Bütçe
60.000 TL

Rangerstaine

Üyecik
Selam,

Maksimum 60.000 TL bütçem var.
Aşağıdaki kriterlere uygun, fiyat/performans açısından mantıklı bir oyun laptopu arıyorum:

• Güncel ekran kartı (RTX 4060 veya 5060 gibi)
  • 140W+ TGP tercihimdir (soğutma önemli)
  • Ekran: En az 165Hz, tercihen QHD
  • RAM: Minimum 16 GB, tercihen 32 GB
  • İşlemci: i7-13650HX / Ryzen 7-8845HS veya üstü
  • SSD: 1TB

Aklımda şu modeller var ama fiyatlar sürekli değişiyor:

• GameGaraj Slayer R9T (Ryzen 9 8945HX - RTX 5060)
  • Tulpar T6 V3.3 (i7-13700HX - RTX 5060)
  • ASUS ROG STRIX G16 (RTX 4060 - 140W) → ama şu an 66K olmuş...

Sizce şu an hangi modeli almak mantıklı? Fiyat artmadan karar vermem gerekiyor.

Slayer modeliyle ilgili bazı şüphelerim var. Donanım olarak sunduğu özellikler gerçekten dikkat çekici ve fiyatına göre oldukça avantajlı görünüyor. Ancak modelin yeni çıkmış olması nedeniyle uzun ömürlü olup olmayacağından emin değilim. Ayrıca ileride bir sorun yaşarsam, GameGaraj'ın teknik servis kalitesi ve kullanıcı desteği konusunda da çekincelerim var. Bu konularda tecrübesi olan varsa, yorumlarını duymak isterim. AMD+NVIDIA kombinasyonunun Intel+NVIDIA'ya göre daha az optimize olduğuna dair birkaç şey duydum ama araştırırken destekleyecek kayda değer bir bilgi bulamadım, aydınlatırsanız sevinirim.

Monster şu aralar açıkça overpriced, ancak sunduğu bakım ve servis hizmetini beğeniyorum. Değer mi, o biraz muamma.

ASUS ROG STRIX'in fiyatı birkaç gün önce yaklaşık 55 bin TL civarına inmişti. Yakın zamanda tekrar böyle bir fiyata düşerse onu almalıyım mı? Çünkü 66 bin TL'ye kesinlikle değmez. Ayrıca SSD ve RAM yükseltmeye ihtiyaç var; bu yükseltmeler garantiyi etkiler mi, bilen var mı?
Teşekkürler şimdiden.

Selam,

Aşağıdaki kriterlere uygun, fiyat/performans açısından mantıklı bir oyun laptopu arıyorum:

Slayer modeliyle ilgili bazı şüphelerim var. Donanım olarak sunduğu özellikler gerçekten dikkat çekici ve fiyatına göre oldukça avantajlı görünüyor. Ancak modelin yeni çıkmış olması nedeniyle uzun ömürlü olup olmayacağından emin değilim. Ayrıca ileride bir sorun yaşarsam, GameGaraj'ın teknik servis kalitesi ve kullanıcı desteği konusunda da çekincelerim var. Bu konularda tecrübesi olan varsa, yorumlarını duymak isterim. AMD+NVIDIA kombinasyonunun Intel+NVIDIA'ya göre daha az optimize olduğuna dair birkaç şey duydum ama araştırırken destekleyecek kayda değer bir bilgi bulamadım, aydınlatırsanız sevinirim.

Monster şu aralar açıkça overpriced, ancak sunduğu bakım ve servis hizmetini beğeniyorum. Değer mi, o biraz muamma.

ASUS ROG STRIX'in fiyatı birkaç gün önce yaklaşık 55 bin TL civarına inmişti. Yakın zamanda tekrar böyle bir fiyata düşerse onu almalıyım mı? Çünkü 66 bin TL'ye kesinlikle değmez. Ayrıca SSD ve RAM yükseltmeye ihtiyaç var; bu yükseltmeler garantiyi etkiler mi, bilen var mı?
Teşekkürler şimdiden.

Bence R9T modelini tercih et. Monster asla alınmaz ASUS hakkında bir bilgim yok.

Selam,

Teşekkürler şimdiden.

Bir tek İstanbul'da var diye biliyorum servisleri, ancak iade vesaire ile sıkıntı yaşayan görmedim. Senelerdir Türkiye'de satış yapıyorlar, ilk modellerinde ısınma sorunları vardı ancak bu son modeller gerçekten iddialı.

O cpu+gpu kombinizasyon olayları biraz dümen, önemli olan gücü. Cihaz kasa kalitesi vesaire olarak gayet yeterli, fan sesi biraz fazla. Bu bütçedeki rakiplerine göre hem donanım hem soğutma olarak çok daha iyi.

Aklınızda başka sorular varsa şu videoya da detaylı bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yeni slayer kasalarına güvenmiyorsanız bu alınabilir.

MSI sword kasa kullanıyor ve BIOS'u MSI yani kasa kalitesi olarak herhangi bir sıkıntısı yok. İşlemcisi de çok üst düzey. QHD+ ekrana ve 240Hz tazeleme oranına sahip, paneli %100sRGB. Ekran kartı 140W Max-P
Eğer ki 5070 ve üstünü laptoplarda almayacaksanız RTX50 serisi tercih etmek çok gereksiz bence.

Şu an almak için acele etmeli miyim emin değilim karne indirimleri henüz başlamadı belki iyi bir model indirime girer ama böyle bir şey olacağını sanmıyorum ya da Slayer modelinde bir fiyat düşüşü olur fakat Slayer için de zannetmiyorum bildiğim kadarıyla bu model bir lansman ürünü ve Temmuz gelmeden fiyatının artması daha olası görünüyor

Sonuçta bu tür cihazlar uzun vadeli kullanım için alınıyor bu yüzden karar verirken dikkatli olmaya çalışıyorum
RTX50 serisi biraz daha güncel olduğu için alırsam muhtemelen R9T modelini o yüzden alırım yazılım desteği vs. dediğin gibi büyük bir fark yok.

Şu an almak için acele etmeli miyim emin değilim karne indirimleri henüz başlamadı belki iyi bir model indirime girer ama böyle bir şey olacağını sanmıyorum ya da Slayer modelinde bir fiyat düşüşü olur fakat Slayer için de zannetmiyorum bildiğim kadarıyla bu model bir lansman ürünü ve Temmuz gelmeden fiyatının artması daha olası görünüyor

Sonuçta bu tür cihazlar uzun vadeli kullanım için alınıyor bu yüzden karar verirken dikkatli olmaya çalışıyorum
RTX50 serisi biraz daha güncel olduğu için alırsam muhtemelen R9T modelini o yüzden alırım yazılım desteği vs. dediğin gibi büyük bir fark yok.
Bekleme imkanınız varsa bekleyin.Bilindik markaların giriş seviye cihazları gamegarajla benzer olur,yazılım bios desteğiniz olur en azından.