shuneN

Çalışkan
Dostlar merhaba. Önümüzdeki sene üniversiteye gideceğim için masaüstü bilgisayarımı satıp laptop alacağım. Bir yandan oyun oynayan biri olduğum için güçlü bir bilgisayar arıyorum. Laptoplar ile pek aram yok ancak yakın çevrem MSI ve ASUS markalarını tavsiye ettiler. Bütçem 50-60k ancak ufak esnetmeler yapabilirim gelecek tavsiyelere göre. Tercihen NVIDIA ekran kartı ve AMD işlemciyi tercih ederim. Ekran kartında ise 8 GB'dan daha yüksek bir VRAM daha iyi olur sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunu altına alacağım bir fan ile hallolur mu? Yoksa Intel işlemci mi önerirsiniz?

Fan değil de stant alırsanız daha sağlıklı olabilir. %100 çözülmez sorununuz. 5070 artısı olduğu için X7T öneririm. i7 14650HX iyi bir işlemci. İşlemci ve ekran olarak R9T daha iyi.

Dostlar merhaba. Önümüzdeki sene üniversiteye gideceğim için masaüstü bilgisayarımı satıp laptop alacağım. Bir yandan oyun oynayan biri olduğum için güçlü bir bilgisayar arıyorum. Laptoplar ile pek aram yok ancak yakın çevrem MSI ve ASUS markalarını tavsiye ettiler. Bütçem 50-60k ancak ufak esnetmeler yapabilirim gelecek tavsiyelere göre. Tercihen NVIDIA ekran kartı ve AMD işlemciyi tercih ederim. Ekran kartında ise 8 GB'dan daha yüksek bir VRAM daha iyi olur sanırım.

Öncelikle MSI markasının düşük bütçelerde hiçbir modelini önermiyorum çünkü hepsi birbirinden problemli cihazlar. 8 GB+ VRAM'e sahip bir cihaz son zamlardan önce de bulunamıyordu, şimdi de bulunamayacak. Ancak böyle ölü fiyatına ya da ikinci elden yakalamanız lazım.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...x5050-16-gaming-laptop-fiyati,1085772295.html
Öneririm.

Isınma sorunu altına alacağım bir fan ile hallolur mu? Yoksa Intel işlemci mi önerirsiniz?

Hayır, bir fan doğrudan sıcaklığa etki edemez. Asıl olay ısı iletimi ve içerisinde kullanılan faz değişimli pad. Yanlış hatırlamıyorsam içlerinde PTM kullanılıyordu; her ne kadar PTM'i sevmesem de hem termal macunlardan daha uzun süre gidiyorlar hem de ısı iletimleri daha iyi.