Şahsen bu fiyata oyun için AMD ekran kartı önerirdim ama render falan yapacağınızı söylediğiniz için kesinlikle NVIDIA almanız sizin için çok iyi olur lakin RTX 5070 Ti'da biraz tuzlu fiyatlarda.
5070'de bir seçenek ancak 5070Ti'da ekstra 4GB VRAM ve arada %20 farkla daha fazla CUDA çekirdeği var. Çekirdek hızı ve bellek bant genişliği daha yüksek.
Profesyonel işlerde tercih edilmesi gereken minimum ekran kartı 5070Ti olduğunu düşünüyorum.
5070'de bir seçenek ancak 5070 Ti'da ekstra 4 GB VRAM ve arada %20 farkla daha fazla CUDA çekirdeği var. Çekirdek hızı ve bellek bant genişliği daha yüksek.
Profesyonel işlerde tercih edilmesi gereken minimum ekran kartı 5070 Ti olduğunu düşünüyorum.
Oyun için düz kart şahsen bayağı yeterli bende de bulunmakta 5070 ve gayet tatmin edici bir performans sunuyor 2K'da. Arkadaş fiyatın üstüne çıkabileceğini yazmıştı sanırım ondan 5070 Ti örneğini önerdim ama 5070 de güzeldir.
@barcaxsto attığınız sistemi bu şekilde özelleştirdim fakat RAM farklı ve iyi bir RAM mi bilmiyorum açıkçası. Bu haliyle özelleştirebilirsin dediğiniz kasayla beraber 74.000 TL oluyor. Bu donanımlardan daha iyi olabilecek özelleştirebileceğim şeyler var mı? Soğutucu ve RAM gibi, bir de ekran kartını PNY olarak aldım fakat 5.000 TL farkla Palit veya Gainward almak daha mı mantıklıdır bilmiyorum. Ayrı ayrı aldıktan sonra bunu şöyle yapsan daha iyi olur gibi bir öneriniz varsa çok iyi olur.
Oyun için düz kart şahsen bayağı yeterli bende de bulunmakta 5070 ve gayet tatmin edici bir performans sunuyor 2K'da. Arkadaş fiyatın üstüne çıkabileceğini yazmıştı sanırım ondan 5070 Ti örneğini önerdim ama 5070 de güzeldir.
5070 oyun için gayet yeterli bir kart. Şahsen sadece oyun oynayacak olsam RX 9070 XT tercih ederdim, ancak ben iş de yapan biriyim. Uzun süre 4070 Ti super kullandım, ardından eski ofisime render için 5080 almıştım. Şu anda ise 5070 Ti'a geçtim gayet tatmin edici ama bazen eskiden kullandığım 5080'i aratıyor...
@barcaxsto attığınız sistemi bu şekilde özelleştirdim fakat RAM farklı ve iyi bir RAM mi bilmiyorum açıkçası. Bu haliyle özelleştirebilirsin dediğiniz kasayla beraber 74.000 TL oluyor. Bu donanımlardan daha iyi olabilecek özelleştirebileceğim şeyler var mı? Soğutucu ve RAM gibi, bir de ekran kartını PNY olarak aldım fakat 5.000 TL farkla Palit veya Gainward almak daha mı mantıklıdır bilmiyorum. Ayrı ayrı aldıktan sonra bunu şöyle yapsan daha iyi olur gibi bir öneriniz varsa çok iyi olur.
Hocam, anakart gerçekten zayıf kalmış. Palit ise kesinlikle alınabilir; NVIDIA’ya yıllarca Quadro serisi ekran kartı üretmiş bir marka. Ayrıca ben de Palit kullanıyorum ve memnuniyetim oldukça yüksek.
Bu tarz parça parça sistem toplama konusunda @20424 daha yardımcı olacaktır, kendisi benim sistemimi toplamama yardımcı olmuştu.
Hocam, anakart gerçekten zayıf kalmış. Palit ise kesinlikle alınabilir; NVIDIA'ya yıllarca Quadro serisi ekran kartı üretmiş bir marka. Ayrıca ben de Palit kullanıyorum ve memnuniyetim oldukça yüksek.
Bu tarz parça parça sistem toplama konusunda @20424 daha yardımcı olacaktır, kendisi benim sistemimi toplamama yardımcı olmuştu.
Kasa pahalı, anakart ve soğutucu yetersiz, hatta çöp bu sisteme. SSD'de değişmeli.
RAM'in Hynix A olduğundan emin değilim. Klevv Cras ile değiştirilebilirsiniz Gaming Gen'de 5.700TL.
Gainward, Palit'in alt markası. İki marka içinde V1 ve S isimli modellerinden uzak durulmalı. (Büyük bir indirim yoksa)
Kendilerinden daha iyi kartlarla yarışıyor fiyatları.
Parçaları ayrı ayrı alacaksanız, farklı bir anakart tercih etmenizi öneririm; bu anakart çok iyi sayılmaz. Zaten bu konuda @20424'ten yardım istememin sebebi de bu: bu işi en iyi o çözer.
Marix'in sistem toplama konusunda çağrılma ve olaya intikal etme şekli;