Bütçe
60.000 TL
Kendisi sistemi aldıktan sonra hiç yükseltme yapmayacağını söylemişti. Keşke şu RAM krizine denk gelmeseydi zamanlaması.
Topladığım sistem iyi, sonradan aynı RAM'den bir kit daha alır, başı ağrımasın RAM kaynaklı.

Hocam RAM krizinden önce RAM çiplerine takılındığını pek görmemiştim. Genelde herkes Mhz ve CL değerlerine göre öneriyordu. RAM kriziyle mi alakalı bu konu?
Hep vardı hocam, bu kadar yaygın değildi. Ne zaman insanlar RAM kaynaklı gecikme, stutter, stabilize sorunları yaşadı, o zaman patladı bu konu.

Hocam RAM krizinden önce RAM çiplerine takılındığını pek görmemiştim. Genelde herkes Mhz ve CL değerlerine göre öneriyordu. RAM kriziyle mi alakalı bu konu?
Hocam bu RAM çipi her zaman vardı sanki. Kendi sistemime aldığım DDR4 Corsair Vengeance RAM'ler de Samsung çipe sahipti. Özellikle overclock için dikkat ediliyordu. @michaelscofield hocamın dediğine göre DDR5'te işler biraz daha değişmiş, stutter olayına yol açıyormuş kötü çipler. Öyleyse hayati bir öneme sahip artık.

@michaelscofield'in dediği gibi bu kadar yaygın değildi, belli başlı bir kesim detayını biliyordu. Şimdi kullanıcıların çoğu biliyor.

Eski çipler de piyasaya döndü, örnek olarak 3Gbit modüllerden Samsung ve Micron tekrar çıkmaya başladı. XPG Lancer serisi komple Hynix M-die çıkıyor artık.
Bazı marka istisnaları da var vs. vs. konu böyle uzayıp gidiyor.

Burayı çok dağıtmayalım, esenlikler dilerim.

@BURUH THE GREAT, @michaelscofield'in attığı sistem gayet iyi.
SSD'ye ekleme yapayım; https://share.google/Htsvl8brHyTdtVxK7

Hocam bu RAM çipi her zaman vardı sanki. Kendi sistemime aldığım DDR4 Corsair Vengeance RAM'ler de Samsung çipe sahipti. Özellikle overclock için dikkat ediliyordu. @michaelscofield hocamın dediğine göre DDR5'te işler biraz daha değişmiş, stutter olayına yol açıyormuş kötü çipler. Öyleyse hayati bir öneme sahip artık.
AM5'te SK Hynix yaşatır. Hayati öneme sahip kesinlikle dediğiniz gibi.