Bütçe
60.000 TL

shiedae3

Başarılı
Sarjı uzun süre dayanacak ve arada bana hafif oyunları oynatırken sorun yaşatmayacak bir Ultrabook almak istiyorum.

OLED olsa iyi olur ancak Hz pek önemli değil, oyun oynarken harici monitöre bağlayacağım önerilerinizi bekliyorum.

32 GB RAM olması önceliğim ama değilse de yükseltilebilir olsun eğer 16 GB olursa 16 GB RAM alınca 60k olacak kadar olsun fiyatı.

Şimdiden teşekkürler.

@Arlecchino, Ryzen AI 350 versiyonuda var.

Bu işlemci daha iyi sanırım. Link paylaşır mısın? Ücret ne kadar?
ASUS Vivobook S14 alınabilir gibi Ultra 7 258v olanı.

Vivobook S14 var mesela 63 bin yazmışlar bütçeni aşıyor da GPU Intel 140v. Panel OLED 60Hz.

V serisi Intel'ler performans konusunda biraz zayıf gibi geldi bana.

@Arlecchino, Ryzen AI 350 versiyonuda var.
Bu işlemci daha iyi sanırım. Link paylaşır mısın? Ücret ne kadar?

V serisi Intel'ler performans konusunda biraz zayıf gibi geldi bana.

GPU olarak AI 350'den daha iyi ufak tefek oyunlarda daha iyi performans verebilir. Çokluda AI 350 teklide 258v daha iyi.

GPU olarak AI 350'den daha iyi ufak tefek oyunlarda daha iyi performans verebilir. Çokluda AI 350 teklide 258v daha iyi.

Baktım Valorant'ta 240 FPS civarı veriyor 258v.

Ryzen ile ilgili hiç teste rastlamadım Valorant'ta ama bütün hikayeli oyunlarda Intel daha iyi bir performans göstermiş.

Teklide Intel daha iyi ve bellekler direkt işlemcinin üzerinde, o yüzden FPS oyunlarında belki avantajı olabilir.

Vallahi bilemedim ikisi de birbirinden güzel işlemciler Ryzen'in cache belleğide yüksek diye o da iyi performans verir gibi geldi bana.

Ama dediğiniz de doğru bellek çok daha hızlı benim takacağım 5600MHz ama sizin attığınızda 8000 küsürdür fark yaratır.

Vallahi bilemedim ikisi de birbirinden güzel işlemciler Ryzen'in cache belleğide yüksek diye o da iyi performans verir gibi geldi bana.

Ama dediğiniz de doğru bellek çok daha hızlı benim takacağım 5600MHz ama sizin attığınızda 8000 küsurdür fark yaratır.

Verimlilik olarak Intel daha iyi olabilir. Bellekler Apple'ın M serisi işlemcileri gibi direkt üzerinde o yüzden gecikmesi az ve çok hızlılar.

8533MHz imiş. Pil ömrü olarak video oynatmada 7 saat Ryzen daha fazla ama o kadar pilde kullanmam diye düşünüyorum en kötü powerbank taşırım ne de olsa 65watt güç istiyor.

@Arlecchino, yok hocam Ryzen daha iyi ama dediğim gibi 65 watt adaptör veya powerbank bana yük olmaz yüksek performansı tercih ederim.

Teşekkür ederim.