Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi küçük çaplı renderlar alıyorum; mobilya renderları yapıyorum. E-ticaret sitelerinde gördüğünüz mobilya ürün fotoğraflarını hazırlıyorum. Ayrıca düşük ölçekli 360° video renderları üreteceğim. Ağırlıklı olarak kullanacağım programlar SketchUp ve 3ds Max olacak. Bunun dışında oyun da oynuyorum. Bu ihtiyaçlar için 60.000 TL bandında bir sistem arıyorum. Hazır veya toplama fark etmez, hangisi daha avantajlıysa. Teşekkür ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 60.000 TL
nitrogeN cycle
Başarılı
https://www.gaming.gen.tr/urun/7003...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ az daha üstüne ekleyip bunu alabilirsiniz. Tabi ayrı ayrı toplarsanız fiyat avantajınız olacaktır bunu unutmayın.
Çok teşekkür ederim, 70000 ve 80000 TL bütçeye çıkarsam durum çok değişir mi sizce? Bu 2 bütçe seçeneği için de öneriniz var mıdır?https://www.gaming.gen.tr/urun/7003...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ az daha üstüne ekleyip bunu alabilirsiniz. Tabi ayrı ayrı toplarsanız fiyat avantajınız olacaktır bunu unutmayın.
https://www.gaming.gen.tr/urun/7003...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/ az daha üstüne ekleyip bunu alabilirsiniz. Tabi ayrı ayrı toplarsanız fiyat avantajınız olacaktır bunu unutmayın.
RX 9070XT, render işlemlerinde çeşitli uyumluluk ve performans sorunları yaşatabilir. Özellikle sektörden biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Profesyonellerin yoğun olarak kullandığı programlarda NVIDIA ekran kartları, sahip oldukları CUDA çekirdeği desteği sayesinde çok daha iyi bir performans sunuyor ve pek çok program sadece CUDA ile çalışıyor. Bu sebeple AMD kartlardan uzak durmanızı ve NVIDIA’ya yönelmenizi tavsiye ediyorum.Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi küçük çaplı renderlar alıyorum; mobilya renderları yapıyorum. E-ticaret sitelerinde gördüğünüz mobilya ürün fotoğraflarını hazırlıyorum. Ayrıca düşük ölçekli 360° video renderları üreteceğim. Ağırlıklı olarak kullanacağım programlar SketchUp ve 3ds Max olacak. Bunun dışında oyun da oynuyorum. Bu ihtiyaçlar için 60.000 TL bandında bir sistem arıyorum. Hazır veya toplama fark etmez, hangisi daha avantajlıysa. Teşekkür ederim.
Aşağıya bıraktığım sistem, ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayacaktır. Bütçeyi esnetip kasayı "Cooler Master MasterBox TD500" ile değiştirirseniz daha iyi olur ancak mevcut konfigürasyonda gayet yeterli olacaktır;
Son düzenleme:
Render alırken CPU ile almayı tercih ediyordum, GPU ile almak daha mı mantıklıdır? Küçük çaplı fotoğraf renderları aldığım için donanım kısmına pek dikkat etmemiştim.RX 9070XT, render işlemlerinde çeşitli uyumluluk ve performans sorunları yaşatabilir. Özellikle sektörden biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Profesyonellerin yoğun olarak kullandığı programlarda NVIDIA ekran kartları, sahip oldukları CUDA çekirdeği desteği sayesinde çok daha iyi bir performans sunuyor ve pek çok program sadece CUDA ile çalışıyor. Bu sebeple AMD kartlardan uzak durmanızı ve NVIDIA’ya yönelmenizi tavsiye ediyorum.
Aşağıya bıraktığım sistem, ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayacaktır. Bütçeyi esnetip kasayı "Cooler Master MasterBox TD500" ile değiştirirseniz daha iyi olur ancak mevcut konfigürasyonda gayet yeterli olacaktır;
Render işlemlerini CPU ile yapmak, açıkçası artık attan inip eşeğe binmek gibi bir şey. GPU, işlem sürecini ciddi ölçüde hızlandırıyor. Yıllardır render sahnesinin kurulumunun dışında CPU’ya render aşamasında neredeyse hiç kullanmıyorum, GPU ile çalışmak hem verim hem zaman açısından çok daha mantıklı.Render alırken CPU ile almayı tercih ediyordum, GPU ile almak daha mı mantıklıdır? Küçük çaplı fotoğraf renderları aldığım için donanım kısmına pek dikkat etmemiştim.
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Render işlemlerini CPU ile yapmak, açıkçası artık attan inip eşeğe binmek gibi bir şey. GPU, işlem sürecini ciddi ölçüde hızlandırıyor. Yıllardır render sahnesinin kurulumunun dışında CPU’ya render aşamasında neredeyse hiç kullanmıyorum, GPU ile çalışmak hem verim hem zaman açısından çok daha mantıklı.
Blender - Open Data
Blender Open Data is a platform to collect, display and query the results of hardware and software performance tests - provided by the public.
Bu sitedeki benchmark sonuçlarını inceleyerek, Blender'da GPU ve CPU ile alınan render süreleri sayesinde kafanda kabaca bir performans tierlist'i oluşturabilirsin.
Örnek olması açısından aynı fiyatta (25.000 TL) bir CPU ile GPU'nun test sonuçlarını paylaşıyorum. Arada dağlar kadar fark var...
Onursandros
Becerikli
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi küçük çaplı renderlar alıyorum; mobilya renderları yapıyorum. E-ticaret sitelerinde gördüğünüz mobilya ürün fotoğraflarını hazırlıyorum. Ayrıca düşük ölçekli 360° video renderları üreteceğim. Ağırlıklı olarak kullanacağım programlar SketchUp ve 3DS Max olacak. Bunun dışında oyun da oynuyorum. Bu ihtiyaçlar için 60.000 TL bandında bir sistem arıyorum. Hazır veya toplama fark etmez, hangisi daha avantajlıysa. Teşekkür ederim.
Şahsen bu fiyata oyun için AMD ekran kartı önerirdim ama render falan yapacağınızı söylediğiniz için kesinlikle NVIDIA almanız sizin için çok iyi olur lakin RTX 5070 Ti'da biraz tuzlu fiyatlarda.