Bütçe
60.000 TL

sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Eğer işlemci ağırlıklı işlemler yapılacaksa alınır. Öbür türlü bütçede 5060 bulmamız da mümkün. VRAM farkı olmadığını da göz önünde bulundurursak, seçiminiz mantıklı. Tongfang üretim kasa; panelleri %100 sRGB oluyor. Tepkime süreleri de kısa. Genel olarak üzmeyecek bir cihaz. Genel diyorum çünkü sizin cihazdan beklentileriniz de çok önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aralarında kesinlikle R9T seçilmeli. Daha üst seviye bir donanım olmasına karşın çektiği watt değerleri daha düşük. Aralarında VRAM farkı da yok GPU'ların. Isı dengesi olarak R9T daha makul bir model. X7T'de bütçesine göre alınabilir ancak benim önceliklerim daha farklı.

İşlemciden biraz kısıp 5060'a yükseltmek daha iyidir bence.

Neden mesela? Aralarında VRAM farkı da yok. CUDA çekirdeği farkını render almayacak birisi fark etmeyecek bile. %5-10 FPS farkı için devamlı çalışacak bir bileşeni kısmak mantıklı mı?

Bu bütçede olabilir dediğiniz başka ne var peki?

Ve bu GameGaraj'ların soğutması nasıl?

Selam tekrardan. Bütçe dahilinde ASUS TUF F16 kasaları da öneririm. Soğutma kalitesi olarak bütçenin en iyi cihazlarına sahipler. Ancak, genellikle 16 GB RAM 512 GB SSD konfigürasyonları var. Sonradan yükseltme yaparım diyorsanız, GameGaraj'dan daha mantıklı.

GameGaraj'ların soğutmaları iyidir. Tongfang kasa kullanıyorlar. Sizi üzmezler. Ancak, çoğu laptopta sıcaklık dengesini asıl belirleyen şey donanımların güç dengesi. Gidip 70W çeken bir CPU ile 157W çeken bir CPU'yu aynı klasmanda görmek absürt kalır. O yüzden watt/performans kıstasına göre tercihinizi AMD CPU'lardan yana yapın.