Bütçe
60.000 TL
O paralara 5060 Ti 16 GB daha mantıklı olacaktır.

Kısaca ben hazır sistem 3'ü öneririm. 16 GB ekran kartından ötürü.

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rtx5060ti-h610m-512gb-ssd-16gb-ram.html bu sisteme de bakabilirsiniz. Kasa ve PSU olarak çok iyi değil ama diğer özellikleri güzel.

O sisteme 55.000 TL vermek saçmalık, ölü yatırım.

Sistem 3 mantıklı gibi, sadece anakartı canımızı sıkıyor :D

Hazır sistem şart mı en nihayetinde? Seçtiğiniz sistemlerin her tarafı eleştirilebilir nitelikte.

Kendi başınıza toplamaya kalkarsanız RTX 5070'li bir sistem kasa (PSU) olmadan yaklaşık 61-62.000 TL tutuyor. Hazır sistemlere yapacağınız özelleştirmeler ile yine aynı fiyat çıkıyor zaten.

Hazır sistem şart mı en nihayetinde? Seçtiğiniz sistemlerin her tarafı eleştirilebilir nitelikte.

Kendi başınıza toplamaya kalkarsanız RTX 5070'li bir sistem kasa (PSU) olmadan yaklaşık 61-62.000 TL tutuyor. Hazır sistemlere yapacağınız özelleştirmeler ile yine aynı fiyat çıkıyor zaten.

Niye ölü yatırım olsunki onu anlamadım. En uygun bulabileceğin 5060 Ti 16 GB ekran kartlı sistemlerden biri işlemci ve RAM'de gayet iyi. Anakart PSU ve kasa tartışılır evet. Üstüne 7 8bintl eklenmiyorsa bunu almak mantıklı. Bence 7 8ekleniyorsa dediğiniz gibi 5070'li sistem alınır. Ama 7 8'de az para değil. Kendin topluyabiliyorsan daha uyguna gelebilir. Ama kendisi toplamasını bilmiyende bir sürü insan var.

3 4sene rahat rahat götürmesi lazım 1080p için konuşuyorum.

Kasa ve PSU dahil aradaki fark en az 10bini buluyordur muhtemelen.

Son düzenleme:

Konu başında belirttiğim gibi kendimiz de toplayabiliriz, editör başlığı yanlış girmiş

Arkadaşı PSU ve kasayı sonradan almaya ikna edemedim hocam, ileride anakart PSU ve soğutucuyu değiştiririm diyor :D duruma göre güncelleme yaparım konuya.

Zamanında vatandan toplatmıştım. 1 2sene sorun çıkaracağını sanmam. PSU'nun sonra durum olunca değiştirirsiniz. Gidip kendinizde toplattırabilirsiniz. Vatandan parçaları kendiniz seçersiniz. Ama 55 yerine 60a falan denk gelir. Muhtemelen PSU ve anakart değiştirmek isterseniz bilginiz olsun.

Niye ölü yatırım olsunki onu anlamadım. En uygun bulabileceğin 5060 Ti 16 GB ekran kartlı sistemlerden biri işlemci ve RAM'de gayet iyi. Anakart PSU ve kasa tartışılır evet. Üstüne 7 8bintl eklenmiyorsa bunu almak mantıklı. Bence 7 8ekleniyorsa dediğiniz gibi 5070'li sistem alınır. Ama 7 8'de az para değil. Kendin topluyabiliyorsan daha uyguna gelebilir. Ama kendisi toplamasını bilmiyende bir sürü insan var.

DDR4 bir sistemden bahsediyorsunuz. Bu bile yeterli.

Kasa ve PSU dahil aradaki fark en az 10bini buluyordur muhtemelen.

Hayır, 4-5.000 TL ekliyor kasa+PSU ikilisi.

Zamanında vatandan toplatmıştım. 1 2sene sorun çıkaracağını sanmam. PSU'nun sonra durum olunca değiştirirsiniz. Gidip kendinizde toplattırabilirsiniz. Vatandan parçaları kendiniz seçersiniz. Ama 55 yerine 60a falan denk gelir. Muhtemelen PSU ve anakart değiştirmek isterseniz bilginiz olsun.

55 yerine 60'a gelicekse iyi. 😀

Parça çeşitliliği bile kısıtlı Vatan'da.

Konu başında belirttiğim gibi kendimiz de toplayabiliriz, editör başlığı yanlış girmiş

• R5 7500F
  • B650M-R
  • INNO3D RTX 5070 Twin X2 / X2 OC (Nvidia önceliğinden)
  • Patriot Viper Venom 6000MT/s CL30 1x16
  • Kioxia Exceria Pro 1TB (Gamer.Gen.TR)
  • Thermalright Assassin X 120 Refined SE
  • Segotep Endura 1 750W

Bu parçaları inceleyin.

Son düzenleme:
DDR4 diye niye ölü olsun onu anlamadım DDR4 DDR5 diye bir ayrım görmedim hiç oyunlarda. DDR4 olmasının ne gibi dezavantajları var.

@LH44,

DDR4 diye niye ölü olsun onu anlamadım DDR4 DDR5 diye bir ayrım görmedim hiç oyunlarda. DDR4 olmasının ne gibi dezavantajları var.

@LH44,

Zamanını dolduruyor artık. Sonuçta daha destek almayacak.
DDR5'in ömrü daha ızun, üstelik hala destek alıyor.

Kısacası DDR5 parasına DDR4 almak mantıksız.