Bütçe
60.000 TL

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Herkese mutlu perşembeler dilerim. 2023'ten beri makinem yok, S23 FE'yle cekiyorum ve makine alayim dedim tekrardan... Kafamda Fujifilm'den X-S20 ve XF16-80 F4 var. Önceden yine Fuji'den X-T30 ve X-S10 kullandığım için böyle devam etmek istedim. XC15-45 ve XF18-55 kullanmıştım ve 18-55 kitlens falan değil de adeta premium bir seydi. Şimdi tekrar 18-55 almak yerine 16-80 almak istiyorum, her ne kadar F2.8'i kaybedecek olsam da ben çoğunlukla zaten 40mm ve üzeri cekiyorum yani o değeri gördüğüm an nadirdir. Bir de 16-80 aralığı çok iyi görünüyor, hem geniş açı hem de ucundan telefoto. Zoom'in Zoom out sorunları var mış ama önceliğim fotoğraf.

A7C + kitlens ya da A6700 + kitlens de var tabii ama bunların kit lensleri harbi dandik hissettiriyor ayrıca tam kareye ileride lens almak cep yakar gibi bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese mutlu perşembeler dilerim. 2023'ten beri makinem yok, S23 FE'yle cekiyorum ve makine alayim dedim tekrardan... Kafamda Fujifilm'den X-S20 ve XF16-80 F4 var. Önceden yine Fuji'den X-T30 ve X-S10 kullandığım için böyle devam etmek istedim. XC15-45 ve XF18-55 kullanmıştım ve 18-55 kitlens falan değil de adeta premium bir seydi. Şimdi tekrar 18-55 almak yerine 16-80 almak istiyorum, her ne kadar F2.8'i kaybedecek olsam da ben çoğunlukla zaten 40mm ve üzeri cekiyorum yani o değeri gördüğüm an nadirdir. Bir de 16-80 aralığı çok iyi görünüyor, hem geniş açı hem de ucundan telefoto. Zoom'in Zoom out sorunları var mış ama önceliğim fotoğraf.

A7C + kitlens ya da A6700 + kitlens de var tabii ama bunların kit lensleri harbi dandik hissettiriyor ayrıca tam kareye ileride lens almak cep yakar gibi bilemedim.
Fotoğraf makinesi seçiminizde yardımcı olabilmek için sağladığınız bilgilere dayanarak aşağıdaki önerileri sunuyorum:

Tavsiye Edilen Makine ve Lens Kombinasyonu:​

1. Fujifilm X-S20:
- Önceki deneyimlerinize benzer bir kullanım sunar.
- Ayrıca, Fujifilm renk reprodüksiyonu ve film simülasyonlarıyla bilinir.

2. Fujifilm XF16-80mm F4 R OIS WR Lens:
- Geniş açılıdan telefoto aralığına kadar esnek bir yapı sunar.
- Sürekli f/4 diyafram sayesinde yeterli ışık performansı sağlar.
- Hem manzara hem de portre çekimlerinde iyi sonuç verir.

Alternatif Seçenekler:​

1. Sony A7C + Kit Lens:
- Tam kare sensor ile daha iyi görüntü kalitesi sunar.
- Ama kit lenslerin mükemmel olmadığını belirtiyorsunuz, bu yüzden uzun vadede başka lensler almak gerekebilir.

2. Sony A6700 + Kit Lens:
- Daha kompakt bir yapıda, ancak yine kit lens şimdiye kadar sunduğu düşük kaliteyi artırmayabilir.

Dikkate Alınması Gerekenler:​

• Lenste Zoom Sorunları: Eğer önceliğiniz fotoğraf kalitesi ise 16-80mm lensine odaklanın. Zoom sorunları, isteğe ve görüntü kalitesine göre değişir. Bu lens, genel kullanım için oldukça uygundur.
  • Diyafram Açıklığı: Eğer genellikle 40mm ve üzeri çekiyorsanız, f/4 yeterli olabilir, fakat düşük ışıkta çekim yapma ihtimalinizi düşünmelisiniz.
  • Bütçeniz: 60.000 TL'ye Fujifilm X-S20 ve XF16-80 lens kombinasyonunu almak makul görünüyor.

Öneri Adımları:​

• Fujifilm X-S20 ve XF16-80 lensinizi satın almak için yerel fotoğrafçı dükkanlarını veya çevrimiçi mağazaları kontrol edin.
  • Ürünlerin fiyatlarını karşılaştırarak en uygun teklifi bulun.
  • Deneyip görmek için yerel bir fotoğraf dükkânında makine ve lensi test etmek iyi bir seçenek olabilir.

Bu adımlarla, ihtiyaçlarınıza uygun bir fotoğraf makinesi ve lens kombinasyonu elde edebilirsiniz. Başarılar!