanırım ve uğraşmak istemiyorum açıkçası o yüzden direkt win11 ile gelen bir pc istedim. ama acer de kötüymüş dediğinize göre lenovo loq bakacağım o zaman win11 olduğu için ama i5 işlemci yeterli mi sizce?
Vatandan almayın. 5050 cihazı 60k ya satıyorlar. 50k ya 5060 cihazlar var. Bu ürünün fiyatı 45K. (LOQ cihazı akakçeden bakarsanız 45K olduğunu görebilirsiniz.) Freedos işlemi de çok basit bir tane usb bellek ve 1 bilgisayar gerekli. Arkadaşınızdan ya da bölgenizdeki internet kafeden halledebilirsiniz kolaylıkla.

Eki Görüntüle 226148

Eki Görüntüle 226149

O paraya 4060'lı bilgisayar almak bence mantıksız

Bunlar yine attığınıza göre iyi kalır birinin RAM'i az ama yine de bu zamanda standart idare eder Omen 16'nın ekran kartı 115 watt olarak geçilmiş bakarsınız gerçekten öyleyse değerlendirirsiniz zaten Slayer'ı bilmeyen kalmadı ama onu örnek olarak attım biraz araştırırsanız aynı modelde daha iyilerini bulma ihtimaliniz var attığınız bilgisayarın sadece işlemcisi güzel onun haricinde soğutması malzeme kalitesi ekran kartı TDP'si veya başka özellikleri 60k bandındaki diğer bilgisayarlara göre çok aşağı kalır