Bütçe
60.000 TL
Merhaba, 4060 veya 5060 ekran kartına sahip laptop bakıyorum. Şu an Amazon'da HP Omen'de güzel indirim var lakin hall sensörü Omen modellerinde var mı bilmiyorum, bu yüzden can sıkıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Aklımdaki diğer modeller;
Acer Nitro 16.

GameGaraj'ı bayağı övüyorlar ama markadan korkuyorum.

Lenovo'nun yeni 5000 serisinde anakartın yenilendiği söyleniyor, pek bilgim yok.

Artık son çare Excalibur'a yöneleceğim, herhangi bir kroniği yok diye biliyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Bütçem maksimum 60 bin TL.

Günümüzde 4060'lı laptop parasına 5060'lı laptoplar bulunuyor bana kalırsa 4060'lı bilgisayar alma fikrinizi atın gitsin. Bence HP'den GameGaraj'a göre daha fazla korkun çünkü yüzüstü bırakma olasılığı genelde daha yüksek oluyor.

Ben GameGaraj almam diyorsanız;

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde 4060'lı laptop parasına 5060'lı laptoplar bulunuyor bana kalırsa 4060'lı bilgisayar alma fikrinizi atın gitsin. Bence HP'den GameGaraj'a göre daha fazla korkun çünkü yüzüstü bırakma olasılığı genelde daha yüksek oluyor.

Ben GameGaraj almam diyorsanız;

Aklıma yattı. GameGaraj, TUF serisi için düşük watt ve malzeme kalitesi kötü diyorlar, doğru mu?

Bu alınır, gönderdiğini alma. Bu arada panelin 2K yazdığına bakma, HP kafayı yemiş; 2K dediği 1920x1200 çözünürlük. Buna 2K diyor, hangi akıllı mühendis bunu yaptıysa artık.

Aklıma yattı. GameGaraj, TUF serisi için düşük watt ve malzeme kalitesi kötü diyorlar, doğru mu?

Yanlış. Tam tersi iki markanın watt değerleri yeterli seviyede. ASUS TUF serisinin watt değerleri boostlanmış halde HP'den daha yüksek ve soğutma anlamında da HP'den daha iyi. Ben bilgisayar bakarken forumda Victus'lar çok öneriliyordu Victus aldım ama şu anki aklım olsa ASUS TUF serisi bir bilgisayar alırdım çünkü ne kadar özellikleri iyi, TDP'si rakip bilgisayarlara göre fazla ve fanlarının RPM'i yüksek olursa olsun bilgisayarın yüksek sıcaklıklarda yük altında kullanıcıya vermiş olduğu tepki çok kötü. HP genel anlamda böyle, Omen serisi çıkarıldı sıkıntılı çıktı, Victus piyasaya sürüldü reklam kampanyası çok güzel yürütüldü çoğumuz aldık yine patlak çıktı. Yani HP kullanıcısı olarak söylüyorum ne kadar iyi ürün çıkardıklarını iddia ederlerse etsinler o ürün bir yerde patlak veriyor. Malzeme kalitesi olarak da çoğu markanın ASUS ile yarışabileceğini düşünmüyorum sattığı ürünlerinin çoğunu kendisi üretiyor.
HP'ye bakıyorum adamlar pavilionları değiştirip yeni ürün diye önümüze sunuyorlar biz de inanıp alıyoruz.
Özünde adamlar pazarlama tekniğini kullanıp yedek parçadan parayı kırıyor. Gülünç bir bilgi vereyim ülkemizde HP'nin yetkili/yetkisiz gaming veya normal bilgisayar servisinden çok yazıcı servisi bulunmakta çünkü sürekli yazılımsal veya donanımsal sorun çıkarıyor.