Bütçe
50.000-60.000 TL

neymiX

Üyecik
Şimdi benim eskiden aldığım PC var, masaüstü: B450M K II, Ryzen 5 5500, RTX 4060 ve acayip yavaşladı. Böyle FPS oyunlarında les, ben de Max FPS istiyorum ama SSD ve ekran kartını değiştirmeyeceğim.

DDR5 bir kasa yaptık ChatGPT ile, bu alınıp RTX 4060 8 GB SSD ben takıp bu sistem olur mu? FPS oyununda bana FPS 1K, 800, 700 FPS verse okey, CS2'de 600, 700 verse yeter, Valorant 1K verir zaten. Sizce yapılır mı? Resimlere bakın, o sisteme RTX 4060, ben de SSD takacağım. Gayet iyi SSD'lerim var ama markalarını bilmiyorum ama yeni almıştım 2 tane; biri 500 GB, diğeri 1 TB. Sizce yapılır mı? İstediğim FPS'leri verir mi? Biliyorum ekran kartı çok güçsüz kaldı ama FPS oyunu oynayacağım, sadece ekran kartı bana gayet yeterli. O yüzden bunu yapasım var, yapılır mı?

IMG_7134.webp

IMG_7131.webp

RAM'i CL30 alın. Sıvı soğutmayı MSI'nin bu modeli almayın, kronik sorunlu bir model, V2 modelini ya da başka marka alın. Diğerleri tamam.

RAM'i CL30 alın. Sıvı soğutmayı MSI'nin bu modeli almayın, kronik sorunlu bir model, V2 modelini ya da başka marka alın. Diğerleri tamam.

Dedikleri yaparsam nasıl olur? İstediğim performansı alır mıyım? Yüksek FPS istiyorum, o yüzden bayağı yüksek bir işlemci aldım. İstediğim performansı verir mi, uyar mı yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dedikleri yaparsam nasıl olur istediğim performansı alır mıyım yuksek FPS istiyorum o yüzden bayağı yuksek bir işlemci aldım istediğim performansı verir mi uyar mı yani.

AM5 tamamen BIOS ve RAM stabilitesine dayalı, anakart doğru seçim olmuş, BIOS'u stabil, RAM'ler de sağlam, bir de sadeleştirilmiş Windows 11 LTSC kurarsınız, performans güzel olur. Sıvı soğutma enermax 360 mm alabilirsin. Soğutma da önemli.

Hocam sistem olur ama ben bu sepeti olduğu gibi almazdım. 9800X3D + 4060 özellikle CS2/Valorant için kullanılabilir ama 600-700 CS2, 1000 FPS Valorant sabit görürüm diye hesap yapmayın; haritaya, ayara ve çözünürlüğe göre bayağı oynar. Asıl değiştirmeniz gereken RAM, tek 16 GB 6000 CL36'ya 12-13 bin verilmez. Direkt 2x16 6000 CL30 EXPO kit alın. Prime B650M-R 9800X3D'yi destekliyor, yalnız BIOS güncel olsun. 4060'ı ve elinizdeki SSD'leri takıp devam edebilirsiniz. Bir de eski 5500 + 4060 sistem komple yavaşladıysa onu sadece işlemciye bağlamayın, Windows/SSD tarafında da ayrı bir sorun olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistem olur ama ben bu sepeti olduğu gibi almazdım. 9800X3D + 4060 özellikle CS2/Valorant için kullanılabilir ama 600-700 CS2, 1000 FPS Valorant sabit görürüm diye hesap yapmayın; haritaya, ayara ve çözünürlüğe göre bayağı oynar. Asıl değiştirmeniz gereken RAM, tek 16 GB 6000 CL36'ya 12-13 bin verilmez. Direkt 2x16 6000 CL30 EXPO kit alın. Prime B650M-R 9800X3D'yi destekliyor, yalnız BIOS güncel olsun. 4060'ı ve elinizdeki SSD'leri takıp devam edebilirsiniz. Bir de eski 5500 + 4060 sistem komple yavaşladıysa onu sadece işlemciye bağlamayın, Windows/SSD tarafında da ayrı bir sorun olabilir.
Anladım, ya yavaşladı dediğim oyunlarda özellikle FPS oyunlarında işlemci ağırlıklı olduğu için dedim. Benim şu an sistem Valorant ve CS:GO'da 200 FPS zor görüyor, CS:D 140-150 arası. O yüzden işlemci değiştirmeye gittim. Bir de İtopya'dan almamın nedeni orada montaj var, kendin topla sisteminde aynı dedinizi ChatGPT'de dedi ama İtopya'da yoktu 2x8 GB, o yüzden tek aldım çünkü İtopya'da sistemi kurup gönderiyorlar. Başka sitede var mı bilmiyorum çünkü ben kurmayı bilmiyorum ve uğraşmak istemiyorum. SSD'yi takar, ekran kartını takarım, çalışsın istiyorum. Sizce şu an ne yapmam lazım? Kafam çok karıştı ya, bir de zaten CS:GO'da 4:3 oynuyorum. Bana CS:GO'da 600-500 FPS versin, Valorant'ta da 800-700 verse yeter. Sizce verme ihtimali var mı? Test yok, YouTube'da çok saçma bir komp olduğu için. Ahahaha, ne yapayım? FPS oyunları oynadığım için ve elimdeki tertemiz ekran kartım bana yetiyor. Şu an zaten ekran kartları çok pahalı, en kötü ekran kartını değiştiririm. Sonra zaten o kadar iş işlemciye göre, bilemiyorum. Ne yapsam şu an? Yeni sistem baktım, bu fiyata imkanı yok yani 5060 falan diyorlar. Zaten bende 4060 var, ne farkı var bilmiyorum. Hocam, çok büyük yardıma ihtiyacım var.

Anladım ya yavasladı dediğim oyunlarda ozellikle FPS oyunlarında işlemcş ağırlıklı olduğu için dedim benim şu an sistem Valorant CS Valorant'ta 200 FPS zor görüyor CS'de 140 150 arası o yüzden işlemci değiştirmeye gittim bir de İtopya'dan almamın ne dedi? Orada montaj var kendin topla sisteminde aynı dedinizi chat cpt de dedi ama İtopya'da yoktu 2x8 GB o yüzden tek aldım cunku ştopyada sistemi kurup gönderiyorlar baska sitede var mı bilmiyorum cunku ben kurmayı bilmşyorum ve uğraşmak istemiyorum SSD'yi takar ekran kartını takarım calıssın istiyorum sizce şu an ne yapmam lazım kavam cok karıstı ya bir de zaten CS 4:3 oynuyoeum bana CS'de 600 500 FPS versin valodada 800 700 verse yeter sizce verme ihtimali var mı test yok YouTube'da cok saçma bir komp olduğu için aywhahah ne yapayım FPS oyunları oynadğım için ve elimdekş tertemiz ekran kartım bana yetiyor ve şu an zaten ekran kartları cok pahalı en kotu ekran ksrtını değiştirrim sonra zaten o kokay iş işlemciye göre bilemiyorum ne yapsam şu an yeni sistem baktım bu fiyata imkanı yok yani 5060 falan diyorlar zaten bende 4060 var ne farkı var bilmiyorum hocam cok büyük yardıma ihtiyacım var.

Anladım hocam, o zaman 4060'ı değiştirmene hiç gerek yok bence. Sen CS2 ve Valorant oynuyorsun, hele 4:3 düşük ayarlarda yük zaten bayağı işlemci tarafına kayıyor. 5500'den 9800X3D'ye geçince asıl farkı orada göreceksin. Ama CS'de sabit 600-700, Valorant'ta sabit 800-1000 diye garanti vermek mümkün değil; harita, smoke, oyuncu sayısı falan FPS'i oynatır. 500+ CS2 ve çok yüksek Valorant FPS'i bu sistem verir ama ben sabit rakama takılmazdım.

Yalnız o tek 16 GB RAM'i alma. İtopya'da 2x16 6000 CL30 kitler var ama baktığım modellerin bir kısmı şu an stok dışı. Acelem yoksa stok beklerdim veya montaj yapan başka yerden 2x16 kilitli toplatırdım. 2x8'e de artık hiç girme, direkt 32 GB yap. 4060 sende kalsın, SSD'leri de takarsın; senin kullanımında parayı ekran kartından çok işlemci/RAM tarafına vermek daha mantıklı.

Anladım hocam, o zaman 4060'ı değiştirmene hiç gerek yok bence. Sen CS2 ve Valorant oynuyorsun, hele 4:3 düşük ayarlarda yük zaten bayağı işlemci tarafına kayıyor. 5500'den 9800X3D'ye geçince asıl farkı orada göreceksin. Ama CS'de sabit 600-700, Valorant'ta sabit 800-1000 diye garanti vermek mümkün değil; harita, smoke, oyuncu sayısı falan FPS'i oynatır. 500+ CS2 ve çok yüksek Valorant FPS'i bu sistem verir ama ben sabit rakama takılmazdım.

Yalnız o tek 16 GB RAM'i alma. İtopya'da 2x16 6000 CL30 kitler var ama baktığım modellerin bir kısmı şu an stok dışı. Acelem yoksa stok beklerdim veya montaj yapan başka yerden 2x16 kilitli toplatırdım. 2x8'e de artık hiç girme, direkt 32 GB yap. 4060 sende kalsın, SSD'leri de takarsın; senin kullanımında parayı ekran kartından çok işlemci/RAM tarafına vermek daha mantıklı.

Allah razı olsun vallahi 500 üstü iki oyunda da versin yeter, başka istemiyorum. Zaten şu an sistemde 32 GB var, zamanında 3K'ya taktırmıştım, şimdi fiyatı 12K olmuş, şaka gibi. Bende hiç istemiyorum 16 GB RAM ama bu fiyatlar cep yakıyor vallahi. Ben kötü, bende DDR4 RAM'leri satarım, öyle alırım 32 GB yaparım. Peki, bu bana yazan bir arkadaş daha var, onun dedikleri yapmalı mıyım? Windows LTSC kur falan diyor, hiç bilmiyorum ama sıvı soğutucu değiştir falan diyor. Ama bir de çok beklemek istemiyorum, sürekli bir zam, bu ekonomide bekleyen değil, hızlı olan kazanıyor artık vallahi, ben onu anladım. Aynıydı, ChatGPT demişti tek slotlu alma falan diye ama işte bu RAM fiyatları cidden çok. Yani tamam hocam, çok teşekkür ederim, değerli zamanınızı bana ayırdığınız için.

AM5 tamamen BIOS ve RAM stabilitesine dayalı, anakart doğru seçim olmuş, BIOS'u stabil, RAM'ler de sağlam, bir de sadeleştirilmiş Windows 11 LTSC kurarsınız, performans güzel olur. Sıvı soğutma enermax 360 mm alabilirsin. Soğutma da önemli.
bu dediniz windows ne oluyo tek ram cok sıkıntı yapar mı tek slot ben win 11 pro kullanıyorum hep